Srijeda, 22.05.2024 | 08:03
IZVOR: rtcg

Injac - Vjerujemo u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali PES spreman i za izbore

Gradonačelnica Podgorice Olivera Injac kaže za TVCG da vjeruje u dogovor sa Pokretom za Podgoricu, ali ne bježe od izbora ukoliko dogovora ne bude. Ipak, poručuje da od stabilnosti vlasti zavisi rješavanje problema koje muče Podgoričane od otpada, pa do saobraćaja.




Foto: YouTube screenshot/Skupstina Glavnog grada, arhiva

Prva žena Glavnog grada Olivera Injac uvjerena je da će vlast u Podgorici biti stabilna, jer uprkos mimoilaženjima smatra da i dalje svi dijele isti cilj.

"Naše ideje, naši ciljevi, vrijednosti i planovi koji smo imali za Glavni grad nijesu se promijenili, tako da će nas to voditi u narednom periodu da svi budemo zajednički i da ostanemo u Glavnom gradu da bi vlast bila stabiln", ističe Injac.

Od kojih funkcija i pozicija zavisi stabilnost vlasti Injac nije željela da komentariše, jer kako kaže, još se vode neformalni razgovori.

Ipak, kako ističe, ako ne bude dogovora sa odbornicima Pokreta za Podgoricu, u PES-u ne bježe od izbora.

"Nisam neko ko bi želio da do toga dođe, ali ako se takve stvari dese sigurno ćemo ići na nove izbore i mi u PES-u smo kao što je više puta ponovljeno spremni da uđemo u takav aranžman naravno zbog interesa građana", poručuje gradonačelnica.

No izbori bi mogli da prolongiraju rješavanje brojnih problema koje muče građane Podgorice. Jedan od njih su velike saobraćajne gužve.

"Želimo da sagledamo sve mogućnosti i potencijalno smanjimo saobraćajne gužve i usmjerimo građane na alternativna prevozna sredstva, a to je svakako gradski saobraćaj. I naravno rješavanje problema saobraćaja i saobraćajne infrastrukture, kroz podzemne garaže, kroz jačanje gradskog saobraćaja, kroz nove saobraćajnice, bulevare koji mogu da olakšaju, bajpas ili obilaznicu oko Glavnog grada", ističe Injac.

Nijedno gradsko preduzeće nije bez problema, kaže Injac. A godina na vlasti protekla je u saniranju štete.

"Svi direktori preduzeća znaju moj stav od prvog dana da moraju imati sanacioni plan za posljedice koje su zatekli, to ne smijemo da zaboravimo. To je ono zbog čega smo išli i zalagali se da promijenimo vlast, jer smo svjesni bili da građani Podgorice su to sigurna sam evidentirali i tražili tu promjenu da gradska preduzeća ne funkcionišu", kaže gradonačelnica.

Na prvom mjestu Injac ističe preduzeće Čistoća, koje je u finansijskoj krizi zbog duga od dva miliona eura.

Slični problemi su u gradskom preduzeću Vodovod, to su dva najveća preduzeća i dva najveća giganta sa stotinama zaposlenih mogu slobodno reći pogotovo u Vodovodu, bez kadrovskih potencijala, kada su u pitanju operativne i tehničke pozicije. S druge strane adminitrativni dio je prekobrojan", naglašava Injac.

Čistoća je prepoznata i po partijskom zapošljavanju kojeg, kako tvrdi Injac, sada nema. Brojni su planovi gradonačelnice da Glavni grad bude ljepši za život međutim tek treba da se odluči jesu li važniji lični ili opšti interesi ili će građani uskoro morati opet na izbore.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Milatović za Radeva priredio svečanu večeru: Crna Gora u Bugarskoj ima ISKRENOG PRIJATELJA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović priredio je svečana večeru u čast predsjednika Bugarske Rumena Radeva.  

Šćepanović: Kovačević mora da ODE sa čela grada

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:19

Da svaka istina boli, pogotovo one koji vrlo svjesno uništavaju grad, pokazuje i najnoviji ispad direktora Sportskog centra, Boška Draškovića, koji jejoš jednom pokazao svoje pravo lice fizički nasrćući na predsjednika Opštinskog odbora DPS Nikšić Borisa Muratovića, saopštila je odbornica DPS-a u SO Nikšić, Kristina Šćepanović.

