Ponedjeljak, 11.09.2023 | 15:04
IZVOR: Novosti magazin.rs

Oglasila se udovica Kobija Brajanta: Poslala jaku poruku Novaku Đokoviću (FOTO)

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je sinoć US Open pobjedivši u finalu Danila Medvedeva 3:0. Novak je pobjedom došao do četvrtog pehara u NJujorku, a ukupno 24. grend slema u karijeri. Teniser je ovime izjednačio rekord Margaret Kort.

 




Foto: Australian Open TV/YouTube screenshot; Screenshot, youtube/ SkyNews (kolaž)

Novak je prilikom preuzimanja pehara odao počas čuvenom košarkašu, Kobiju Brajantu, jer je broj 24 krasio njegov dres kada je postajao najbolji u čemu je naš teniser vidio veliku simboliku.

Supruga pokojne NBA legende, Vanesa, čestitala je Novaku Đokoviću osvajanje 24. grend slem titule na US Openu 2023. i zahvalila se Srbinu što je posebnom majicom sa natpisom „Mamba zauvijek” odao počast Kobiju.

- Čestitam Novače. Pravi prepoznaju prave - napisala je Vanesa u opisu videa Novaka Đokovića koji je podijelila na društvenoj mreži Instagram.

Kobi Brajant, koji je nažalost preminuo u helikopterskoj nesreći zajedno sa svojom ćerkom Đanom u januaru 2020, bio je Đokovićev blizak prijatelj i mentor. Srbin je govorio o ideji koja stoji iza majice i kako ga je Kobi inspirisao da prevaziđe izazove i sumnje u karijeri.

- Razmišljao sam da ovu majicu napravim ako dobijem priliku da osvojim turnir, prije nekih sedam dana. Ni sa kim to nisam podijelio sve do prije nekoliko dana kada sam zamolio svoje ljude da mi pomognu da napravim ovu majicu. Kobi mi je bio blizak prijatelj, mnogo smo razgovarali o mentalitetu pobjednika. Kada sam se borio sa povredom i pokušavao da se vratim, da se vratim na vrh igre, on je bio jedan od ljudi na koje sam se oslanjao - rekao je Novak tokom ceremonije dodjele trofeja.

Đoković je dodao da želi da oda počast Kobijevom nasljeđu i da pokaže svoju zahvalnost na podršci.

- 24 je broj dresa koji je nosio kada je postao legenda Lejkersa i svjetske košarke, pa sam mislio da bi mogla biti lijepa, simbolična stvar da mu se odaju priznanja za sve stvari koje je uradio - rekao je Novak.

Foto: Instagram screenshot/vanessabryant

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nikola Rokvić uputio EMOTIVNE RIJEČI Aleksandri Prijović i Filipu Živojinoviću, razlog je PREDIVAN

Utorak, 14.05.2024 | 11:20

Nikola Rokvić prije 23 dana pješke je krenuo iz Beograda do manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj, a pevač se sada oglasio na Instagramu zbog dodatne donacije.

Prijave za Social Impact Award program otvorene do 31. maja

Utorak, 14.05.2024 | 11:16

Prijave za najveći program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA), otvorene su do 31. maja ove godine. Svi zainteresovani učesnici, uzrasta od 15-30 godina, mogu prijaviti svoje ideje putem aplikacione forme (link), a finalisti programa biće proglašeni 24. juna.

OGLASILA se Ceca Ražnatović nakon što je dobila trećeg unuka: "NAJPONOSNIJA sam žena na svijetu"

Utorak, 14.05.2024 | 11:10

Supruga Veljka Ražnatovića, Bogdana Ražnatović, porodila se danas i na svijet donijela sina Isaijana.

Kovačević najavio: Lidl i Big Fashion u Nikšiću otvoriće 500 novih RADNIH MJESTA

Utorak, 14.05.2024 | 11:09

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević saopštio je da će nakon usvajanja planskog dokumenta za tu opštinu, kompanije Lidl i Big fashion moći da realizuju svoje investicije, a što će značiti dodatnih 500 radnih mjesta.

Rižoto bolonjez: RECEPT koji ćeš VOLJETI i ako si prvi put za šporetom

Utorak, 14.05.2024 | 10:59

Rižoto bolonjeze priprema se tako da se arborio pirinač polako kuva u bujonu dok ne postane kremast i ne omekša, a onda se pomiješa s bolonjeze sosom - jednostavno da jednostavnije ne može biti.

Budvanska URA: Kroz program STAN ZA SVE omogućićemo građanima Budve da kupe stan po cijeni od 900 eura po metru kvadratnom

Utorak, 14.05.2024 | 10:57

"URA će izraditi i sprovesti na lokalnom nivou program "STAN ZA SVE" koji ima za cilj rješavanje stambenog pitanja za sve građanke i građane Budve koji nemaju svoj stan i to po višestruko povoljnijim uslovima od tržišnih. Stanovi će koštati samo onoliko koliko bude iznosila cijena njihove izgradnje, odnosno, po aktuelnim cijema 900 eura po metru kvadratnom", saopštili su iz budvanske URE dodajući da će u budućoj lokalnoj vlasti voditi drugačiju socijalnu i obrazovnu politiku.

Porodila se Bogdana - Veljko Ražnatović POSTAO OTAC po treći put

Utorak, 14.05.2024 | 10:49

Porodila se Bogdana Ražnatović i na svijet donijela sina.

Ovaj FUDBALER je NAJBOLJI igrač Lige 1

Utorak, 14.05.2024 | 10:24

Kilijan Mbape (25) najbolji je francuski igrač godine, odlučeno je na ceromoniji u Parizu. Mbape je tom laskavom titulom završio svoju sedmogodišnju karijeru u Pari Sen Žermenu.

UHAPŠEN osumnjičeni za razbojništvo u Podgorici

Utorak, 14.05.2024 | 10:20

Policiji je u Podgorici prijavljeno da je jedno lice ušlo u stambeni objekat oštećenog lica i od nje zahtijevao da mu preda novac i ličnu tašnu, nakon čega joj je zadao udarce stolicom i napustio lice mjesta, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Da li ste čuli za BANANA VODU i da li je zaista DOBRA?

Utorak, 14.05.2024 | 10:01

Možda ste primijetili da su banane trenutno u centru pažnje.