Četvrtak, 20.02.2020 | 20:22
IZVOR: vijesti.me

Amfilohije: "Ovo je udar na Boga, na svetinju, to je ono što je duboko zaboljelo narod..."

Ova grupa koja je sada na vlasti je objavila rat bogu i to je duboko zaboljelo narod. Molim se Bogu da se naš dobri Duško Marković urazumi, ipak je on razboritiji od onoga koji mu je glavni, izjavio je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.




Foto: gov.me

Amfilohije je rekao da je "narod prestao da se plaši" i još jednom kritikovao predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

"Ja sam podnio prijavu sadašnjem predsjedniku Skupštine Crne Gore (Ivanu) Brajoviću, a poslije je dostavio i predsjedniku države i predsjedniku Vlade, da ova Crkva Božja postoji ovdje od vremena cara Konstantina, kao što i jeste. Ovaj nesrećnik naš, koji je predsjednik Crne Gore (Milo Đukanović), on stvara svoju autofekalnu, kako je ja nazivam… Nego šta je nego autofekalna kad jedan bezbožnik nekršteni stvara svoju crkvu? Toga nigdje u svijetu nije bilo. Narod u Crnoj Gori je zato darnut u živac. Ja to tako osjećam. Niko nije podstakao ni vas da danas hodate po ovom snijegu, nego je narod darnut u živac, u njegovo biće. Mnogo šta je pretrpio, naročito od 1945. godine, i na kraju su, očevidno, pukla trpila. I što je najvažnije, narod je prestao da se plaši", rekao je Amfilohije povodom Zakona o slobodi vjeroispovjesti.

On je poželio građanima da mu "Bog da snage da istraje u odbrani vjere", a ujedno je poželio da "Bog urazumi i predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića" i osvrnuo se na nedavni boravak Mila Đukanovića u Majamiju.

"Mojkovac je ‘moj kovani novac’ kralja Uroša Nemanjića. Kako ćemo njega da izbrišemo. Neka mi oprosti naš dobri premijer Marković. Daj Bože da se urazumi. Ipak je on, imam utisak razboritiji od ovoga koji je glavni. Nek mu Bog bude na pomoći. Dvadeset i tri pratioca su ga pratili sad tamo u Majami, da se provodi za Novu godinu. Ko to plaća?", zapitao je Mitropolit Amfilohije.

Mitropolit Crnogorsko primorski je ipak na kraju izrazio nadu da će "razum da pobjedi". 

"Ima još vremena da se pokaje. Bez pokajanja nema spasenja. I hvala Bogu da se naš narod vratio Božjoj istini. Ovo je udar na Boga, na svetinju. To je ono što je duboko zaboljelo narod. E, ne može se protiv Boga ratovati. Oni su objavili rat i Bogu, ova grupa koja je sad na vlasti", rekao je Amfilohije.

KOMENTARI (9)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Oprosti Boze
20.02.2020 21:05

Posto se kaze da je samo jedan Bog i svi vjerujemo u jednoga Boga, onda ne mogu da razumijem zasto bas srbi brane Boga, a Bog nije samo srpski vec citavog svijeta. Pitanje je samo na koji nacin pojedinac vjeruje u Boga........jes, jes Bogami !!!

13 5
pa
20.02.2020 21:53

Tačno je da je jedan Bog ali onog pravog niko ne slavi jer je zabranjen i to je glavi problem podjela u svijetu ,tužno ali istinito !

3 3
Lala
20.02.2020 22:56

Odgovor za Pa. Mislim da ko vjeruje u boga samo postoji pravi i jedan bog, ako neko misli da postoji neki "krivi" bog, te osobe vec imaju problem u svojoj glavi jer ako neko nije istomisljenik znaci njegov je bog neki tamo krivi.... hmmmm.......sve potice iz nasih glava i kako pojedinac misli, nikome ne pise na celo jeli vjernik ili ne ....i nije do nas ljudi da sudimo jeli neko vjernik ili ne vec do nasega boga.

1 0
pa
21.02.2020 10:23

Nastupaš sa pozicije da si ti u pravu 100% !? Samo mi objasni ako si u pravu kako to da ne slaviš prava i najbliža bogu božanstva čak i ne znaš kako izgledaju ni ti a ni suprotni tabor a dogovarate se oko nečega!!!??? Davno je narod rekao vasiona i ljudska glupost su beskonačni

0 1
Davor
20.02.2020 23:35

Sram te bilo kad pokusaj rusenja i posrbljavanja jedne drzave poistovjecujes sa Bogom. Sram te bilo!

2 0
neso
21.02.2020 12:26

PA, oprosti, ali ko si ti? mozda si ti bog posto znas dali neko slavi ili ne, mislim posto imas tu moc da osudjujes ljude a pojma nemas i nista ne snas o njima. Ono sto je sigurno je da pojedinac zna i to samo za sebe nikako o drugima. Fala bogu svako svojom glavom razmislja ali to za sigurno nekome smeta.

1 0
pa
21.02.2020 14:03

Malo si se pogubio nemam moć da čitam misli ali vidim šta čovjek piše i kako rezonuje .Sve dok postoji suprotno mišljenje o jednoj te istoj stvari ne može postojat jedinstvo a razlog tome je neinformisanost ljudi.Kad smo budni ili kad spavamo Sveti duh u čovjeku traga za istinom u slučaju da je ne nađe čovjek ispoljava razna psihička stanja od nervoze,zbunjenosti do mržnje.Tako nastaju ovakvi nebulozni komentari koji za svrhu nemaju da otvore čovjeku vidike kao božijem stvorenju već da ga uvrjede a samog komentatora udalje od božije istine

0 1
neso
21.02.2020 15:51

PA dobro procitaj svoje komentare i bice ti sve jasno o cemu zborim.

0 0
pa
21.02.2020 20:40

,,O nečemu lepom pričao sam slepom"

0 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.