Utorak, 21.05.2024 | 09:59
IZVOR: cdm.me

Ministarstvo sugeriše: ODRŽATI polumatursko u OŠ “Vlado Milić”, sankcionisati pojedinačnu odgovornost

Uskraćivanje doživljaja polumaturske večeri jednoj generaciji, konkretno polumaturantima JU OŠ „Vlado Milić“, predstavlja kolektivno kažnjavanje kojim bi se, svim sadašnjiim i budućim učenicima, poslala pogrešna poruka, poručuju iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).




Foto: Instagram screenshot/sluzba_zastite_i_spasavanja, arhiva

ČITAJTE I OVO - Učenicima OŠ "Vlado Milić" OTKAZANO polumatursko veče

Krivica, prema njihovim riječima, kako u ovom tako i u svakom drugom slučaju, “mora biti pojedinačno utvrđena i adekvatno sankcionisana”.

“S tim u vezi uputićemo Školi sugestiju da polumatursko veče, za one učenike čija krivica nije utvrđena, bude organizovano kako je to bilo i planirano”, naveli su iz resora u saopštenju za medije.

Takođe, obavjestili su javnost da je u veoma kratkom roku Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija izradilo projekat i obezbijedilo sredstva za hitno saniranje posledica požara u JU OŠ „Vlado Milić“.

Iz MPNI su kazali da nakon sprovođenja postupka javnih nabavki koji je u nadležnosti Škole, pristupiće se izvođenju radova u što skorijem roku.

“Po okončanju postupka utvrđivanja krivice pred nadležnim organima, Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će pokrenuti postupak nadoknade štete od roditelja, odnosno staratelja učenika za koje se utvrdi da su odgovorni za izazivanje požara. Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će istrajati u utvrđivanju odgovornosti i svih ostalih aktera u ovom događaju, o čemu će javnost biti informisana”, naglasili su iz resora.

Veoma je važno, prema njihovim riječima, istaći da će Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija istovremeno preduzimati mjere i raditi na zakonskim rješenjima u cilju prevencije i suzbijanja svih pojava koje, između ostalog, “jedan značajan i svečan trenutak, kao što je završetak škole, mogu pretvoriti u djelo izazivanja opšte opasnosti po život i zdravlje ljudi”.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija ostaje posvećeno osnaživanju obrazovno-vaspitnih institucija, jednako važnom ostvarivanju obrazovne i vaspitne funkcije, te stvaranju sigurnog okruženja za svu našu djecu”, poručuju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Strani državljanin OSUMNJIČEN da je djecu tjerao na prosjačenje

Petak, 14.06.2024 | 16:52

Protiv B.R. (29), državljanina Kosova policija je Višem državnom tužilaštvu podnijela prijavu zbog sumnje da je svoje troje djece navodio na prosjačenje.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Petak, 14.06.2024 | 16:16

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je danas u 15 sati i 38 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na dva kilometra zapadno od Čarođa (Crna Gora).

UP: UHAPŠEN osumnjičeni za trgovinu ljudima u Podgorici

Petak, 14.06.2024 | 15:51

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica procesuirali su državljanina Kosova koji je osumnjičen da je svoje troje djece tjerao na prosjačenje, saopšteno je iz Uprave policije.

MCP: Knežević SVE DOKAZE protiv sveštenika što prije da DOSTAVI nadležnim organima

Petak, 14.06.2024 | 15:43

Pozivamo Milana Kneževića da sve one dokaze koje sakuplja protiv sveštenika što prije dostavi nadležnim organima da ih oni ispitaju, prije nego počne javno da sudi i presuđuje, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP).

Injac: Realizovati aktivnosti koje doprinose osnaživanju gradova u BORBI protiv KLIMATSKIH PROMJENA

Petak, 14.06.2024 | 15:14

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac sastala se sa predstavnicima Generalnog direktorata Evropske komisije (EK) za istraživanje i inovacije i sa predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija, u cilju razmatranja aktivnosti u okviru Misije 100 klimatski neutralnih i pametnih gradova do 2023. godine čiji je Podgorica član.

Ovo je ZVANIČNA pjesma Eura: Naišla već na KRITIKE, a da li ste je vi POSLUŠALI? (VIDEO)

Petak, 14.06.2024 | 17:25

Utakmicom Njemačke i Škotske večeras počinje Evropsko fudbalsko prvenstvo, a prije tri sedmice je predstavljena i zvanična pjesma koju izvode DJ sastav Meduza, OneRepublic i Leoni.

Budućnost se oprostila od Janka Miročevića: Otišao je jedan od NAJVEĆIH, učitelj fudbala i života

Petak, 14.06.2024 | 17:12

Od legende crnogorskog fudbala Janka Miročevića, oprostila se i Budućnost – klub u kojem je Miročević proveo praktično čitav sportski vijek.

"Još NE MOGU da hodam" - Poznata glumica operisana nakon SAOBRAĆAJNE NEZGODE (FOTO)

Petak, 14.06.2024 | 17:00

Oglasila se poznata glumica nakon saobraćajne nesreće koju je doživjela tokom vožnje električnim biciklom, pa istakla kako je „naučila svoju lekciju“.

Strani državljanin OSUMNJIČEN da je djecu tjerao na prosjačenje

Petak, 14.06.2024 | 16:52

Protiv B.R. (29), državljanina Kosova policija je Višem državnom tužilaštvu podnijela prijavu zbog sumnje da je svoje troje djece navodio na prosjačenje.

Mašković: Putevi pod Zečevićem sposobni jedino za PARTIJSKO ZAPOŠLJAVANJE

Petak, 14.06.2024 | 16:45

Odbornik Socijaldemokrata u Skupštini Podgorice Miloš Mašković se oglasio nakon izjave funkcionera Nove srpske demokratije Radoša Zečević.

EPCG i COK POTPISALI UGOVOR o SPONZORSTVU - "Napravljen spoj dva NAJBOLJA BRENDA u Crnoj Gori"

Petak, 14.06.2024 | 16:32

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i Crnogorski olimpijski komitet (COK) potpisali su ugovor o sponzorstvu, shodno kome će EPCG biti dio našeg olimpijskog tima.

Milatović sa svjetskim liderima na Mirovnom samitu za Ukrajinu

Petak, 14.06.2024 | 16:22

Predsjednik države Jakov Milatović učestvovaće na Mirovnom samitu za Ukrajinu, na poziv švajcarske predsjednice Viole Amherd, koji se 15. i 16. juna održava u Burgenštoku.

DPS Nikšić: Drašković ODGOVORAN za to što bazen mjesecima NE RADI

Petak, 14.06.2024 | 16:04

Olimpijski bazen u Nikšiću, umjesto da vrvi od posjetilaca i sportista, postao je poznat po tome što mjesecima čami prazan, saopštili su iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić.

Ljekar pokazao TRIK koji će vas BRZO opustiti bez tableta (VIDEO)

Petak, 14.06.2024 | 15:56

Problemi sa spavanjem nisu rijetki. 

UP: UHAPŠEN osumnjičeni za trgovinu ljudima u Podgorici

Petak, 14.06.2024 | 15:51

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Centar“, Odjeljenja bezbjednosti Podgorica procesuirali su državljanina Kosova koji je osumnjičen da je svoje troje djece tjerao na prosjačenje, saopšteno je iz Uprave policije.