Utorak, 22.11.2022 | 17:11
IZVOR: cdm.me

Vučurović najavljuje: Rezultati popisa moraju se odraziti na Ustav, neće biti bolno – u skladu sa realnošću u kojoj živimo

Poslanik DF-a Jovan Vučurović kazao je da se “ziheraška, plašljiva politika Zdravka Krivokapića i Milojka Spajića koji su bili zaduženi za popis dovela je do nepotrebnog odlaganja” prošle godine.




Foto:  arhiva, I.Šljivančanin/skupstina.me

Kazao je i da neke političke strukture i NVO sektor se protive popisu stanovništva.

“Ne znam da je negdje zabilježena pojava da se političke strukture i NVO sektor protive popisu u svojoj državi. Da pokušaju da zabrane svojim građanima da se popišu na popisu stanovništv. Ako to nije jedna od definicija ekstremizma, onda ne znam šta je”, rekao je Vučurović.

Vučurović najavljuje da će na naredon popisu biti veći procenat govornika srpskog jezika i “još mnogo veći procenat pripadnika srpskog naroda”.

“To je znak da se Crna Gora oslobodila, da se vratila sebi, svom istorijskom tradicionalnom identitetu… Najvažnije da popis bude slobodan i prikaže realnu sliku stanja”, kazao je Vučurović.

Vučurović je rekao da se “rezultati moraju odraziti na Ustav”.

“Vjerovali li ne, ali tako će biti. Utav se gradi u skladu sa onim kako neka država funkcioniše. To nije politizacija.. Ustav je živa materija i treba da se mijenja u skladu sa uslovima sa kojima živimo. Izmjene i dopune Ustava, neće to biti bolno, u skladu sa realnošću sa kojom živimo”, smatra poslanik DF-a.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
NK.
23.11.2022 08:51

MRŠ.

0 0

Ove VRSTE VOĆA se posebno preporučuju ljudima sa dijabetesom

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:51

Dijagnostikovanje dijabetesa tipa 2 može biti zbunjujuće - odjednom postoje nova pravila ishrane kojih se pojedinac mora pridržavati kako bi svoje zdravstveno stanje držao pod kontrolom.

Herceg Novi: Kontrolisano loženje vatre na otvorenom samo do 1. JUNA

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:43

Hercegnovska Služba zaštite i spašavanja spremna je za ovogodišnju požarnu sezonu, kadrovski i tehnički. Iako još nijesu počele vrućine i zabrana loženja vatre na otvorenom, pripadnici Službe zaštite i spasavanja tokom 24-časovnog dežurstva imaju, srećom, dosta manjih intervencija. Oni više nisu samo vagtrogasci, kao nekada.

ABA liga šalje delegata, ne osjeća se nadležnom zbog incidenta

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:35

Rukovodstvo ABA lige upoznato je sa današnjim incidentom između košarkaša Partizana Džejmsa Nanelija i Crvene zvezde Stefana Lazarevića i poslalo je disciplinskog sudiju u Beograd, ali se ne osjeća nadležnim jer se incident dogodio van terena.

Sve više VOZILA u Crnoj Gori: Teretnjaka 20.472, motocikala 8,3 hiljada, a evo koliko ima PUTNIČKIH AUTOMOBILA

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:24

Broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u 2023. godini iznosio je 285.257, što je za 6,9 odsto više nego u 2022. godini, kada je broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila iznosio 266.747,objavila je Uprava za statistiku MONSTAT.

KK Crvena zvezda: Naneli FIZIČKI NAPAO Lazarevića

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:14

Nemile scene pred večerašnji treći meč finala ABA lige – kako je saopšteno iz tabora Crvene zvezde, košarkaš Partizana Džejms Naneli je fizički napao Stefana Lazarevića. 

Astrolozi OTKRIVAJU - Žene rođene u ovim znakovima Zodijaka NISU ZA BRAK

Nedjelja, 19.05.2024 | 14:03

Astrolozi tvrde da žene u ova tri horoskopska znaka jako teško ostvaruju ljubavne veze jer im karakter ne dozvoljava da se predugo zadržavaju u nekoj zajednici.

Koliko je LJUDI POSJETILO baš SVE ZEMLJE SVIJETA?

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:38

Nisam vidio baš sve, ali mi je na listi.

INCIDENT u Areni: Košarkaš Partizana pesnicom udario igrača Crvene zvezde

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:16

Košarkaš Partizana Džejms Naneli udario je igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića pesnicom u glavu, prenosi Meridiansport.

NE PEČE SE i ima samo DVA SASTOJKA - Čokoladni kolač idealan za sve sladokusce

Nedjelja, 19.05.2024 | 13:08

Recept za ovaj kolač je vrlo jednostavan.

Ova dva horoskopska znaka OČEKUJU FINANSIJSKE prilike do kraja maja

Nedjelja, 19.05.2024 | 12:57

Maj je donio posebnu energiju za svaki horoskopski znak, ali dva horoskopska znaka imaće najviše sreće u finansijama do kraja mjeseca.