Nedjelja, 18.06.2023 | 13:26
IZVOR: kolektiv.me

Vozači, USPOSTAVLJEN saobraćaj na putu Mateševo-Kolašin

Iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) saopštili su da je putni pravac Mateševo - Kolašin ponovo prohodan. 




Foto: Ilustracija/ Pixabay.com

Uspostavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-13 Mateševo-Kolašin, u mjestu Skrbuša. Na autoputu saobraćaju sve kategorije vozila", navedeno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).

Kako su ranije danas istakli,   u Crnoj Gori jutros saobraća po suvim putevima i da je vidljivost dobra.

Iz AMSCG su savjetili vozačima, da vožnju prilagode stanju na putevima i poštuju pravila saobraćaja.

"Na magistralnim putevima M-1 granični prelaz (GP) Debeli Brijeg - Herceg Novi - Kotor - Tivat – Budva – Bar – Ulcinj - GP Sukobin, M-2 Podgorica – Sotonići – Petrovac i M-10 Podgorica – Cetinje - Budva, od 17 do 22 sata, saobraćaj je zabranjen za teretna vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona", saopštili su iz AMSCG.

Prema njihovim riječima, saobraćaj je zabranjen za tu vrstu vozila od sedam do 22 sata na regionalnim putevima R-1 Kotor - Trojica do mjesta Krstac na Cetinju, zatim R-29 dionica Bar 2-(tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) u opštini Bar do mjesta Kamenički most-Krute u Ulcinju.

Zabranjuje se saobraćaj autobusa kategorije M2 i M3 na dionicama regionalnih puteva R-1 od mjesta Krstac na Cetinju do mjesta Trojica-Kotor, iz smjera Njeguša u smjeru Kotora.

Saobraćaj autobusa te kategorije zabranjen je i na R-29 dionici Bar 2 - (tunel Ćafe, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kamenički most-Krute, u oba smjera, osim autobusa koji obavljaju javni gradski prevoz putnika, kao i na R-25.1 dionici Međuvršje-Lovćen od parkinga do Mauzoleja u oba smjera.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa pravom prvenstva prolaza, vozila za održavanje puteva i ptt instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, kao ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-1, od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

Saobraćaj je u prekidu za sva vozila na putu Mojkovac – Đurđevića Tara, u mjestu Dobrilovina.

Na magistralnom putu M-5 Rožaje – Špiljani zbog rekonstrukcije će saobraćaj biti obustavljen od devet do 15 sati i od 20 sati i 30 minuta do pola sata posle ponoći.

Sabraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-3 na dionici Pljevlja - Metaljka zbog asfaltiranja je obustavljen od deset do 14 sati. Ako vremenski uslovi ne dozvoljavaju radove neće dolaziti do obustave saobraćaja.

Na magistralnom putu M-5 Ribarevine – Dračenovac, u mjestu Rožaje, saobraćaj je preusmjeren sa dvosmjernog na jednosmjerni i obustavlja se najduže do 30 minuta zbog sanacije zidova.

Na magistralnom putu M-2 Podgorica - Bioče saobraćaj je, zbog izgradnje bulevara Vilija Branta, promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3 Šćepan Polje – Danilovgrad promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog asfaltiranja.

Saobraćaj na magistralnom putu Nikšić – Vilusi, na dionici Nikšić - Kuside, promijenjen je sa dvosmjernog na jednosmjerni zbog rekonstrukcije.

Promijenjen je režim saobraćaja i od raskrsnice Podgorica - Cetinje - Nikšić do Komanskog mosta.

Na regionalnom putu R-10 Djurdjevića Tara-Mojkovac u mjestu Gojakovići promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu gdje se sanira klizište „Gojakovići“.

"Promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni u Budvi od Prijevora do Lastve Grbaljske, a saobraćaj će biti obustavljen od deset do 14 sati", zaključuje se u saopštenju. 

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Sjutra je VELIKI PETAK: Dan je obilježen CRVENIM SLOVOM, a ove običaje bi svi vjernici trebalo da ispoštuju

Četvrtak, 02.05.2024 | 17:14

Pravoslavna crkva i njeni vjernici obilježavaju sjutra Veliki petak, dan kada je na Golgoti raspet Isus Hrist

Bajčetić: Aerodrom u Golubovcima ove godine imaće rekordan promet i vezu sa 45 destinacija

Četvrtak, 02.05.2024 | 20:03

Podgorički aerodrom ove godine imaće rekordan promet i povezanost sa čak 45 destinacija, saopštili su za Gradsku iz Aerodroma Crne Gore. Napominju da sezonskih radnika ima dovoljno, a građane pozivaju na strpljenje zbog gužvi koje će uslijediti u ljetnjoj sezoni zbog povećanog broja letova i, kako kažu, skromnih kapaciteta terminalne zgrade. Kada je riječ o tivatskom aerodromu, iz ACG poručuju da su popravili krov i sistem za klimatizaciju.    

