Ponedjeljak, 20.05.2024 | 15:03
IZVOR: cdm.me

UP: Maloljetnici OSUMNJIČENI za krađu autobusa, automobila, novca…

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti Zapad, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti od početka mjeseca rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Naime, nikšićkoj policiji prijavljeno je 29. aprila od strane oštećenog lica da je na objektu koji privremeno koristi na Trgu slobode izvršena provala i da je otuđen dio izložene robe, te je 5. maja prijavljeno od strane drugog oštećenog lica da je od njega u toku prethodne noći otuđeno vozilo, a kojom su prilikom otuđeni i novčanik sa novcem, kao i alat i radio kasetofon.

“Preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti policijski službenici došli su do sumnje da su izvršioci ovih djela četiri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina”, navodi policija.

Od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad, a sa svim navedenim povratno je upoznat tužilac koji se izjasnio da se protiv pomenutih maloljetnih lica ne može podnijeti krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela budući da pripadaju kategoriji djece i krivično su neodgovorni.

Nadalje, policiji je u Nikšiću prijavljeno 13. maja od strane oštećenog lica da je od njega otuđen autobus koji je bio parkiran sa ključevima u bravi.

“Ovaj autobus je lociran od strane policijskih službenika u Karađorđevoj ulici, a u njemu tri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina, od kojih je maloljetnik star 11 godina istim i upravljao”, navodi policija.

Sa događajem je upoznat tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo oduzimanje vozila.

“Međutim, pomenuta lica nisu krivično odgovorna, zbog godina starosti”, navodi policija.

Istoga dana policiji je u Nikšiću još jedna osoba prijavila da mu je ukradeno vozilo sa ključevima u bravi, te je nakon upoznavanja tužioca sa istim, kvalifikovano krivično djelo oduzimanje vozila.

“Policija je identifikovala izvršioce, ista gore pomenuta tri maloljetna lica sa kojima je u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad obavljen razgovor”, navodi policija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Oblačno, sa SUNČANIM intervalima: Pročitajte šta nam najavljuju meteorolozi za ČETVRTAK

Srijeda, 12.06.2024 | 22:05

U četvrtak nas očekuje pretežno umjereno oblačno vriejem sa dužim sunačnim intervalima, saopštili su iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

NAJBOLJI TRIK protiv gužvanja odjeće

Srijeda, 12.06.2024 | 21:58

Potrebne su vam teniske loptice ili led.

Selin Dion zbog BOLESTI zloupotrebljavala ljekove: "Ta doza može da ubije čovjeka"

Srijeda, 12.06.2024 | 21:50

Pjevačica Selin Dion boluje od teške bolesti, rijetkog neurološkog poremećaja - sindroma ukočene osobe.

Budva: Zatvorske KAZNE zbog vožnje u pijanom stanju i pod dejstvom kokaina

Srijeda, 12.06.2024 | 21:42

Sud za prekršaje u Budvi odredio je Berancu I.M. (1995.) 15 dana zatvora zbog vožnje u alkoholisanom stanju, dok je Nikšićanin G.K. (1988) kažnjen 15 dana zatvora zbog vožnje pod dejstvom opijata.

Uz ovaj ukusan napitak možete se PODMLADITI i SMRŠATI - Odličan je čistač organizma

Srijeda, 12.06.2024 | 21:26

Sok od mladog kokosa ili kokosova voda je piće majke prirode koje pomaže kod dehidracije, čišćenja tijela, gubitka težine, mamurluka i teške iscrpljenosti tijela.

ZEMLJOTRES u Hrvatskoj, osjetio se i u BiH

Srijeda, 12.06.2024 | 21:19

Zemljotres!

Nemojte BACATI stari HLJEB - Ovo su TRIKOVI kako mu vratiti SVJEŽINU

Srijeda, 12.06.2024 | 20:43

Hljeb  na kojeg ste zaboravili ili niste uspjeli pojesti uvijek možete - spasiti.

"Smanjiti stigmu kako bi se RIZIČNE GRUPE testirale na HIV"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:29

U Crnoj Gori je prošle godine registrovano 54 slučaja HIV infekcije, a ljekari vjeruju da kod trećine oboljelih infekcija nije dijagnostifikovana. Sa Edukativnog sastanka poručuju da je nužno smanjiti stigmu, kako bi se rizične grupe testirale.

POVRATAK na teren - Simanić: "CILJ je da ostanem..."

Srijeda, 12.06.2024 | 20:22

Nakon teške povrede na prethodnom Mundobasketu, zbog koje je ostao bez bubrega, Boriša Simanić najavio je povratak na parket.

Trevisa Kelsija pitali o Tejlor Svift - "To je nešto što bih ZADRŽAO za sebe"

Srijeda, 12.06.2024 | 20:11

Zvijezda američkog fudbala, Trevis Kelsi, i pjevačica Tejlor Svift u vezi su od prošle godine. NJihova veza privlači veliku pažnju, pa se sportisti sve češće postavljaju pitanja na konferencijama koja nisu vezana samo za sport kojim se profesionalno bavi.