Nedjelja, 28.04.2024 | 12:13
IZVOR: zadovoljna.rs

DVOSTRUKO RUMENILO - Proljećni TREND koji će DAME OBOŽAVATI (VIDEO)

Umjesto klasičnog konturisanja lica puderom i bronzerom, sada je tu novi trend - dvostruko rumenilo.




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Šminkeri kažu da je 2024. godina – godina rumenila. Naši obrazi konačno dobijaju pažnju koju zaslužuju – a nakon zimskog glass rouge trenda koji je podrazumijevao nanošenje tri nijanse rumenila i nakon circle blush trenda kod kog smo rumenilo nanosile kružnim pokretima, došao je red i na najnoviji proljećni trend – dvostruko rumenilo.

To je još jedan viralni mejkap triku s TikToka koji garantuje da ćeš bez truda u svega nekoliko sekundi dobiti taj glow, svježinu i izražene crte lica. Trik s dvostrukim rumenilom vjerovatno je najjednostavniji, ali ujedno i najefikasniji način nanošenja ovog proizvoda bez kog ne možemo zamisliti svoju mejkap rutinu.

Trend dvostrukog rumenila

Sve je počelo davnih 2000-ih kad je Kim Kardašijan u svijetu šminkanja popularizovala konturisanje. Od tada se ovaj trend razvijao prema sve prirodnijem looku, a dio toga je i najnoviji mejkap trik nazvan dvostruko rumenilo. Ako želite da isprobate ovaj trend, trebaju vam dve nijanse rumenila i vidjećete kako ćete uz nekoliko poteza četkicom savršeno naglasiti svoje jagodice – i time cijelo lice. Umesto klasičnog rumenila možete koristiti i tečno.

Kako nanijeti dvostruko rumenilo

Najbolja stvar kod ovog trenda je ta što ne treba da budete posebno vješti u šminkanju kako biste pravilno nanijeli dvostruko rumenilo. Osim toga, ovaj mejkap trend stvarno pristaje baš svakom obliku lica. Dvostrukim rumenilom istaći ćete crte svog lica bez klasičnog konturisanja bronzerom i puderom koje djeluje pomalo neprirodno i kruto. Dakle, fokus je na našim jagodicama koje ćemo istaći nježnim sjajem.

Najprije treba nanijeti svjetliju nijansu rumenila na same jagodice. Ako ne znate da pogodite pravo mjesto, nasmiješite se sami sebi u ogledalu i vidjećete koji je najistaknutiji dio vaših obraza.

Zatim tamniju nijansu rumenila nanesite ispod jagodica – na mjestu gdje biste inače počeli s konturisanjem (postupak možete i obrnuti, pa najprije nanijeti tamnije rumenilo, a iznad njega svjetliju nijansu).

Na kraju razmažite ivice ovih poteza da bi se boje međusobno stopile i kako biste dobili prirodan efekat.

Po želji možete da na vrh jagodica nanesete hajlajter – i spremni ste za polazak.

VIDEO MOŽETE OVDJE!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Vlada podiže granicu za penzionisanje sudija: Ne odustaju ni nakon dva propala pokušaja

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:52

Vladajuća većina pokušala je do sada, prvo kroz izmjene Zakona o Ustavnom sudu, a zatim izmjenama Zakona o PIO, da produži mandat sudijama Ustavnog suda koji ove godine stiču uslov za penziju. Ministarstvo pravde očekuje da će izmjene Zakona o Sudskom savjetu i sudijama Vlada usvojiti krajem maja.

Đoković ostaje PRVI, ali više NE ZAVISI sve od njega

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:38

Teniser Novak Đoković će i na narednoj ATP listi, koja će biti objavljena 20. maja, biti prvi na svijetu.  

Šimun: Cilj unapređenje ključnih aspekata zdravstvenog sistema

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:36

Ministar zdravlja dr Vojislav Šimun sa saradnicima, razgovarao je sa ekspertima Svetske zdravstvene organizacije dr Dorajnom Marušićem i Biserkom Simičić, koji će pružiti stručnu podršku u izradi nove Stategije za kontrolu kvaliteta i bezbjednost zdravstvene zaštite za period 2024-2028. godine sa Akcionim Planom za 2024-2025. godinu.

NVO Dječiji edukativni centar "Pčelica" - Nastavljena edukacija učenika o saobraćajnoj kulturi

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:19

NVO Dječiji edukatini centar "Pčelica" već godinama unazad aktivno se bavi pitanjima problema saobraćajne kulture i ponašanja svih učesnika u saobraćaju, ključnim elementima koji dovode do saobraćajnih nezgoda i od strane vozača i od strane pješaka, a samim tim i načinima kako da pravilno postupaju i poštuju propise čime čuvaju svoj život i život dugih učesnika.

Anastasija Ražnatović se vraća na MUZIČKU SCENU: Snimila je duet sa OVOM PJEVAČICOM

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 09:10

Povratak na muzičku scenu...

U Kanu sjutra počinje 77. Međunarodni filmski festival

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:57

U Kanu sjutra počinje 77. Međunarodni filmski festival, koji će obilježiti povratak zvijezda kao što su Meril Strip, Frensis Ford Kopola i Katrin Denev dok će se za glavnu nagradu Zlatnu palmu takmičiti 22 ostvarenja.

Bruno Šimleša po prvi put na Sajmu knjiga: Kako do zdravog odnosa prema sebi i drugima?

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:52

Zvijezda večeri trećeg dana 18. Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja bio je hrvatski sociolog i autor knjiga pozitivne psihologije, Bruno Šimleša. Šimleša je autor 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti, a povod njegovog dolaska u Podgoricu je što su, zahvaljujući izdavačkoj kući “Nova knjiga” njegove dvije knjige “Ljubavologija” i Škola života” sada dostupne i na crnogorskom tržištu.

Treći dan Sajma knjiga u Podgorici: Slavljenje čovjeka kao bića priče

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:43

Treći dan Međunarodnog podgoričkog sajma knjiga i obrazovanja počeo je zanimljivim razogovorima o religiji i filozofiji, te još jednom pokazao da baštini različite kulture, ideologije, svjetonazore i vrijednosti i da je pravi prostor za otvorene i konstruktivne razgovore.

Mandić tražio od Vlade izmjene Ustava do kraja godine

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:34

Skupština Crne Gore, tačnije Kabinet predsjednika, tražio je od Vlade, da u plan Reformske agende, kojim predviđa da dobije sredstva iz Plana rasta za Zapadni Balkan, uvrsti i izmjene Ustava do decembra 2024. godine. To proizilazi iz plana Reformske agende, u koji je Pobjeda imala uvid.

Da li kofein pomaže kod glavobolje?

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 08:22

Mnoge od nas pokreće kofein - nekoliko šoljica kafe, gazirani sok za ručak i možda energetski napitak kada smo stvarno opterećeni i treba nam podsticaj.