Ponedjeljak, 15.04.2024 | 20:47
IZVOR: informer.rs

Da lice ZABLISTA - Šargarepa, jagode sa čokoladom u SLUŽBI LJEPOTE

Od sezonskog voća i povrća možete da napravite maske za lice koje će vam pomoći da izgledate mlađe, svježe i odmorno, da ublažite bore, da se oslobodite pjega od sunca...




Foto: Ilustracija/Pixabay.com 

Sastojci koji se nalaze u voću i povrću dio su i najskupljih krema, losiona, maski sa kojima se farmaceutske i kozmetičke kompanije nadmeću već decenijama. Tu, pored nas, raste voće i povrće koje može da vam pomogne da njegujete ljepotu svakodnevno, lako i brzo.

Maska od šargarepe kao botoks

Maska od šargarepe je potpuno prirodna, a zapravo zateže kožu i bolje od botoksa.

Priprema: U pola čaše vode rastvoriti gustin. Sipajte u šerpicu i dodajte 400 ml kipuće vode. Stavite na šporet i kuvajte na tihoj vatri dok se ne zgusne. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte svježe iscjeđen sok od šargarepe i pavlaku. Dobro promiješajte i stavite na očišćeno lice. Ostavite masku na licu oko 25-30 minuta. Masku isperite toplom vodom i nanesite na lice hranljivu kremu, a preostalu količinu ostavite u frižider, jer možete ponovo da je iskoristite. Za dobar efekat maska se stavlja tri dana uzastopno. Uklanja tragove umora i sitne bore, koža postaje zategnuta, elastična i glatka jer je hidrirana.

Jagode i čokolada i na licu

Sastojci: 4 jagode, 1 kašika meda, 1 kašičica kakaoa u prahu.

Priprema: jagode dobro operite, izblendirajte, dodajte kakao i med i sjedinite. Nanesite smjesu na prethodno očišćeno lice i ostavite je 15 minuta, i nakon toga isperite mlakom vodom. Ova maska je pogodna za sve tipove kože i može se nanositi jednom nedeljno. Jagode su bogate mineralima, sadrže vitamin C, koji se bori protiv slobodnih radikala i sprečava prevremeno starenje. Jagode takođe sadrže alagičnu kiselinu, koja čisti fleke i poboljšava ten.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Nič: Spajić kazao da će Crna Gora PODRŽATI Rezoluciju UN o Srebrenici, ali je neće KOSPONZORISATI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 21:13

Njemački stručnjak za Zapadni Balkan i proširenje NATO Milan Nič kazao je da je, između ostalog, pitao premijera Milojka Spajića o potencijalnom crnogorskom sponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, na šta je Spajić odgovorio da Crna Gore neće sponzorisati Rezoluciju, ali će je podržati.

SAJAM KNJIGA u Podgorici: Ambasadorka Francuske An-Mari Maske najavila BOGAT i RAZNOVRSTAN umjetnički program

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:56

Međunarodni podgorički sajam knjiga počinje 10. maja i trajaće osam dana u Sajamskom prostoru – Big fashion, najavili su organizatori na Press konferenciji na kojoj su govorili Predrag Uljarević osnivač Sajma knjiga i direktor izdavačke kuće Nova knjiga i An-Mari Maske ambasadorka Francuske u Crnoj Gori.

BOJOM ODJEĆE šaljete PORUKU o sebi: Kada izabrati LJUBIČASTU i CRVENU, a kada ŽUTU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:52

Koja je vaša omiljena boja kada je u pitanju odjeća? Vjerujete li da ona šalje određenu poruku o vama?

Šaljaj: Ako podgorička Čistoća OTPUSTI radnike u administraciji, terenski radnici će ŠTRAJKOVATI

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:38

Ukoliko novom sistematizacijom u podgoričkoj Čistoći bude otpušteno 69 zaposlenih u administraciji, terenski radnici će se solidarisati i organizovati štrajk, kazao je za Gradsku RTV predstavnik radnika tog preduzeća Mensur Šaljaj.

Ovo je NAJGORA HRANA za bebe koju treba IZBJEGAVATI, TVRDE stručnjaci

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:27

Obroci koji su napravljeni za bebe moraju biti zdravi i prikladni. Pojedina hrana za bebe u osnovi je potpuno bezvrijedna i nezdrava.

Predata lista DPS u Budvi: "Vrijeme je za PROMJENU VLASTI"

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:15

Predata pobjednička izborna lista Demokratske partije socijalista “Budva može bolje!” Opštinskoj izbornoj komisiji Budve. Nosilac liste sa 33 kandidata za odbornike u Skupštini Opštine Budva na izborima koji su zakazani za 27. maj je prof. dr Nikola Milović. 

Nadal pokazao da može da POBJEĐUJE i nakon tri sata - Teniser SAVLADAO Kačina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 20:04

Ako je bilo sumnje da li se Rafael Nadal potpuno oporavio od povrede, ona bi trebalo da je otklonjena na šljaci španske prijestonice.

URA predala listu za lokalne izbore u Budvi; Rađenović: Budva zaslužuje DRUGAČIJE

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:50

Građanski pokret URA večeras je predao listu za lokalne izbore u Budvi pod nazivom "URA - dr Dritan Abazović - Drugačije. 

Sekulović: Izvještaj o ULASKU Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru POTPISAO Zoran Lazović

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:42

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.

Obradović: Dolaze nam prijatelji iz Podgorice, imaju VELIKI KVALITET

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 19:35

Trener Partizana Željko Obradović pozvao je navijače na fer navijanje u meču protiv Budućnosti Voli na startu polufinalne serije plej ofa ABA lige.