Utorak, 30.04.2024 | 15:09
IZVOR: novosti.magazin.rs

Kako da uskršnja JAJA NE PUCAJU tokom kuvanja? Pet savjeta koje treba imati u vidu prije farbanja

Pratite ove savjete i neće morati da odbacite nijedno jaje prilikom kuvanja i farbanja za Uskrs.




Foto: Ilustracija, Pixabay

1. Ne stavljajte hladno jaje u ključalu vodu. Ukoliko jaje direktno iz frižidera, ubacite u vrelu i tek proključalu vodu, nema dileme – od tog jajeta možete da se pozdravite! Zbog toga ih najprije ostavite da odstoje na sobnoj temperaturi, a pripazite i da voda ne ključa prejako, odnosno ne pojačavajte šporet na najvišu temperaturu.

2. Kuvajte na srednjoj temperaturi. Umjesto da uključite ringlu na najvišu temperaturu da biste šro prije završili, kada koristite srednju temperaturu, jaja će se manje pomjerati prilikom ključanja. Zahvaljujući tome, neće udarati u zidove šerpe i u jedna o druga i neće se lomiti.

3. Ne stavljajte previše jaja u šerpu. Koliko god vode da ima u šerpi, ako stavite previše jaja, ona će se sudarati i doći će do pucanja ljuske.ž

4. Stavite krpu na dno šerpe. Prije nego što sipate vodu u šerpu, na njeno dno stavite kuhinjsku krpu, pa poređajte jaja, što će ublažiti pokrete jaja u vodi tokom kuvanja.

5. Dodajte so - Obavezno posolite vodu u kojoj kuvate jaja, a obično se preporučuje da se na dva litra vode stave dvije kašike. Zahvaljujući tome, ako i dođe do pucanja ljuske, bjelance neće da iscuri i uništi vam sve, već će se odmah zgrušati.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Dječak PAO sa krova zgrade Crvenog krsta, teško POVRIJEĐEN

Petak, 17.05.2024 | 15:01

Učenik sedmog razreda osnovne škole iz Sutomora zadobio je teške povrede prilikom pada sa zgrade Crvenog krsta u tom gradu.

Rakočević: Ne uskraćujte demokratska prava i uzuse u Crnoj Gori

Petak, 17.05.2024 | 14:51

Počela je peta sjednica Skupštine Crne Gore Prvog redovnog zasijedanja u 2024. godini.

Milica Pavlović: "Dobila sam poziv da predstavljam Švajcarsku na Evroviziji"

Petak, 17.05.2024 | 14:48

Pjevačica Milica Pavlović je komentarisala nedavno održanu Evroviziju u Malmeu.

Ovo su tri znaka Zodijaka s najjačom psihom

Petak, 17.05.2024 | 14:34

Svako od nas se tokom života suočava s raznim izazovima i iskušenjima. U ovakvim situacijama u redu je da imamo i negativne emocije, ali i da sačuvamo snagu i pribranost.

BESPLATNI ULAZ u nacionalne parkove Crne Gore povodom Dana nezavisnosti

Petak, 17.05.2024 | 14:33

Povodom Dana nezavisnosti Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore obavještava javnost da će ulaz u Nacionalne parkove Durmitor, Biogradsku goru, Skadarsko jezero, Lovćen i Prokletije biti besplatan 21. maja.

Neka bude hrskava i ukusna: Pet najčešćih grešaka prilikom pripremanja PICE kod kuće

Petak, 17.05.2024 | 14:29

Pizza koju pripremate kod kuće nije poput one u restoranu, ali to ne znači da je ne možete poboljšati i učiniti ukusnijom. Zapravo, za domaću pizzu nisu potrebni posebni sastojci, dovoljno je samo da pratite nekoliko pravila.

Grgurović: Martinići dobijaju put kakav zaslužuju, ovo će biti istorijska godina za Danilovgrad

Petak, 17.05.2024 | 14:29

Povodom početka rekonstrukcije Martinićkog puta radove su obišli predstavnici Opštine Danilovgrad. Riječ o projektu vrijednom 5,41 miliona eura, a rok za završetak radova na ovoj 8,6 kilometara dugoj dionici Pažići-Spuž-Stologlav, su sedam mjeseci od njihovog početka.

Tajna dobrog izgleda Jovane Joksimović U PETOJ DECENIJI: Voditeljka je uz pomoć ovog trika smršala 25 kilograma

Petak, 17.05.2024 | 14:11

Jovana Joksimović već godinama izgleda savršeno, a evo šta joj u tome pomaže.

Obrve nemojte iscrtavati olovkom, za prirodan izgled koristite ovo

Petak, 17.05.2024 | 13:58

Možda niste vješti u iscrtavanju obrva ili jednostavno želite prirodniji izgled, onda je idealno sjenka za obrve.

BAR - Izmijenjen režim saobraćaja zbog koncerta povodom Dana nezavisnosti

Petak, 17.05.2024 | 13:54

U susret velikom koncertu povodom Dana nezavisnosti 21. maja, koji se održava na platou ispred Sportske dvorane Topolica u organizaciji Opštine Bar i Turističke organizacije Bar, u našem gradu će biti na snazi izmijenjen režim saobraćaja.