Petak, 06.03.2020 | 16:11
IZVOR: cdm.me

Zdravstvena situacija u CG do danas STABILNA: Koronavirus IZAZOV za crnogorski turizam

Imajući u vidu da se aktuelna epidemiološka situacija u svijetu uslijed pojave korona virusa, snažno reflektuje i na globalna turistička kretanja, a samim tim i ka Crnoj Gori, čelnici Ministarstva održivog razvoja i turizma i Nacionalne turističke organizacije Crne Gore održali su konsultativne sastanke sa predstavnicima većih crnogorskih hotelijera i turističkih agencija, saopšteno jen iz NTO-a.




Foto: NTO

Sastanci su organizovani kako bi se pravovremenom razmjenom informacija unutar sektora turizma, na adekvatan način odgovorilo izazovima sa kojima se susrećemo uslijed aktuelne epidemiološke situacije u svijetu i preduzele odgovarajuće mjere, prije svega u cilju obezbjeđenja zdravstvene zaštite svih građana i turista koji se nalaze u Crnoj Gori.

“Razgovarano je o dosadašnjem uticaju globalnog epidemiološkog procesa na turistički sektor u Crnoj Gori kao i o prijedlozima mjera koje će se eventualno preduzeti u cilju minimiziranja negativnih efekata epidemije na crnogorski turizam”, ističe se u saopštenju.

Direktorica NTOCG Željka Radak Kukavičić ocijenila je da je u ovim okolnostima važno zajednički prepoznati na kojim tržištima je potrebno intezivirati komunikaciju i preduzeti dodatne marketinške aktivnosti i pozvala je predstavnike turističke privrede da shodno turističkim kretanjima na emitivnim tržištima daju svoje prijedloge.

Shodno brojnim upitima partnera turističke privrede i samih turista, u cilju bolje informisanosti i spriječavanja pojave i širenja korona virusa, kreirana je posebna rubrika na web portalu NTOCG sa uputstvima za angažovane u sektoru turizma i ugostiteljstva, kao i same turiste i građane.

Direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša i njegovi saradnici upoznali su predstavnike hotela i turističkih agencija sa privremenim preporukama za postupanje i sprovođenje mjere zaštite u hotelijerstvu i turističkom sektoru.

“Istakli su da je u svim objektima u hotelijerskom i turističkom sektoru važno sprovoditi i poštovati opšte mjere za sprječavanje prenosa infekcija. Svi zaposleni u hotelijerstvu dužni su da poštuju opšte mjere prevencije širenja infekcija dok je na upravama i menadžerima hotela da sprovedu određene administrativno organizacione mjere koje za cilj imaju unaprijeđenje poštovanja preporuka i njihove implementacije u praksi kao i niz mjera koje je Institut predložio poslodavcima a koje se odnose na postupanje sa zaposlenima i njihovim eventualnim obolijevanjem”, ističe se u saopštenju.

Zdravstvena situacija u Crnoj Gori do danas je stabilna, nema ograničenja kada je u pitanju dolazak putnika u Crnu Goru i turistička putovanja u zemlji odvijaju se nesmetano.

Pročitajte još: 

///Pokvasite ruke, nanesite sapun,... Preporuke IJZ - kako se ZAŠTITITI OD KORONAVIRUSA?///

///Potvrđen PRVI SLUČAJ: Koronavirus registrovan u SRBIJI///

///Koronavirus: Bivši danski fudbaler se RUKOVAO sa igračima i poslao ih u karantin///

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Raičković: Da bi program Evropa sad 2 USPIO treba da imamo PRIVREDNI RAST

Petak, 10.05.2024 | 19:35

Sve strukture u Crnoj Gori, barem u većini podržavaju pristupanje Evropskoj uniji. Često gledamo na taj put kao politički ali to je jedna velika ekonomska šansa zbog ulaska na višemilionsko tržište, ocijenio je gostujući u Info plusu na ADRIA TV predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore Budimir Raičković.

