Nedjelja, 26.11.2023 | 11:11
IZVOR: idjtv.nova.rs

"GLASS SKIN“ šminka - NOVI TREND među damama : Sijajte u samo četiri koraka (VIDEO)

Već neko vrijeme jedan od trendova koji je zaludio šminkerke, influenserke i devojke širom svijeta jeste takozvani „glowy“, odnosno „glass skin“ efekat.




Foto: Ilustracija/Unsplash.com 

Najprije je postala popularna skincare rutina, koju je počela da promoviše Hejli Biber, uz pomoć koje će vaša koža izgledati nahranjeno, bogato i kao da se presijava.

Sada, sve je popularniji trend šminkanja zbog kojih će vaše lice sijati upravo ovakvim sjajem. Zdrav izgled sve je popularniji, dok teška i izražena šminka polako pada u zaborav. Tome svjedoči i #glassskinmakeup tag na TikToku koji ima preko 113 miliona oznaka. Brojne influenserke i šminkerke snimaju svoju takozvanu „no makeup“ mejkap rutinu uz navođenje proizvoda koje koriste kao i redosled nanošenja istih kako bi se postigao ovaj efekat.

Ovaj koncept pomenute rutine je nastao u Koreji koja prenosi njihov ideal toga kako koža treba da izgleda. Postizanje savršenog izgleda ovog mejkapa krije se u pripremi kože koja i pre nanošenja šminke mora imati ovaj prozirni, blistavi efekat.

Za postizanje efekta „staklene kože“ potrebno je samo četiri koraka.

1. Tečni puder

Izaberite laganu podlogu koja vašoj koži daje blistavu završnicu prirodnog izgleda. Pričamo o tečnom puderu koji u sebi sadrži šimer nijanse. Ako pri ruci imate samo mat puder, pomiješajte ga sa nekoliko kapi tečnog hajlajtera da biste ga pretvorili u vlažnu podlogu. Manje je više kada je u pitanju stakleni izgled kože. Zato nanesite samo malu količinu pudera, i bjuti blenderom ga dobro razmažite kako biste koži dali laganu i glatku pokrivenost.

2. Korektor i konture

Za konturisanje lica, kao i kod pudera, vodite se parolom manje je više. Malu količinu bronzera nanesite ispod jagodica, tek da bi se konture nazirale. Možete koristiti metodu vertikalnog konturisanja. Sljedeći korak jeste nanošenje korektora. Potrebno je da nanesete što svetliju nijasnu. Prekrijte neželjene tamne krugove ispod očiju. Takođe, nanestite korektor na sve ključne tačke lica – vrh nosa, predio između obrva i na sredinu brade.

3. Hajlajter

Treći korak je najvažniji. Kako biste dobili kompletan „stakeni“ izgled potrebno je dodati dovoljnu količinu hajlajtera. Koristeći odgovarajuću četkicu za hajlajter istaknite vrhove jagodica, liniju i vrh nosa i čelo. Da biste upotpunili celokupni izgled dodajte malo boje na svoje obraze tako što ćete nanijeti kremasto rumenilo na jabučice. Možete koristiti svjetlucavo rumenilo ili pomiješati highlighter sa rumenilom za dodatni sjajni efekat.

4. Sjaj za usne

Sjaj za usne bi trebalo da bude hidrantan i što laganiji. Odlučite se za određenu nude roze nijansu, sa šimeri efektom. Možete se voditi i drugom metodom. Ona podrazumijeva nanošenje hidrantnog balzama za usne, preko kojeg ćete dalje nanijeti ružičasti ili crveni ruž, ali samo na sredinu usana, i razmazati ga. Kada ste završili sa usnama, naprskajte fiksator za šminku kako bi vam šminka duže trajala.

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDJE!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

KONCERT džez ansambla Lorana Kulondra 30. aprila u KIC-u

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:31

Jedan od najboljih francuskih pijanista i kompozitora mlađe generacije Loran Kulondr, prirediće sa svojim džez ansamblom koncert u čast obilježavanja Međunarodnog dana džeza u Podgorici u utorak, 30. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

AKCIJA SPAŠAVANJA: Kotorski vatrogasci pet sati TRAŽILI STRANU DRŽAVLJANKU na brdu Vrmac (FOTO/VIDEO)

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:23

Služba zaštite i spašavanja je, u 16:20 sati, dobila poziv od policijske ispostave Kotor, da se u reonu brda Vrmac izgubila jedna osoba i da je potrebna akcija spašavanja.

Koka-Kola vam ima BOLJI UKUS kad je pijete iz restorana brze hrane - Postoji NAUČNI RAZLOG za to

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:12

Brza hrana s menija McDonald'sa ne bi bila ista da uz njih ne ide Koca-Kola.

Lili Alen ŠOKIRLA izjavom - "NE ŽELIM da sjedim sa svojim djetetom"

Nedjelja, 28.04.2024 | 08:42

Lili Alen otkrila je da misli da djeca ne bi trebala da lete prvom klasom.

Odličan za ZDRAVLJE MOZGA: Ovaj ZAČIN je pravo BLAGO za organizam

Nedjelja, 28.04.2024 | 08:12

Zdrava ishrana i redovno dodavanje određenih začina u jela mogu pozitivno uticati na zdravlje mozga.

Nova titula za Lovćen - Postali prvaci Crne Gore

Subota, 27.04.2024 | 22:02

Rukometaši Lovćena su 11. put u istoriji postali prvaci Crne Gore.

Mjesto najbliže svemiru: Prosječan životni vijek u ovom gradu je 35 godina, ali se stalno širi (VIDEO)

Subota, 27.04.2024 | 21:55

La Rinconada je grad sa najvećom nadmorskom visinom na svijetu i smatra se mjestom koje je najbliže svemiru.

Iskoristite LIJEPO vrijeme - Nedjelja u znaku SUNCA

Subota, 27.04.2024 | 21:31

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano i tokom dana toplo vrijeme. Na sjeveru, ujutru, po kotlinama moguća kratkotrajno magla, najavljuju iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

Dženifer Aniston "OŽIVLJAVA" kultni film

Subota, 27.04.2024 | 21:21

Kultni film “9 to 5” dobija svoju adaptaciju i to pod producentskom palicom Dženifer Aniston i njene filmske partnerke Kristin Han.

PONAŠANJA KOJA ODBIJAJU PARTNERA: Tri okidača koja dovode do raskida

Subota, 27.04.2024 | 20:56

Ukoliko radite sljedeće tri stvari, veš partner će biti nezadovoljan i polako će se udaljavati od vas.