Utorak, 30.04.2024 | 20:23
IZVOR: RTCG

Brnović: Zgrožen sam gestom Pavličića, kaznili smo i Grbića

Trener Budućnosti Ivan Brnović rekao je da je pored Đorđija Pavličića suspendovan i kapiten Petar Grbić.




Foto: YouTube screenshot/ FK Budućnost Podgorica

Mladi stručnjak bio je šokiran ponašanjem čuvara mreže koji je nakon meča sa Sutjeskom pesnicom udario saigrača Igora Ivanovića i neće igrati do 30. jula.

“Slučaj sa Đorđijem Pavličićem je, moram to reći prvenstveno kao čovjek a ne kao trener, zaista zapanjujući. Da se onakve stvari dešavaju između dva igrača unutar tima, pogotovo Budućnosti koja bi trebalo da bude prvo primjer ponašanja, pa tek onda kada su u pitanju igra i rezultati… Zgrožen sam. U tom trenutku nisam vidio šta se desilo, jer sam bio u svlačionici. Kasnije kada sam vidio sve, ostao sam bez teksta”, rekao je Brnović za RTCG.

Nije samo detalj nakon meča bio upečatljiv, jer je u finišu kapiten “plavih” bio ljut što je trener promijenio odluku da ga ubaci u igru u derbiju sa Sutjeskom i burno reagovao.

Klub je zbog toga odlučio da ga suspenduje.

“Poslije moje odluke da ne uđe u igru iz čisto taktičkih razloga, odreagovao je na način koji je bio za kaznu. Uprava kluba ga je kaznila, moj stav je bio da se ta kazna smanji, jer je uputio ljudsko izvinjenje i pokazao da je čovjek koji griješi, a ja praštam. Dobro smo se ispričali u svim strukturama kluba, mnogo toga smo rekli jedni drugima, najviše ono što mislimo, a to je bilo potrebno u ovoj situaciji. Budućnost kao klub ne smije da dozvoli da se ovo više ikada dešava, jer su ovo scene koje prevazilaze sve sportske okvire”.

Umjesto mjesec, nekadašnji igrač Partizana, Olimpijakosa i brojnih drugih klubova će pauzirati samo ove sedmice.

“Uprava je kaznila Pavličića do 30. jula i novčano do kraja ugovora, a Grbić je suspendovan na mjesec. Poslije izvinjenja, njegovog i mog razgovora, ali i ispred svih članova stručnog štaba, uprave i igrača, moj stav je bio da kazna bude smanjena na sedam dana. On će od ponedjeljka konkurisati za mjesto u ekipi, a do tada će sa Pavličićem trenirati odvojeno od tima”.

Pavličića sigurno čeka i kazna FSCG, a moguće je da je velikim incidentom završio misiju u Budućnosti.

“Već sam obavio razgovore unutar kluba, moja intencija i insistiranje će biti da dovedemo golmana. Nadam se da ćemo izaći u Evropu i potreban nam je golman koji će biti pojačanje. Ne mogu ništa drugo sada da kažem, tri mjeseca je dug period. Vidjećemo šta će biti poslije 30. jula”, poručio je Brnović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Dan nezavisnosti, 21. MAJ - Most Milenijum večeras ZASIJAO U CRVENOJ BOJI

Utorak, 21.05.2024 | 21:02

Most Milenijum u bojama crnogorske zastave.

URA: Abazovićeva Vlada vratila Luku Budva građanima, Spajić ne može bez neistina i manipulacija

Utorak, 21.05.2024 | 17:19

Čak ni za Dan nezavisnosti Milojko Spajić i njegova Vlada ne mogu bez novih neistina i manipulacija. Danas je naime objavljeno da je Vlada Crne Gore vratila Luku Budva građanima, što je apsolutna neistina, jer je 43. Vlada Crne Gore Dritana Abazovića to učinila prije više od godinu dana, tačnije 7. marta 2023. godine, saopšteno je iz GP URA.

VIDEO: Povodom Dana nezavisnosti u Kotoru svečano prezentovana bronzana MAKETA GRADA

Utorak, 21.05.2024 | 16:22

) U okviru projekta "Volim Kotor" Turistička organizacija opštine Kotor, u saradnji sa Opštinom Kotor i Sekretarijatom za urbanizam, stanovanje i uređenje prstora, uz nezaobilaznu podršku Komunalnog doo, Službe zaštite i spašavanja Kotor, Vodovoda Kotor uredila je mali trg između nekadašnjeg "Uranka" i bastiona Valijer, te ga obogatila raznim sadržajem.

Ovo će mu biti POSLJEDNJA SEZONA - Fudbaler Real Madrida ide u penziju

Utorak, 21.05.2024 | 14:22

Fudbaler Real Madrida Toni Kros odlučio je da se penzioniše na kraju sezone! Iako ima tek 34 godine, Njemac je odlučio da mu ovo bude poslednja sezona u karijeri, jer ne želi da igra za drugi klub sem Reala!

Jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca ponovo ZALJUBLJEN: U vezi sa 12 godina mlađom koleginicom

Utorak, 21.05.2024 | 14:05

Jason Momoa, jedan od najpoželjnijih holivudskih glumaca, ponovo je zaljubljen.

Đukanović: Dan nezavisnosti jedan od najvećih datuma u slavnoj crnogorskoj istoriji

Utorak, 21.05.2024 | 13:43

Svim građankama i građanima Crne Gore srećan 21. maj – Dan nezavisnosti, saopštio je bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

PJEŠKE krenuo na put prije 30 dana - Nikola Rokvić sjutra stiže do CILJA

Utorak, 21.05.2024 | 13:02

Nikola Rokvić koji je pješke krenuo do manastira Svetog Nektarija Eginskog u Grčkoj, sve je bliže svom cilju.

Injac: Ovaj dan simbolizuje našu zajedničku snagu, jedinstvo i posvećenost izgradnji prosperitetne i demokratske države

Utorak, 21.05.2024 | 12:19

U ime Glavnog grada i u svoje lično ime, svim građankama i građanima čestitam 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore, saopštila je gradonačelnica Podgorice Olivera Injac.

"Đoković ima neviđenu MENTALNU SNAGU, a viđali smo ga u raznim teškim situacijama"

Utorak, 21.05.2024 | 12:02

Novak Đoković će narednih dana igrati na turniru u Ženevi, ali i dalje čeka protivnika u drugom kolu.

Grbović - Ponosan i punog srca odlazim u “penziju”, uvijek uz Crnu Goru, grb i momke

Utorak, 21.05.2024 | 11:20

Italijanski rukometaši pokvarili su reprezentativni oproštaj Nemanje Grbovića, ali svi ljubitelji rukometa u zemlji moraju biti saglasni u ocjeni da je sjajni pivot ostavio veliki trag u nacionalnom timu.