MF: Alimentacioni fond ISPLATIO 64,6 HILJADA EURA za 64 djece

Petak, 10.05.2024 | 17:57

Iz Ministarstva finansija saopštili su da je Alimentacioni fond isplatio 64,6 hiljade eura za sva pristigla rješenja o priznatom pravu na privremeno izdržavanje djece.

Đokić: Republika Srpska spremna na DOGOVOR u vezi Bilećkog jezera

Petak, 10.05.2024 | 17:41

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić odgovorio je crnogorskom kolegi Saši Mujoviću ističući da je potpuno spreman na razgovor i dogovor kada su u pitanju akumulacije Bilećkog jezera.

Spajić: Srazmjerne penzije su bile mizerne, penzioneri će dobiti dostojanstven tretman

Petak, 10.05.2024 | 13:08

Kada smo najavili da je 450 eura minimum ljudskog dostojanstva to smo i mislili. Minimalnim penzijama smo to i dokazali. Postojale su grupe penzionera koje su bile isključene iz te mjere, saopštio je premijer Milojko Spajić.

Radulović: Strože mjere protiv zagađivača mora

Petak, 10.05.2024 | 12:14

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva posvećeno radi na povećanju ekološke odgovornosti, naročito kada je u pitanju prevencija zagađenjam mora i vodenih površina, kazao je resorni ministar, Filip Radulović.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 10.05.2024 | 22:22

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Kavarić: NE POSTOJE osnove za pritvor Kneževiću, u Londonu spašavao sebi život

Petak, 10.05.2024 | 22:15

Osnove za pritvor predsjedniku Atlas grupe ne postoje i može se predložiti jemstvo kako bi se Duško Knežević branio sa slobode, smatra advokat Dalibor Kavarić.

Ferel: "Ovo je liga bez integriteta, sudije varaju za dva ista tima"

Petak, 10.05.2024 | 22:08

Plemejker Budućnost Volija Jogi Ferel je imao kratku i jasnu poruku nakon majstorice polufinala AdmiralBet ABA lige protiv Partizana.

KK Budućnost nakon meča sa Partizanom: "Sve je JASNO"

Petak, 10.05.2024 | 22:00

Košarkaši Budućnost Volija večeras su u Beogradu poraženi od Partizana (100:84) i nisu uspjeli da izbore plasman u finale Admiralbet ABA lige.

Žakelj: Isključenje Ferela PRELOMILO meč, PONOSAN sam ekipu

Petak, 10.05.2024 | 21:50

Budućnost je tri četvrtine bila ravnopravan rival Partizanu i sanjala iznenađenje. Ipak,nekoliko diskutabilnih osudijskih odluka u trećoj četvrtini rasprišlio je san o finalu ABA lige.

Flašu i pivo imate, ali nemate zatvarač? Možete ga otvoriti i - PAPIROM (VIDEO)

Petak, 10.05.2024 | 21:41

Pored papira, postoji i čitav niz alternativnih opcija za otvaranje flaše.

UDES u Podgorici - POVRIJEĐEN motociklista

Petak, 10.05.2024 | 21:35

Udes!

Sjajan TRIK kako da NE BOLE noge u štiklama

Petak, 10.05.2024 | 21:01

Štikle su divne iako ima niz ravnih varijanti.

Đoković SAVLADAO Mutea za uspješnu premijeru u Rimu

Petak, 10.05.2024 | 20:47

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković savladao je Francuza Koernatana Mutea u dva seta 6:3, 6:1, na startu mastersa u Rimu.

Ficdžerald: Knežević NE SMIJE da bude u pritvoru, bez GARANCIJE nije smio da bude izručen

Petak, 10.05.2024 | 20:41

Advokat Duška Kneževića ocijenio je nakon posjete pritvorenom predsjedniku Atlas grupe da je njegov klijent veoma borbenog duha.