Ponedjeljak, 20.05.2024 | 16:09
IZVOR: dan.online

POZNATO 26 direktnih učesnika Lige šampiona

Italija ili Njemačka mogle bi da imaju po šest predstavnika u elitnom takmičenju,




Foto: Ilustracija, Pixabay

Klupska fudbalska sezona privodi se kraju. Ostalo je još da se završe šampionati u Italiji i Španiji, ali lista direktnih učesnika u UEFA Ligi šampiona je skoro definisana.

Poznato je 26 od 29 timova koji će od jeseni učestvovati u elitnom takmičenju, a popuniće je šampion Belgije (Klub Briž pred osvajanjem titule), dok bi Italija i Njemačka mogle da imaju po šest predstavnika. Ako Atalanta savladala Bajer Leverkuzen u finalu Lige Evrope, onda će Roma kao šestoplasirana u elitno takmičenje, a šest klubova mogla bi da ima i Njemačka ukoliko Borusija Dortmund osvoji Ligu šampiona. U tom slučaju učesnik LŠ bio bi Ajntraht.

Sa druge strane, ako Real po 15. put pokori Evropu 1. juna na Vembliju direktan plasman će omogućiti Šahtjoru iz Donjecka, šampionu Ukrajine.

Ekipe koje su osigurale plasman u Ligu šampiona: Mančester siti, Arsenal, Liverpul, Aston Vila, Real Madrid, Barselona, Đirona, Atletiko Madrid, Bajer Leverkuzen, Štutgart, Bajern, Lajpcig, Borusija Dortmund, Inter, Milan, Bolonja, Juventus, Atalanta, PSŽ, Monako, Brest, PSV, Fejenord, Sporting Lisabon, Seltik i Šturm Grac.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ova AVIOKOMPANIJA će od novembra imati samo JEDNU LINIJU iz Podgorice

Srijeda, 12.06.2024 | 15:17

Niskobudžetnja aviokompanija Rajaner ove zime će iz Podgorice letjeti ka samo jednoj destinaciji - Londonu.

Osumnjičena da je iz suvenirnice manastira Ostrog ukrala novac i nakit

Srijeda, 12.06.2024 | 13:26

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Danilovgrad su preduzimajući intenzivne aktivnosti na rasvijetljavanju imovinskih delikata, procesuirali jedno lice zbog krađe na štetu manastira Ostrog, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Počela primjena GPS uređaja za praćenje službenih vozila u Podgorici

Srijeda, 12.06.2024 | 13:40

Shodno potrebi kontrole kretanja vozila i potrošnje goriva, Glavni grad je uveo GPS sistem za praćenje motornih vozila koji je u funkciji od ponedjeljka 10. juna.

"REĆI ĆU VAM SVE IZ PRVE RUKE": Emina Jahović priznala šta je od estetskih zahvata radila na sebi

Srijeda, 12.06.2024 | 14:42

Pjevačica Emina Jahović jedna je od najlepših u svojoj branši, a u domaćim medijima dosta se spekulisalo o tome šta je od estetskih zahvata radila na sebi.

Direktor KCCG-a saslušan u SPO u vezi sa bolničkim liječenjem Veselina Veljovića

Srijeda, 12.06.2024 | 15:25

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) dr Aleksandar Radović dao je u ponedjeljak izjavu u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO) u vezi sa bolničkim liječenjem pritvorenog bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića.

Nastavljen POLICIJSKI PRETRES "Ničije kuće"

Četvrtak, 13.06.2024 | 12:05

Pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) nastavljaju danas pretres objekta poznatog pod nazivom "Ničija kuća" na Gorici, a po nalogu Višeg suda.

Camaj: Vještačko đubrivo obojilo VODU U PLAVO; Podgorički Vodovod: Voda na izvorištu Milješ ISPRAVNA

Četvrtak, 13.06.2024 | 12:00

Direktor Vodovoda Tuzi Ilir Camaj predao je Osnovnom državnom tužilaštvu prijavu protiv N.N. lica zbog sumnje da je ubrizgalo za sada nepoznatu supstancu u vodovodnu mrežu u naselju Kuće Rakića, koja je u utorak obojila vodu u plavo.

NAUČNI RAZLOG zašto bebe često prvo kažu "TATA" umjesto "MAMA"

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:53

Da li će ovo olakšati mnoge rasprave. 

Božović odgovorio poslanici PES-a: Sindikat prosvjete NIJE KRIV za vaše paranoje

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:43

Predsjednik Sindikata prosvjete Crne Gore Radomir Božović je kazao da je učiteljica i poslanica Pokreta Evropa sad (PES) Branka Marković u jučerašnjem partijskom saopštenju iznijela niz neistina. Što se, kako je istakao, tiče Sindikata prosvjete, niti jednu istinu.

Poznati pjevač mora pod nož - OTKRIO detalje detalje nezgode zbog koje ide na OPERACIJU

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:26

Pjevač Sloba Radanović nedavno je povrijedio ruku dok je obavljao fizičke poslove.

Dženifer Lopez ima BIZARNI zahtjev za osoblje - "Drugi su mnogo LJUBAZNIJI od nje"

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:15

Dženifer Lopez  našla se u centru pažnje usred glasina o razvodu od supruga Bena Afleka, a sada je isplivao detalj iz njenog života koji je ne prikazuje u najboljem svjetlu, piše Daily Mail.

Tri crnogorske atletičarke na ŠAMPIONATU malih država Evrope

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:04

Šampionat počinje 22. juna

U Crnoj Gori 550 ORGANSKIH PROIZVOĐAĆA, radi se na promociji njihovih proizvoda

Četvrtak, 13.06.2024 | 11:00

Crna Gora ima više od 550 organskih proizvođača, 20 odsto više nego prethodnih godina. Među "zdravom hranom" najviše je meda i žitarica, kazao je u "Bojama jutra" na programu TV Vijesti Miodrag Došljak, iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Stiže sezona TREŠANJA, ali budite oprezni koliko ćete pojesti... Ovo je preporučena DNEVNA KOLIČINA

Četvrtak, 13.06.2024 | 10:56

Voće nam se nekada može toliko usladiti, a naročito ako je sitne forme, da zaboravimo koliko smo pojeli. Naravno, niko neće sedeti i brojati vam zalogaje, ali za sve je dobro imati u vidu neku "srednju" mjeru, koja ne može ni u kom pogledu naštetiti vašem organizmu.

POGREŠNO kuvate brokoli - Zašto nikada NE BI trebalo da odbacite stabljiku?

Četvrtak, 13.06.2024 | 10:52

Ova žena brokoli iskoristi do posljednjeg cvijeta.