Četvrtak, 12.03.2020 | 11:48
IZVOR: cdm.me

Đukanović: U CG nema koronavirusa, država radi sve da obezbijedi MAKSIMALNU ZAŠTITU

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je izjavio da postoji realna je mogućnost da se slučajevi koronavirusa registruju u Crnoj Gori, i naglasio da ih za sada nema. U skladu sa tim, kako je istakao, zdravstveni sistem se priprema u granicama kapaciteta, te da država radi sve što je u njenoj moći da obezbijedi maksimalnu zaštitu.




Foto: Milo Đukanović/Facebook

Odgovarajući na pitanje novinara da li će se zatvarati škole i vrtići zbog koronavirusa Đukanović je kazao da će se odluka donositi u skladu sa situacijom,

“Za sada ne mislimo da je potrebno preduzimati takvu mjeru”, rekao je on novinarima nakon Svečane akademije organizovane povodom Dana reprezentacije.

Istakao je da on nije stavljen pod nadzor nakon što se kasno sinoć vratio iz višednevne posjete baltičkim zemljama.

“Nijesam stavljen pod nadzor. Ja sam tu da se podvrgnem pravilima našeg sistema”, poručio je on.

Pojasnio je da je krajm prošle godine u Pariz putovao službeno Vladinim avionom, te da je o tome obaviješteno i Tužilaštvo.

“Putovao sam vladinim avionom do Pariza u službenu svrhu i o tome je obaviješteno Tužilaštvo, koje je odbacilo prijavu. Prvi dio putovanja do Pariza je bio službeni, drugi dio sam putovao u privatno”, naglasio je on.

O pregovorima sa SPC

Komentarišući pregovore ekspertskih timova Vlade i Mitropolije crnogorsko primorske povodom Zakona o slobodi vjeroispoviejsti Đukanović je istakao da je besmisleno organizovati razgovore u kojima neko ne želi ništa da promijeni.

“Mi ne osjećamo pritisak i nećemo reagovati na njega. Ako čujemo dobre argumente naravno da ćemo pristati da promijenimo nešto što je u interesu Crne Gore. Takođe ako postoji neko ko može da nam kaže da postoji bolje rješenje, naravno da ćemo to čuti”, poručio je predsjednik Crne Gore.

Govoreći o izjavi mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija da će životom braniti svetinje “koje država namjerava da otme ovim Zakonom” Đukanović je ocijenio da je u posljednje vrijeme čuo dosta političkih izjava Amfilohija, koje je okarakterisao kao vrstu pritiska.

“Svako može da radi sa svojim životom šta hoće, ali to nije argument koji će uticati na nas”, zaključio je Đukanović.

Izvor: www.cdm.me

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Darko
13.03.2020 05:59

Dragi ništa čovjeku predsjedniče. Corona virus je kod vas 30 i kusur godina. Postali ste jadni sa vašom politikom. Sve ste uništi I pokrali. Ostavke i izvinjenje narodu crne gore

0 0

PES: POŠTUJEMO rezoluciju Skupštine, genocide PRAVE POJEDINCI, a ne narodi

Petak, 26.04.2024 | 19:09

Podsjećamo da je Parlament Crne Gore 2009. godine usvojio Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, a 2021. godine usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, navode iz poslaničkog kluba PES.

"Koliko sam se bavio njima, mogle su i u domu da ZAVRŠE ": Saša Matić progovorio o PORODICI

Petak, 26.04.2024 | 19:05

Pjevač je liberalniji roditelj.

Ferel: Želimo da SLAVIMO protiv PARTIZANA i finale ABA lige

Petak, 26.04.2024 | 18:54

Plej Budućnost Volija optimista pred duela sa Partizanom

DPS Budva: Predstavljanje pobjedničke liste „Budva može bolje!“ pokazalo da građani ŽELE PROMJENE

Petak, 26.04.2024 | 18:46

Sjajna atmosfera i prisustvo velikog broja naših Budvanki i Budvana na predstavljenu pobjedničke odborničke liste “Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, pokazalo je da građani žele promjene i da je Budva spremna za bolje dane koji dolaze nakon 27. maja, saopšteno je iz DPS Budva.

UDES na putu Pljevlja – Đurđevića Tara: Više osoba POVRIJEĐENO

Petak, 26.04.2024 | 18:43

Dvije osobe su povrijeđene u udesu koji se danas oko 16.23 časova dogodio na magistralnom putu Pljevlja – Đurđevića Tara u blizini sela Boščinovići, saopšteno je CdM-u iz OKC-a Uprave policije.

"Nemojte da se RADUJETE, ali...": Zendaja objavila vijest koja je ODUŠEVILA sve njene fanove

Petak, 26.04.2024 | 18:36

Zendaja, koja je objavila svoj debitantski singl „Replay“ i istoimeni album još 2013. godine, je posljednjih godina dala prioritet glumi...

Kućni posao koji će vam POMOĆI kad ste pod STRESOM

Petak, 26.04.2024 | 18:20

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.