Utorak, 17.01.2023 | 13:58
IZVOR: Kolektiv.me

Bjesovi i Vrpca na drugoj Rockstrikciji

Nakon fantastičnog prvog izdanja održanog u novembru, na kojem su nastupi Nikole Vranjkovića i Autogenog treninga napunili prostor Kolektora i oduševili podgoričku publiku željnu dobrog rokenrola, organizatori su najavili očekivano drugo izdanje Rockstrikcije. 




Foto: Rockstrikcija

Novi talas dobre energije i još bolje muzike u Podgoricu ponovo dovodi kombinaciju lokalnog rock zvuka i regionalne legende - za drugu Rockstrikciju nastupaju Bjesovi i Vrpca! Drugi u nizu događaja koji oživljavaju crnogorsku rokenrol scenu biće održanu u subotu 4.2. u Kolektoru, prostoru bivšeg Titeksa u Podgorici.

"Legendarni Bjesovi su od samog početka privukli pažnju neobičnom postavom sa dva pjevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima. Imali su i veliku muzičku podlogu u okvirima grandž muzičkog pravca čiji su prirodni dio, a postava se uglavnom mijenjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao, Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Bjesovi su do danas izdali 6 albuma, a najveći uspjeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković – vokal, Slobodan Vuković – gitara, Ivan Kovačević – gitara, Marko Marković – bas i Nikola Jovanović- bubanj. Kroz angažovane tekstove, muzika podgoričkog benda Vrpca nosi prepoznatljivu finesu alter roka, sa jasnim uticajima, ali i ličnim pečatom, gdje je estetika ključni motiv za interakciju sa publikom. Vrpca održava svoj izraz u vremenu najturbulentnijem od svih, prijemčiv svakoj duši koja hoda u bržem ili sporijem ritmu bilo kog grada. Vrpcu čine: Miloš Pejović – gitara, Danilo Pendo – bas, Ivan Bakić – bubanj i Braco Subotić – vokal", navodi se u saopštenju organizatora.

Zagrijavanje za Rockstrikciju priprema FM Mirda, koji će prije nastupa Bjesova i Vrpce ukrstiti svoj bogat izbor gramofonskih ploča i urbanog zvuka.

"Ljubitelji dobrih svirki će organizaciju ovog rock serijala moći da podrže sa 10 eura, koliko iznosi cijena ulaznice u pretprodaji. Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti od 18. januara u Itaka Library baru (bivši Karver) i Čarobnoj kuhinji Gandalf (bivši radio Skadar, Vučedolska ulica). Na dan događaja ulaznice će biti moguće kupiti u Kolektoru, po cijeni od 12 eura. Događaj su podržali: Tuborg, Glavni grad Podgorica, Sekretarijat za kulturu i sport, Hotel CUE, Big Energy, Kladionice LOB i Pašterija", zaključeno je u saopštenju.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vujović - Todorov: Crna Gora i Bugarska jačaju kulturnu razmjenu i saradnju

Petak, 17.05.2024 | 11:10

Crna Gora i Bugarska imaju vjekovno prijateljstvo i veoma duge diplomatske odnose, dok Bugraska snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, a kulturnu razmjenu i saradnju, posebno u oblasti stvaralaštva, treba produbiti potpisivanjem novog Programa o sardanji između dvije zemlje.

Novi film Breda Pita o Formuli 1 u velikim problemima

Petak, 17.05.2024 | 10:57

Troškovi proizvodnje dugoočekivanog filma na temu Formule 1, u kojem Bred Pit glumi, a Luis Hamilton se potpisuje kao koproducent, premašili su prvobitni budžet.

Odaberite NIJANSU RUMENILA prema boji kose: Koje je idealno za plavuše, a koje za brinete?

Petak, 17.05.2024 | 10:35

Uz pomoć rumenila možete koži dati blistav i zdrav izgled, što je posebno važno sada, kada noći provodimo bez punog sna, a ujutru izgledamo umorno.   

Poslije 20 godina progovorila: Avril Lavinj otkrila da li je angažovala DVOJNICU

Petak, 17.05.2024 | 10:22

 Avril Lavinj nedavno je govorila o mitu koji je godinama prati, a rIJeč je o tome da je na vrhuncu svoje karijere odlučila da angažuje dvojnicu čije je ime Melisa.

Stavite papirni ubrus u frižider na fioke sa voćem i odmah ćete riješiti ovaj problem

Petak, 17.05.2024 | 10:01

Ispostavilo se da nam papirni ubrusi mogu pomoći kada želimo da nam povrće duže ostane svježe i da se ne pokvari.

Ova pića izbjegavajte po velikoj vrućini, mogu da izazovu tešku dehidrataciju

Petak, 17.05.2024 | 09:49

Šta jesti i piti po vrućini pitanja su koja muče većinu ljudi po ovakvim danima.

Nikšić: Vozilo sletjelo, tri osobe teže povrijeđene

Petak, 17.05.2024 | 09:36

Saopšteno iz OKC-a.  

Nadalov trener: "Ništa nismo odlučili"

Petak, 17.05.2024 | 09:21

Karlos Moja, trener Rafaela Nadala, kaže da još ništa nije odlučeno u vezi sa nastupom na Rolan Garosu

Ovo je najbolji nastup u „Zvezdama Granda“ ikada: Ima više pregleda od najpopularnijih hitova, a nadmašio je i originalnu verziju pjesme (VIDEO)

Petak, 17.05.2024 | 09:12

Na velikoj sceni u dosadašnjoj istoriji najpopularnijeg muzičkog programa predstavile su se hiljade takmičara.

Postala doktor nauka sa 17 godina, a ovo su njeni planovi (FOTO)

Petak, 17.05.2024 | 08:49

Tinejdžerka iz Čikaga Doroti Džin Tilman Druga, doktorirala je na Univerzitetu u Arizoni sa samo 17 godina. Studirala je onlajn, a diplomu je preuzela na svečanoj ceremoniji proglašavanja uvođenja u naučni stepen doktora.