Ponedjeljak, 24.07.2023 | 20:31
IZVOR: nova.rs

Ovo NIJE PRVI film o čuvenoj Barbi u Holivudu - Prethodni krije TRAGIČNU ŽIVOTNU PRIČU, kritikovan je, a potom ZABRANJEN

Barbi groznica je obuzela čitav svijet, nakon što je premijerno prikazan film sa Margo Robi i Rajanom Goslingom.




Foto: Blitz Film Srbija, Youtube screenshot

Ovaj film se, kako je naznačeno, ne preporučuje djeci predškolskog uzrasta i nosi oznaku da je namjenjen djeci iznad 13 godina.

Međutim, ovo nije prvi film u kojem se pojavljuje čuvena Barbi koji je snimljen u Holivudu.

Mnogo prije ovog ostvarenja, prije svih animiranih filmova gdje se pojavljuje Barbi, plavokosa lutka imala je glavnu ulogu u filmu o rok zvijezdi Karen Kerpenter. Ovaj film bio je u potpunosti drugačiji od romantičnih priča sa srećnim krajem na koje je većinski publika navikla, već je pokazao jednu životnu borbu koja je bila daleko od optimistične priče.

Kratki film premijerno je prikazan je 1987. godine, a godinama su ga pratile žestoke kritike jer se bavi ovom osjetljivom temom.

Naime, radnja filma prati život rok zvijezde Karen Kerpenter koja se borila sa poremećajem ishrane, a usljed komplikacija preminula je 1983. godine, kada je imala 32 godine.

Samo nekoliko godina poslije njene smrti, reditelj Tod Hejns objavio je „Superstar: Priča o Кaren Kerpenter“, a smatrao je da će se tragična priča pop zvijezde najbolje predstaviti korišćenjem Barbi lutke.

Ova neobična mješavina animacije, arhivskih i glasovnih snimaka, bila je specifična vrsta biografskog filma i trajala je samo 43 minuta. Film je sadržao čak i snimke protesta u Vijetnamskom ratu.

Film su pratile brojne kontroveze, nazvan je „jezivim“ i „zastrašujućim“ prikazom, a kako sam reditelj nije imao dozvolu Karpenterove porodice za prava na priču ili pjesmu, Hejns je završio sa ogromnim tužbama i zabranjenom filma, piše „LAD bible„.

Uprkos tome što nije dozvoljeno prikazivanje filma, lažne kopije se i dalje distribuiraju, a verzija je čak stigla i na Jutjub.

Tod Hejns nastavio je da se bavi režijom, a naknadno je čak nominovan za Oskara zahvaljujući svom filmu iz 2002. godine „Daleko od raja“.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Dan nezavisnosti, 21. MAJ - Most Milenijum večeras ZASIJAO U CRVENOJ BOJI

Utorak, 21.05.2024 | 21:02

Most Milenijum u bojama crnogorske zastave.

URA: Abazovićeva Vlada vratila Luku Budva građanima, Spajić ne može bez neistina i manipulacija

Utorak, 21.05.2024 | 17:19

Čak ni za Dan nezavisnosti Milojko Spajić i njegova Vlada ne mogu bez novih neistina i manipulacija. Danas je naime objavljeno da je Vlada Crne Gore vratila Luku Budva građanima, što je apsolutna neistina, jer je 43. Vlada Crne Gore Dritana Abazovića to učinila prije više od godinu dana, tačnije 7. marta 2023. godine, saopšteno je iz GP URA.

VIDEO: Povodom Dana nezavisnosti u Kotoru svečano prezentovana bronzana MAKETA GRADA

Utorak, 21.05.2024 | 16:22

) U okviru projekta "Volim Kotor" Turistička organizacija opštine Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i Sekretarijatom za urbanizam, stanovanje i uređenje prstora, uz nezaobilaznu podršku Komunalnog doo, Službe zaštite i spašavanja Kotor, Vodovoda Kotor uredila je mali trg između nekadašnjeg "Uranka" i bastiona Valijer, te ga obogatila raznim sadržajem.

Ovo će mu biti POSLJEDNJA SEZONA - Fudbaler Real Madrida ide u penziju

Utorak, 21.05.2024 | 14:22

Fudbaler Real Madrida Toni Kros odlučio je da se penzioniše na kraju sezone! Iako ima tek 34 godine, Njemac je odlučio da mu ovo bude poslednja sezona u karijeri, jer ne želi da igra za drugi klub sem Reala!

Jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca ponovo ZALJUBLJEN: U vezi sa 12 godina mlađom koleginicom

Utorak, 21.05.2024 | 14:05

Jason Momoa, jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca, ponovo je zaljubljen.

Đukanović: Dan nezavisnosti jedan od najvećih datuma u slavnoj crnogorskoj istoriji

Utorak, 21.05.2024 | 13:43

Svim građankama i građanima Crne Gore srećan 21. maj – Dan nezavisnosti, saopštio je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

PJEŠKE krenuo na put prije 30 dana - Nikola Rokvić sjutra stiže do CILJA

Utorak, 21.05.2024 | 13:02

Nikola Rokvić koji je pješke krenuo do manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj, sve je bliže svom cilju.

Injac: Ovaj dan simbolizuje našu zajedničku snagu, jedinstvo i posvećenost izgradnji prosperitetne i demokratske države

Utorak, 21.05.2024 | 12:19

U ime Glavnog grada i u svoje lično ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

"Đoković ima neviđenu MENTALNU SNAGU, a viđali smo ga u raznim teškim situacijama"

Utorak, 21.05.2024 | 12:02

Novak Đoković će narednih dana igrati na turniru u Ženevi, ali i dalje čeka protivnika u drugom kolu.

Grbović - Ponosan i punog srca odlazim u “penziju”, uvijek uz Crnu Goru, grb i momke

Utorak, 21.05.2024 | 11:20

Italijanski rukometaši pokvarili su reprezentativni oproštaj Nemanje Grbovića, ali svi ljubitelji rukometa u zemlji moraju biti saglasni u ocjeni da je sjajni pivot ostavio veliki trag u nacionalnom timu.