Četvrtak, 18.04.2024 | 13:14
IZVOR: kolektiv.me

Ivona Čović Jaćimović imenovana za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta

Glumica i producentkinja Ivona Čović Jaćimović imenovana je za vršiteljku dužnosti Gradskog pozorišta Podgorica.




Foto: Krsto Vulović

Do izbora direktora, Čović Jaćimović će dužnost obavljati umjesto dramaturga i scenariste Stevana Koprivice, kome je istekao mandat.

 -  Čast je i velika odgovornost naći se na čelu pozorišta koje je sedamdesetrogodišnjom misijom ostavilo neizbrisiv kulturološki trag u našem Glavnom gradu, u našoj Crnoj Gori kao i u regionu. Trudiću se da u mojem V.D. mandatu, Gradsko pozorište zadrži poziciju prestižne kulturne institucije, na šta me obavezuju generacije glumaca, reditelja, dramaturga i ostalih majstora pozorišnog posla, koji su život posvetili ovom pozorištu. Iskustvo od 25 godina rada u ovom teatru, te poznavanje potencijala glumačkog ansambla, daju mi za pravo da sa optimizmom pristupam povjerenom zadatku. Kreiranje repertoara za narednu sezonu i ubrzanje radova na našem novom domu, nezaobilazni su zadaci kojima ću se posvetiti. Naravno, uz saradnju sa kolektivom i Glavnim gradom – izjavila je Čović Jaćimović.

Ivona Čović Jaćimović diplomirala je na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju u klasi profesora Bore Stjepanovića. Magistrirala je Medije i komunikacije na Singidunum univerzitetu u Beogradu.

Osnovala je NVU Arlekin na čijem je čelu, organizaciju koja je izrasla u relevantnu nezavisnu teatarsku kuću, sa brojnim produkcijama predstava za djecu, kao i večernju scenu, prepoznatu u domaćim i regionalnim okvirima i podržanu od strane institucija kulture u Crnoj gori, kao i fondova pod pokroviteljstvom Evropske unije.

Producentkinja je više dokumentarnih filmova sa društveno angažovanim temama.

Koprivica je na čelu kuće bio od oktobra 2019. kao vršilac dužnosti, a od aprila 2020. je stupio na funkciju u punom mandatu.

- Drago mi je što će Ivona biti na čelu kuće jer ona bićem pripada pozorištu kao glumica, ali i producentkinja. Očekujem da će se dobro snaći, u ne baš povoljnim uslovima za pozorište, znam da umije i da može – izjavio je Koprivica.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

MKM: Objavljen Javni poziv za uključivanje u program obilježavanja 18. maja, Međunarodnog dana muzeja

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 12:43

Ministarstvo kulture i medija poziva sve nacionalne i lokalne ustanove iz oblasti kulture i kulturne baštine da se 18. maja 2023. kroz organizovanje aktivnosti i programskih sadržaja uključe u obilježavanje Međunarodnog dana muzeja.

Premijerno u CNP-u: „Ibzen mašina“ priča o našoj sadašnjosti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 11:41

Predstava „Ibzen mašina“ sinoć je premijerno izvedena u Crnogorskom narodnom pozorištu. Riječ je o šestoj premijeri CNP-a u jubilarnoj 70. sezoni. Režiju potpisuje crnogorska rediteljka Ana Vukotić koja je, sa dramaturškinjom Željkom Udovičić-Pleština, u „Ibzen Mašinu“ objedinila četiri djela čuvenog norveškog dramskom pisca Henrika Ibzena.

Raznovrstan kulturni program i tokom maja mjeseca u KIC-u

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

KONCERT džez ansambla Lorana Kulondra 30. aprila u KIC-u

Nedjelja, 28.04.2024 | 09:31

Jedan od najboljih francuskih pijanista i kompozitora mlađe generacije Loran Kulondr, prirediće sa svojim džez ansamblom koncert u čast obilježavanja Međunarodnog dana džeza u Podgorici u utorak, 30. aprila, u velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, u 20 sati.

Vučić najavio - Finale Lige Evrope 2028. u BEOGRADU

Srijeda, 01.05.2024 | 11:12

Beograd će za četiri godine biti domaćin velikog fudbalskog događaja, tako bar tvrdi predsjednik Srbije.

Kardiolozi otkrivaju: Na ovaj način možemo da IZRAČUNAMO rizik od bolesti srca

Srijeda, 01.05.2024 | 11:38

Kardiovaskularne bolesti vodeći su uzrok smrti u svijetu, a svake godine odnose oko 17,9 miliona života, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO)

Za ove horoskopske znakove u maju počinje ČAROBNO RADOBLJE

Srijeda, 01.05.2024 | 11:06

Čarobno razdoblje za ove znakove započeće 1. maja i trajaće do kraja mjeseca. Evo kome će se sreća osmjehivati češće nego ostalima.

VIDEO: Princa Vilijama pitali kako je KEJT, ovako je odgovorio

Srijeda, 01.05.2024 | 10:37

Princ William bio je na svečanom otvorenju James Place Newcastlea, centra za prevenciju suicida, a tamo su ga okupljeni upitali za suprugu Kate Middleton.

FOTO/VIDEO: Tradicionalnim Abrumom oživio karnevalski duh Budve: "Ljudima treba da se opuste i zabave na ovakav način"

Srijeda, 01.05.2024 | 10:08

Atraktivan program 21. izdanja Međunarodnog budvanskog karnevala nastavljen je sinoć Tradicionalnim Abrumom tokom kojeg su veseli Feštađuni i karnevalisti pozivali građane i posjetioce Starog grada i okoline na Veliki budvanski karneval.

CEDIS - Planirani radovi na mreži za 2, 3, 6, 7. i 8. maj

Srijeda, 01.05.2024 | 10:03

Planirani radovi na mreži.

"Nadam se da sam uspio da budem dobar primjer za nove generacije, to je važnije od titula"

Srijeda, 01.05.2024 | 09:30

Španski teniser Rafael Nadal uz bujicu emocija se oprostio od Mastersa u Madridu, za koji je istakao da mu je bio važniji od grend slemova.

Neviđeno do sad! Za 1€ ideš na EURO – Evo šta je potrebno da uradiš

Srijeda, 01.05.2024 | 08:57

Zapleši ritmom fudbalske igre i osjeti uzbuđenje, jer Minhen te zove, a Meridian vodi na EURO 2024! Od danas je svaki tiket recept za nezaboravnu dozu navijačkog adrenalina!

Da li ste znali? Zbog čega se BLUETOOTH zove baš tako?

Srijeda, 01.05.2024 | 08:11

Jedan od ključnih elemenata savremenog bežičnog povezivanja je Bluetooth tehnologija. Međutim, malo ljudi zna kako je ova tehnologija dobila svoje neobično ime.

Danas je 1. MAJ - Međunarodni praznik rada

Srijeda, 01.05.2024 | 07:50

Prvi maj je praznik rada koji se obilježava širom svijeta kao dan posvećen radnicima i radničkim pravima.