Četvrtak, 11.04.2024 | 15:51
IZVOR: cdm.me

Spajić: Bolnica u Podgorici da se REALIZUJE kroz sporazum sa Francuskom

Premijer Milojko Spajić najavio je danas da je planirano da predsjednik Francuske Emanuel Makron 2026. godine posjeti Crnu Goru. On je na današnjoj konferenciji za novinare predstavio četiri stuba saradnje Crne Gore i Francuske.




Foto: Vlada Crne Gore/ Đorđe Cmiljanić

“Ministar zdravlja Vojislav Šimun će u maju posjetiti Francusku. Ministarstvo zdravlja Francuske spremno je da finasira fizibiliti studiju za izgradu bolnice u Podgorici. Očekujemo da se bolnica u Podgrorici realizuje kao dio tog sporazuma, rekao je Spajić.

Prema njegovim riječima Crna Gora će usvojiti dva zakona koja se tiču ekologije.

“Infrastruktura je četvrti stub saradnje. EPCG i EDF razmjenjuju informacije i razmatraju se rani projekti. U fokusu je putna infrastruktura. Privatno javno partnerstvo je jedno od modela finansiranja. Država je spremna da finansitra sve projekte, ali ako bude moguće da iskoristimo druge mogućnosti, kao što je ovo sa EBRD… Nastavićeno da lobiramo kod EBRD i EK za izgradnju i ostalih dionica auto puta. Velika je šansa za finansiranje željezničkog saobraćaja kroz evropske fondove”, pojasnio je Spajić.

On je rekao da je srećan kako se razvija strateško partnerstvo sa Fransuskom.

 “Razamtramo centralizaciju svih državnih institucija na jednom mjestu, bilo bi van centra grada a ne bismo imali bezbjednosne probleme kao kopanje tunela u cventru grada… To bi se radilo tako da sve lokacije u centru državne uprave valorizuju. Smanjili bi sve troškove za energetiku, prevoz, potrebu za ogromnim brojem vozila i to bi racionalizivalo državnu upravu”, kazao je premijer.

Ko će se baviti situacijom u Šavniku?

“Izborna reforma je adresirana na Skupštinu. Formiran je odbor i treba da iskoristimo taj format. Spreman sam da se sretnem sa svakim i pokušam da pomognem u rješavanju ovog pitanja”, poručio je Spajić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.

Ljiljanić: PES otkazao, bez objašnjenja, pregovore sa Pokretom za Podgoricu

Utorak, 14.05.2024 | 17:44

Odbornica u parlamentu Glavnog grada Nađa Ljiljanić, kazala je da danas je bio planiran nastavak pregovora predstavnika Pokreta za Podgoricu i Pokreta Evropa sad (PES) te da su sastanak predstavnici PES-a otkazali “bez objašnjenja”.

Knežević: Upitna podrška Vladi ako Crna Gora podrži rezoluciju o Srebrenici

Utorak, 14.05.2024 | 17:27

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević kazao je za “Kurir” da sa liderom NSD-a Andrijom Mandićem i ostalim liderima srpskih partija intenzivno rade na tome da razgovaraju sa premijerom Milojkom Spajićem i da mu dodatno objašnjavaju kakve su konsekvence glasanja Crne Gore za eventualnu podršku Rezoluciji o Srebrenici u Ujedinjenim nacijama.  

RTS: Rasprava o rezoluciji o Srebrenici vjerovatno 22. maja

Utorak, 14.05.2024 | 13:59

Kako saznaje RTS, najverovatnije će ponovo doći do odlaganja sjednice UN o Srebrenici. Moguće je da će novi termin biti 22. maj.

Rakočević: Mandić i Knežević SABOTIRAJU članstvo Crne Gore u NATO

Utorak, 14.05.2024 | 13:02

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Andrija Mandić, poslanici njegove Nove srpske demokratije i Kneževićevog DNP-a, kao i dva poslanika SNP-a nijesu glasali za slanje pripadnika Vojske Crne Gore u NATO pomorsku operaciju “Sea Guardian”. Ovim činom pokazali su svoj odnos prema članstvu Crne Gore u NATO savezu i obavezama koje iz toga proističu, kazao je član Predsjedništva DPS-a i poslanik u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević.

