Subota, 21.10.2023 | 17:05
IZVOR: novosti.magazin.rs

Jesenje stilske greške koje treba da izbjegavamo: Važno pravilo biranja mantila

Modni stručnjaci često govore o savjetima koji mogu poboljšati ili nadograditi izgled.

 




Foto: Ilustracija, Pixabay

Međutim, postoje i neke stilske greške koje nehotice možete napraviti i koje će vašoj odeći uskratiti eleganciju. O kojim greškama je riječ i kako ih izbjeći?

Dotrajali modni aksesoari
Jedan od najvažnijih modnih savjeta koji slijede žene od stila je pažnja koju posvećuju odabiru modnih dodataka. Torba i cipele koje upotpunjuju vaš stajling ne smiju biti oštećene jer će degradirati vaš izgled.

Oversized odjeća
Jesen je vrijeme kada počinjemo da investiramo u komade ležernog kroja ili oversized odjeću, koja definitivno daje nepretencioznu i kul notu našem izgledu. Stilska zamka koju treba da izbjegnete je da uopšte ne naglašavate svoju figuru. Naprotiv, ako kombinujete predimenzioniranu jaknu sa farmerkama ili naglasite donji dio preko široke košulje, rezultat će biti laskaviji.

Ne ulažete u komade koji vam dobro pristaju
Naravno, nije tako lako kreirati kolekciju koja se sastoji od odjeće koja savršeno odgovara vašim proporcijama. Međutim, postoje neki specifični i uglavnom bezvremenski komadi u koje vrijedi ulagati. Jedan od njih je odijelo po mjeri. 

Koje trendove vrijedi usvojiti
Naravno, modni trendovi često izazivaju toliko uzbuđenja da možemo biti dezorijentisani. To znači da možemo usvojiti neke od njih koje nam ne pristaju u potpunosti ili za koje ne znamo kako da ih uklopimo u naš autfit. Tipičan primjer su trendovi boja kao što je crvena koja je u vrhu ove sezone. Potrebno je vrijeme i pokušaji dok ne pronađete ton koji najbolje odgovara vašoj koži i estetici. Definitivno je vrijedno uraditi neko testiranje prije nego što odbacite trend, ali u slučaju da se ne osjećate prijatno sa određenim trendom, svakako ga odbacite.

Pogrešan izbor mantila
Kada su u pitanju trenč mantili, najčešći izbor koji većina žena bira je bež. Međutim, ako namjeravate da kreirate izgled koji će vas pratiti od jutra do mraka, a da se ne vraćate kući da biste promijenili autfit, poželjno je da nosite trenč kaput tamne nijanse poput crne ili tamnoplave. Bež kaput je idealan za jutarnje ili ležerne prilike uopšte, dok je tamni pogodan za dnevne, ali i večernje izlaske.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

SLABIJI zemljotres na Kosovu, OSJETIO se u Crnoj Gori

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:10

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju saopštio je da su danas u 18.04 registrovali zemljotres manje jačine, sa epicentrom 19 kilometara istočno od Kline (Kosovo).

Disciplinska komisija ABA lige KAZNILA Partizan i Budućnost

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 19:02

Zbog propusta u oganizaciji majstorice polufinala plej-ofa protiv Budućnost Volija, Košarkaški klub Partizan kažnjen je 20 hiljada eura, odluka je Disciplinske komisije ABA lige.

Kralj Čarls: IZGUBIO sam ČULO UKUSA tokom liječenja od raka

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:55

Britanski kralj Čarls Treći izjavio je danas da je tokom liječenja od raka izgubio čulo ukusa.

Uz njih ćete lakše SMRŠATI - NAMIRNICE koje možete jesti KOLIKO GOD POŽELITE

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:50

Konzumacija samo pola svježeg grejpa pre obroka povezana je sa primjetnim gubitkom težine. 

U TOKU SASTANAK parlamentarne većine o Rezoluciji o Jasenovcu

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:40

U Skupštini Crne Gore u toku je sastanak lidera parlamentarne većine na kojem bi trebalo da se raspravlja o rezoluciji o Jasenovcu, saznaje portal Dan.

VJERIDBA na Eurosongu: Dečko ZAPROSIO djevojku tokom nastupa Teya Dore (VIDEO)

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:29

Društvenim mrežama širi se snimak nastala tokom nastupa srpske predstavnice Teje Dore u finalu, tiokom kojeg je dečko iz publike zaprosio svoju djevojku. 

Advokat: Napale su me dvije osobe, POLOMLJENA mi je vilica

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:16

Iz Osnovnog tužilaštva u Beranama kažu da je predmet u radu i da napadači još uvijek nisu procesuirani. "Čeka se da se kvalifikuje krivično djelo i da se tužilaštvo odredi prema ovom krivičnom djelu"

TRIK kako UZGAJATI limun kod kuće (VIDEO)

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 18:05

Stabla limuna najbolje uspijevaju pri visokoj vlažnosti i potrebno im je zaštićeno, sunčano mjesto, a ovo je jednostavan trik koji će potaknuti rast ove "tvrdoglave" biljke.

Bivši teniser o Đokoviću: "Novak bi nakon Igara u Parizu mogao da kaže ZBOGOM TENISU"

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:47

Mark Peči, bivši britanski teniser i nekadašnji trener Endija Marija, smatra da Novak Đoković neće još dugo igrati tenis.

Milatović: Članstvo Crne Gore u NATO značajno doprinosi jačanju VLADAVINE PRAVA i NEZAVISNOST INSTITUCIJA

Ponedjeljak, 13.05.2024 | 17:41

Predsjednik države Jakov Milatović boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama u okviru koje je danas, kao najmlađi šef države NATO članice, otvorio NATO samit mladih koji se održava u Majamiju.