Nedjelja, 28.04.2024 | 09:12
IZVOR: avaz.ba/index.hr

Koka-Kola vam ima BOLJI UKUS kad je pijete iz restorana brze hrane - Postoji NAUČNI RAZLOG za to

Brza hrana s menija McDonald'sa ne bi bila ista da uz njih ne ide Koka - Kola.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Svako ko ju je probao iz McDonald'sa zna da ona ima taj specifičan ukus. Neki čak idu i korak dalje, pa kažu da je bolja od one iz limenke ili boce.

Postoje "naučni" razlozi zašto je Koka-Kola ukusnija u McDonald'su, a ovo su neki od njih, piše portal Delish, a prenosi Index.hr.

Ako pijete Kolu u McDonald'su, najvjerovatnije je pijete s ledom, ali led se s vremenom topi i razvodnjava piće. Upravo zbog toga, uzimajući u obzir led, u McDonald'su prilagođavaju razmjere sirupa i vode. Kada izlazi iz aparata, Kola u McDonald'su je koncentrovanija od klasične, i to je razlog zašto je taj prvi gutljaj Kole iz McDonald'sa tako poseban.

Većina objekata koji služe Koka-Kolu u aparatima dobiju koncentrovani sirup u plastičnim vrećicama skladišten u kartonske kutije. To je jednostavna i isplativa metoda, ali ima puno nedostataka. S druge strane, sirup Kole koji dobija McDonald's skladišten je u spremnicima od nerđajućeg čelika. Taj materijal bolje štiti sirup od svijetla, topline, kiseonika i drugih faktora koji mogu ugroziti njegov kvalitet, a na kraju i sam ukus pića.

Voda s kojom se razrijedi sirup Koka-Kole u McDonald'su filtrira se kako bi ukus pića na kraju bio što bolji, kažu iz McDonald'sa. Naime, različiti krajevi svijeta imaju različite izvore vode i cijevi kroz koje voda prolazi, a sve to na kraju utiče na ukus soka - zato u McDonald'su koriste filtriranu vodu.

Svaki sok je bolji kad je hladan, pa tako i Kola, a upravo zahvaljujući ranije spomenutim spremnicima od nerđajućeg koji se koriste za čuvanje sirupa, on cijelo vrijeme ostaje hladan i svjež. Osim toga, voda koja se koristi u McDonald'sovim aparatima takođe je prethodno ohlađena.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
mj73
28.04.2024 21:41

o kom se carobnom napitku ođe radi... coca- cola ili koka cola coca kole ....kole...

0 0

Velika akcija uklanjanja opožarenih stabala i ostalog biljnog otpada na Gorici

Subota, 11.05.2024 | 19:56

Danas se na Gorici, od 8 do 13 časova odvijala akcija na uklanjanju opožarenih stabala i drugog biljnog otpada. Akciju je inicirao Savez izviđača Crne Gore, kojem je ovo početna aktivnost u okviru realizacije projekta „Boranka“, kroz koji se vrši pošumljavanje opožarenih područja

Protest ispred SDT-a: Spasimo život Milivoju Katniću – potonja je ura; Čime Novović drži u šaci Borisa Savića?

Subota, 11.05.2024 | 19:37

U organizaciji grupa crnogorskih građana i političkih aktivista danas je ispred zgrade Specijalnog državnog tužilaštva SDT održan treći protest podrške bivšem glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću. Sa protesta je zatraženo da mu se zbog lošeg zdravstvenog stanja omogući odbrana sa slobode.       

Šest namirnica koje treba da držite u frižideru

Subota, 11.05.2024 | 19:15

Svježe meso, ribu i mlječne proizvode sigurno ćete da držite u frižideru, ali postoje namirnice koje možda nepravilno odlažete.

Imaju užasne navike i skaču po živcima: Ovo su najiritantniji znakovi horoskopa

Subota, 11.05.2024 | 18:27

Svojim osobinama živciraju ljude u svom prisustvu - preostaje vam samo da se naviknete na to.

Ovo je trik da vaše kokice budu savršeno hrskave i ukusne svaki put: Tajne eksperata!

Subota, 11.05.2024 | 18:17

Trik da vaše kokice budu savršeno hrskave? Ovo su tajne stručnjaka – kako izbjeći uobičajene greške.

Rafa o Rolan Garosu: Frustriran sam, ali ne želim još da odlučim (VIDEO)

Subota, 11.05.2024 | 17:10

Rafael Nadal je doživio veoma težak poraz u drugom kolu Mastersa u Rimu.

Pekić: Građani Bara osjećaju i sve više će osjećati posljedice haotičnih aktivnosti vladajuće koalicije u Baru

Subota, 11.05.2024 | 16:59

Sujeta je slast za ego, a otrov za dušu. Dok sam čitao vaše sarkastično saopštenje pred očima su mi išle slike Maljevika, Možure, posječenih čempresa, Stare masline na umoru i ostalih simbola budvanizovanog Bara. Tek malo kasnije počeše da se ređaju i starije slike velikih kompanija kao što su jedinstvena Luka Bar, Primorka, Rumija trans, Izbor Bar itd. Građani Bara se ne sjećaju transparentnih javnih rasprava, tenderskih procedura, ekoloških studija ili studija izvodljivosti koje su dovele do ovih promašaja, ali osjećaju i sve više će osjećati posljedice haotičnih aktivnosti vladajuće koalicije, saopštio je u odgovoru na saopštenje barske vlasti predsjednik opštinskog odbora URA Bar Darko Pekić.  

NOVI HAOS NA EVROVIZIJI: Još tri zemlje se nisu pojavile tokom defilea zastava na generalnoj probi

Subota, 11.05.2024 | 16:41

Pogledajte koje zemlje su u pitanju

Mekdonalds uvodi jače obroke od PET dolara kako bi povratio kupce: "Potrošači vode računa o svakom centu"

Subota, 11.05.2024 | 16:24

Nova ponuda dolazi u trenutku kada potrošači sa niskim primanjima počinju da štede

Mikijelj sa Budvanima: Gradu su potrebni stabilnost i jedinstvo

Subota, 11.05.2024 | 16:11

Tim koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" Mladen Mikijelj organizovao je šetnju kroz grad kako bi u razgovoru sa sugrađanima razmotrili probleme koje treba rješavati.