Preminula Sju Kej Braun nekadašnja ambasadorka SAD u Crnoj Gori

Utorak, 14.05.2024 | 22:04

Preminula je nekadašnja ambasadorka SAD u Crnoj Gori Sju Kej Braun (76).

Vremenska prognoza: Srijeda nam donosi KIŠU uz OVE temperature

Utorak, 14.05.2024 | 21:59

Nastavlja se promjenljivo i nestabilno vrijeme uz povremenu kišu pljuskove i grmljavinu, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju (ZHMS).

VELIKI USPJEH - Baby Lasagna ulazi na britansku top listu

Utorak, 14.05.2024 | 21:51

Marko Purišić, poznatiji pod pseudonimom Baby Lasagna, koji je nastupao kao hrvatski predstavnik na Evroviziji sa pjesmom ''Rim Tim Tagi Dim'' doživio je još jedan veliki uspjeh - ulazi na britansku listu top singlova.

Nije svejedno kupujete li avionske karte srijedom, nedjeljom ili ponedjeljkom, evo kada su najjeftinije

Utorak, 14.05.2024 | 21:34

Kada je u pitanju putovanje avionom, jedna od stvari koja nas najviše brine je avionska karta ili njena cijena. Naravno, želimo da pronađemo najjeftinije. Naime, cijene avionskih karata uvek variraju u zavisnosti od brojnih faktora. Neki od ovih faktora su ponuda i potražnja, sezona u kojoj letimo, da li su kupljeni nekoliko nedelja unaprijed ili su u poslednjem trenutku itd. Ipak, čini se da i dan u nedelji kada ih kupujemo igra veliku ulogu u cijeni avionskih karata, piše Miss7.24sata.hr.  

Stalno sanjate istu osobu? Evo šta bi to moglo da znači

Utorak, 14.05.2024 | 20:50

Da li vam se deševa da istu osobu sanjate iznova i iznova?

Najbolja dijeta za lijene: Ispoštujte jedno pravilo i vidjećete kako salo samo nestaje

Utorak, 14.05.2024 | 20:20

Keto dijeta je definitivno najpopularniji način ishrane za brz i efikasan gubitak kilograma. Dijeta ima više verzija, a mi vam predstavljamo keto za lijenštine.

Vešović i Klikovac saglasni: “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” u ozbiljnoj finansijskoj krizi

Utorak, 14.05.2024 | 20:01

Gradska preduzeća “Čistoća” i “Vodovod i kanalizacija” nalaze se u ozbiljnoj finansijskoj krizi, saglasni su odbornici opozicije i vlasti Skupštine Glavnog grada. Dok iz opozicije tvrde da je riječ o maćehinskom odnosu gradske uprave prema lokalnim preduzećima, iz redova vlasti ukazuju na naslijeđene probleme koje je stvorila prethodna gradska uprava.

Žena pokazala genijalan trik kako da otkrijete vara li vas partner, pokazuje nepobitan fizički dokaz

Utorak, 14.05.2024 | 19:30

Korisnica TikToka Andrea Lopez podijelila je svoj genijalan trik kako da otkrijete vara li vas vaš muškarac ili ne – a sve što vam je potrebno je ljepljivi valjak za skupljanje mrvica i dlaka s odjeće. Njegova cijena je oko 100 dinara, a osiguraće fizičke dokaze prevare, naravno ukoliko ona postoji, tvrdi Andrea.

PES: Zbog prošlosti za koju nismo odgovorni, nećemo dovoditi u pitanje našu evropsku budućnost

Utorak, 14.05.2024 | 18:28

Pokret Evropa sad (PES) kao građanska partija koju sačinjavaju sve etničke i vjerske zajednice iz Crne Gore se veoma principijelno i sa pijetetom odnosi prema svim žrtvama vođenih ratova, poručuju iz PES-a.

Pao dogovor - Luka Modrić napušta Real

Utorak, 14.05.2024 | 18:12

Luka Modrić će napustiti Real Madrid na kraju ove sezone, javilo je više izvora iz Španije. U Realu vjeruju da je sada pravi trenutak za rastanak sa najtrofejnijim igračem u istoriji kluba.