Petak, 21.01.2022 | 12:22
IZVOR: Kolektiv.me

Balet DRAGULJI na velikom platnu bioskopa CINEPLEXX DELTA CITY

Direktan prenos baleta Dragulji iz Boljšoj teatra zakazan je za nedelju, 23. januara, sa početkom u 16 časova u bioskopu Cineplexx Delta City.




Foto: Cineplexx

Direktan prenos baleta Dragulji iz Boljšoj teatra zakazan je za nedelju, 23. januara, sa početkom u 16 časova u bioskopu Cineplexx Delta City.

Balet Dragulji, čiju je koreografiju Žorž Balanšin upriličio za svoju baletsku grupu New York City Ballet 1967. godine, ušao je u istoriju kao prvi dugometražni balet „bez zapleta".

Tri sjajne scene praćene muzikom trojice esencijalnih kompozitora, predstavljaju stilove tri plesne škole koji su doprinijeli da Džordž Balanšin postane legenda modernog baleta.

Ovaj glamurozni triptih inspirisan je Balanšinovom posjetom čuvenom zlataru Van Cleef & Arpels na njujorškoj Petoj aveniji, a nastao je kao omaž gradovima i plesnim školama u Parizu, Njujorku i Sankt Peterburgu, koje su bile od vitalnog značaja za karijeru poštovanog koreografa.

Kostimografija je nalik dragom kamenju, koje takođe ima simbolično značenje, i koje predstavlja tri škole koje su uticale na estetiku i stil Balanšina – smaragdi su omaž francuskoj romantičnoj školi, rubini simbolizuju američke brodvejske mjuzikle, dok su dijamanti zaštitni znak ruskih klasičnih plesača!

U ovom baletu, Balanšinovu koreografiju upotpunjava muzika Forea, Stravinskog i Čajkovskog.

Ulaznice za balet Dragulji su dostupne na blagajnama bioskopa Cineplexx Delta City.

Više informacija pronaći na sajtu www.cineplexx.me 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Cineplexx Specijal i novi bioskopski repertoar

Utorak, 30.04.2024 | 16:08

Redovna bioskopska akcija Cineplexx Specijal biće održana u ponedjeljak, 6. maja, umjesto uobičajenog termina – prve nedjelje u mjesecu, zbog prazničnog radnog vremena. Bioskop Cineplexx obradovaće svoju publiku u ponedeljak, kada će se u sklopu akcije CINEPLEXX SPECIJAL ulaznice za izabrane filmske naslove naći po sniženoj cijeni od 2,50€! Publika će imati priliku da uživa u ovim popularnim filmskim naslovima : Istjerivači duhova: Ledena prijetnja, Jorgovani, Prvo predskazanje, Godzila x Kong, kao i animirani film za najmlađu publiku, Nojeva barka. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ANIME NIGHT u Cineplexxu i 4 nova filma

Srijeda, 24.04.2024 | 12:49

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Super subota i svi filmovi po cijeni ulaznice od 2,00€ u bioskopu Big Fashion!

Srijeda, 17.04.2024 | 15:04

Bioskop Cineplexx Big Fashion obradovaće svoju publiku u subotu, 20. aprila, kada će se u sklopu akcije SUPER SUBOTA ulaznice za sve filmske naslove na repertoaru naći po sniženoj cijeni od 2,00€! Publika će imati priliku da uživa u najnovijim filmskim naslovima po super povoljnoj cijeni. Ulaznice su već u prodaji na blagajnama bioskopa.

ČETIRI nova filma na repertoaru bioskopa Cineplexx

Srijeda, 10.04.2024 | 13:19

Novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx.

Cineplexx specijal i novi filmovi na repertoaru bioskopa Cineplexx Big Fashion

Srijeda, 03.04.2024 | 13:30

Nedjelja je dan za odmor, porodicu, prijatelje i naravno, za uživanje u čarobnom svijetu filma.

Poznata glumica o POROKU - "Nisam željela da umrem"

Utorak, 07.05.2024 | 15:01

Vupi Goldberg će uskoro objaviti novu knjigu, a spekuliše se da će upravo ova knjiga biti njena najiskrenija ispovijest.

OBJAVLJENA lista NAJZAGAĐENIJIH gradovi u Evropi - Među njima i dva iz Crne Gore

Utorak, 07.05.2024 | 14:50

Poražavajući rezultati. 

Poslanici SD-a predložili povećanje iznosa materijalnog obezbjeđenja

Utorak, 07.05.2024 | 14:47

Poslanici Socijaldemokrata predložili su amandmane na zakon o socijalnoj i dječjoj zaštiti u pravcu neophodnog povećanja iznosa materijalnog obezbjeđenja, jer su, kako navode, korisnici materijalnog obezbjeđenja, shodno zakonu, najsiromašnije kategorije građana i njima je u svim godinama drastičnog povećanja troškova života samo simbolično povećan iznos materijalnog obezbjeđenja.

U Baru UHAPŠENE dvije osobe sa Interpolove potjernice

Utorak, 07.05.2024 | 14:44

Barska policija, u saradnji sa Sektorom za borbu protiv kriminala, uhapsila je dvije međunarodno tražene osobe koje se potražuju po međunarodnim potjernicama NCB Interpol-a Sofija.

UP: POJAČANE kontrole na utakmici Budućnost Voli - Partizan

Utorak, 07.05.2024 | 14:40

Imajući u vidu značaj košarkaške utakmice koja će se danas odigrati u SC „Morača“ u Podgorici između KK „Budućnost“ iz Podgorice i KK „Partizan“ iz Beograda, te da se na istoj očekuje veliki broj navijača pristalica oba kluba, policija će vršiti pojačane kontrole u cilju održavanja stabilnog javnog reda i mira.

Podgorica: Mitropolit Joanikije PREDVODI LITIJU u srijedu

Utorak, 07.05.2024 | 14:32

Povodom slave grada Podgorice, Svetog Apostola i Jevanđeliste Marka, i ove godine će biti organizovani Dani Svetog Marka, uz bogat sadržaj, saopštili su iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pamela Anderson se ponovo našminkala - A ovo je RAZLOG (VIDEO)

Utorak, 07.05.2024 | 14:23

Pamela Anderson odustala je od prirodnog izgleda.

Epilog tragedije u Skadru: PRONAĐENO i tijelo majke u Bojani

Utorak, 07.05.2024 | 14:11

Policija je pronašla tijelo Alme Arazi (39) koja se u četvrtak utopila u Bojani sa dvije ćerke i sinom.

Krapović čestitao Gašiću: Stabilnost naš ZAJEDNIČKI CILJ

Utorak, 07.05.2024 | 14:00

Ministar odbrane Crne Gore Dragan Krapović čestitao je Bratislavu Gašiću povodom stupanja na dužnost ministra odbrane Srbije.

Instragram uvodi NOVE FUNKCIJE: Jedna će vam se posebno svidjeti

Utorak, 07.05.2024 | 13:56

Jedna od najkorišćenijih društvenih mreža.