Mjesec je ušao u znak Vodolije: Spremite se za velike izazove i emocionalnu distancu

Četvrtak, 02.05.2024 | 18:31

Mjesec, planeta koja se najbrže kreće, nalazi se danas u Vodoliji i donosi specifične osobe. Ovaj položaj Mjeseca prijaće Vodolijama, Blizancima i Vagama.

Najšarmantnije žene rađaju se u ova ČETIRI znaka: Niko ne može da im odoli

Četvrtak, 02.05.2024 | 21:07

Ako ste među njima, znajte da ste neodoljive!

Niste ni svjesni koliko su moćne tablete za mašinu za sudove, evo šta sve možete da očistite njima

Četvrtak, 02.05.2024 | 19:36

Napravljene su da se ‘izbore’ s tvrdom vodom, mrljama i masnoćom iz hrane, ali znate li šta sve možete očistiti samo jednom tabletom za mašinsko pranje posuđa?

Šta se radi sa starom ČUVARKUĆOM? Prema vjerovanjima su samo DVIJE stvari ispravne

Petak, 03.05.2024 | 16:14

Prema tradiciji se na današnji dan farbaju jaja, a prvo obojeno jaje crvenom bojom se naziva čuvarkuća. U tom trenutku "staro", prošlogodišnje crveno jaje, treba zamijeniti novim

Požar u fabrici u Berlinu: Vatra se ne može kontrolisati iznutra

Petak, 03.05.2024 | 15:56

Veliki požar izbio je u fabrici u Berlinu-Lihterfeldu, a vatrogasci upoziravaju na otrovan dim koji se širi.

Novi skandal: Ivan Brnović podnio prijavu protiv NN lica zbog sumnje da mu je oteta kćerka

Petak, 03.05.2024 | 15:42

Crnogorski fudbal je odavno dotakao dno, ali ovo što se dešava u posljednjih nekoliko dana prevazilazi sve okvire.

Deset karakternih crta osoba rođenih u maju: Vrijedne i emotivne duše, beskrajno harizmatične

Petak, 03.05.2024 | 15:22

Osobe rođene u maju su ljubitelji putovanja i umjetnosti. Uporni su i ostvaruju sve svoje ciljeve. Evo koje su još njihove karakteristike

Policija sprema prekršajne prijave zbog incidenata u Podgorici, Tivtu i Kotoru

Petak, 03.05.2024 | 15:05

Prethodnih sedmica crnogorski fudbal je bio u centru pažnje javnosti zbog potpuno pogrešnih razloga jer su se dogodila tri velika incidenta u Tivtu, Kotoru i Podgorici.

PET KORAKA za savršeno ispečenu ribu u tiganju

Petak, 03.05.2024 | 14:59

Riba pečena u tiganju je možda i najljepši recept i način pripreme ribe, posebno kada imate zaista dobre filete ili ste možda upecali svoju.

Nadal - Nikada nisam rekao da će se moja karijera ZAVRŠITI na Rolan Garosu

Petak, 03.05.2024 | 14:31

Rafael Nadal je demantovao ranije navode da bi mogao da završi karijeru na Rolan Garosu.

SPEKTAKL u revijalnom dijelu Eurosonga - Nastupiće ove ZVIJEZDE

Petak, 03.05.2024 | 13:55

Poznato je ko će nastupati kao gosti tokom polufinalnih večero Evrovizije 2024, a radi se o izvođačima iz duge i slavne evrovizijske prošlosti.

"Nažalost, neću moći da..." Alkaras ODUSTAO od mastersa u Rimu

Petak, 03.05.2024 | 13:40

Treći teniser svijeta, aktuelni pobjednik Vimbldona Karlos Alkaras, odustao je od nastupa na turniru iz masters serije 1.000 koji naredne sedmice počinje u Rimu.

Vujović: Dužni smo da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja

Petak, 03.05.2024 | 12:54

Sloboda izražavanja je stub demokratije, današnji datum - 3. maj, donosioce odluka, svake godine podsjeća na dužnost da osiguramo i podržimo slobodu medija i slobodu mišljenja i izražavanja. To uključuje uslove za profesionalan i kvalitetan rad novinara, efikasnu zaštitu, brzu reakciju nadležnih i pravedne i temeljne istrage o svim napadima, prijetnjama, zastrašivanjima, saopštila je ministarska kulture i medija Tamara Vujović.