Ponedjeljak, 20.05.2024 | 18:22
IZVOR: kolektiv.me

MPNI: FORMIRANA međuresorska radna grupa za PROVJERU DIPLOMA

Ministatsvo prosvjete, nauke i inovacija formiralo je Međuresorsku radnu grupu koja će predložiti model provjere inostranih obrazovnih isprava o završenom srednjem i visokom obrazovanju stečenom na privatnim i javnim ustanovama u regionu, saopšteno je iz tog resora. 




Foto: Ilustracija, Pexels

Kako navode, radna grupa će u saradnji s poslodavcima, primarno u javnom sektoru, omogućiti provjeru obrazovnih isprava zaposlenih lica.

Predsjednica radne grupe je Dragana Babović, državna sekretarka u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija, a članovi su: Petar Koprivica iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Lidija Mašanović, Ministarstvo pravde, Nataša Vujović, Ministarstvo finansija, Ivana Đođić, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Aleksandra Masoničić, Ministarstvo javne uprave, Ivana Petrušić-Vukašević, Osnovno državno tužilaštvo, Ljiljana Jovović, Uprava za inspekcijske poslove, Dragoljub Bulatović, Unija poslodavaca Crne Gore, Maja Pavićević, Uprava policije i Zarija Pavićević, NVO Neokortex u saradnji sa grupom građana Alternativa.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Drobnjak: Penziona reforma NEĆE UGROZITI ni javne finansije ni redovne isplate penzija

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:18

Upravni odbor Fonda PIO izabrao je finansijskog eksperta Vladimira Drobnjaka za vršioca dužnosti direktora te institucije.

VIDEO: Mjesto za UŽIVANJE - Podgorica dobila NOVI PARK u ovom dijelu grada

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:12

Na površini od četiri hiljade kvadrata u Bloku VI, na uglu Bulevara Mihaila Lalića i Ulice Meše Selimovića sinoć je otvoren novi park sa dječjim igralištem i pratećim mobilijarom, saopšteno je iz Glavnog grada.

Potpredsjednik VPSCG PODNIO OSTAVKU

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:11

Potpredsjednik VPSCG Siniša Kovačević podnio je ostavku na to mjesto.

Slučaj "Tunel": Tužilaštvo NIJE SMJELO da pusti Abazovića i ministre na mjesto zločina

Četvrtak, 13.06.2024 | 09:04

Ključni propust istrage u slučaju "Tunel" je što još ne znamo motiv, a ni nalogodavce, smatraju advokat Veselin Radulović i kriminolog Velimir Rakočević.

Da li PIJETE SOK od kisjelih krastavaca? Ako ne, daćemo vam RAZLOGE da počnete

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:55

Prednosti pijenja ove slane tečnosti za koje sigurno niste znali. 

Koliko dugo zaista TRAJE krema za sunčanje?

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:46

Možemo li i dalje koristiti onu od prošlog ljeta?

"Ovo mi mnogo znači..." Hezonja otkrio gdje bi želio da NASTAVI KARIJERU

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:34

Košarkaši Real Madrid potvrdili su svoju dominaciju u Endesa ligi pošto su ubjedljivo, sa 3:0 u seriji, savladali Mursiju.

Ne biste NIKAD pogodili: Da li ZNATE šta znači RIJEČ "Google"?

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:14

Google su 1998. godine osnovali kompjuterski naučnici Lari Pejdž i Sergej Brin - ali znate li šta ova riječ zapravo znači?

Naučnici objasnili zašto toliko VOLIMO da jedemo NEZDRAVU HRANU

Četvrtak, 13.06.2024 | 08:08

RazumIJevanje zašto se prejedamo nezdravom hranom dugo je bila misterija.

VIDEO - Pobjeda Bostona, samo jedan trijumf ih dijeli od NBA TITULE

Četvrtak, 13.06.2024 | 07:00

Košarkaši Boston seltiksa savladali su Dalas maverikse rezultatom 106:99 u trećem meču finalne serije NBA lige i sada ih samo jedna pobijeda dijeli od novog šampionskog naslova.