Spajić sa Nefjuom: Samo smo zagrebali površinu, nastavljamo odlučnu BORBU PROTIV KORUPCIJE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:05

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastao se sa koordinatorom američkog Stejt departmenta za globalnu borbu protiv korupcije Ričardom Nefjuom.

Mašković: Najviše se ODLASKU Olivere Injac RADUJE Borovinić Bojović

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:31

"Reakcija odlazeće predsjednice Skupštine Glavnoga grada je u najmanju ruku čudna, zato što je javna tajna da se upravo ona najviše obradovala inicijativi za razrješenje gradonačelnice Olivere Injac, kazao je odbornik SD-a Miloš Mašković.

Knežević: Svoja saznanja saopštiću Joanikiju ako ME POZOVE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 19:20

Iskazujem nemjerljivo zadovoljstvo što se (ne)poznati autor iz Mitropolije ponovo oglasio, čak sam se bio i zabrinuo zašto kasni sa reagovanjem, naivno misleći da će prvo jevanđeljski kritikovati predsjednika Jakova Milatovića zbog njegove švajcarske čajanke sa Vjosom Osmani. Naivno sam očekivao da je (ne)poznati autor makar mogao podsjetiti Jakova Milatovića da je mitropolit Amfilohije sahranjen uz grumene zemlje sa Kosova i Metohije i Jasenovca, naveo je predsjednik DNP-a, Milan Knežević u reagovanju.

RASHLADITE se PORED MORA - Očekuje nas još JEDAN SUNČANI DAN uz ove TEMPERATURE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 22:02

U utorak se očekuje pretežno sunčano i toplo vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Dramatična ISPOVIJEST slavnog pjevača: "Imam rak, ali sjutra ga neću imati"

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:55

Portorikanski muzičar Don Omar, pravim imenom Vilijam Omar Landron Rivera, otkrio je u svojoj poslednjoj objavi na Instagramu da se bori sa rakom.

Želite brzo da se RASHLADITE? Osvježite prvo OVAJ DIO TIJELA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:48

Vremenske prognoze u ljetnom periodu često umiju da nam unesu nemir, a na sam spomen tropskih temperatura većina nas se hvata za glavu.

Evropski gradovi koji su PRIJATELJSKI nastrojeni prema KUĆNIM LJUBIMCIMA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:43

Današnji svijet je itekako prilagođen onima koji putuju sa svojim ljubimcima.

"Vjenčanica će biti EKSTRAVAGANTNA, kao i ja“: Jelena Gavrilović PROGOVORILA o pripremama za svadbu

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:27

Glumica Jelena Gavrilović uskoro će se udari za Darija sa kojim je u vezi šest godina.

Stavite OVU BILJKU na balkon i riješićete se komaraca (VIDEO)

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:13

Osim što će otjerati dosadne komarce i konačno se opustiti i uživati, uz to i lijepo miriše.

Kolika je šansa da vaše dijete ima ZELENE ili PLAVE oči? Evo od koga to NASLJEĐUJE

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 21:06

Često možete čuti komentare kako beba ima lijepe oči na mamu ili kako je povukla gene na tatu… Istina nije daleko od toga, jer, na primjer, boja očiju djeteta uslovljena je bojom očiju njenih roditelja.

Kilogram malina DESET EURA - PROČITAJTE koiliko iznose CIJENE drugog voća i povrća

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:46

Stigle su i maline, pa je za 250 grama ovog voća neophodno izdvojiti 2,50 eura.

Milatović za Radeva priredio svečanu večeru: Crna Gora u Bugarskoj ima ISKRENOG PRIJATELJA

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:35

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović priredio je svečana večeru u čast predsjednika Bugarske Rumena Radeva.  

Prva senzacija na Euru - Slovačka POBIJEDILA favorita

Ponedjeljak, 17.06.2024 | 20:23

Najveće iznenađenje od starta Evropskog prvenstva režirala je Slovačka.