Utorak, 24.03.2020 | 08:55
IZVOR: rtcg.me

Brajović: CG reagovala preventivno i pravovremeno, javno zdravlje je PRIORITET

Predsjednik Parlamenta Ivan Brajović saopštio je, gostujući u Jutarnjem programu na TVCG, da je Crna Gora preduzela pravovremeno, sve mjere i adekvatne mjere, te da je uspjela dugo da odgodi pojavu epidemije.




Foto: Skupština Crne Gore

Istakao je da su parlamentarni izbori daleko, ali da ništa nije preče od zdravlja, dodajući da su odgodili izbore u Tivtu, te da će isto uraditi i sa narednim izborima, ukoliko bude neophodno, jer nema dilemu da je zdravlje uvjek na prvom mjestu.

"Crna Gora i cijeli svijet se suočavaju sa izazovom kakav novija istorija nije zabilježila. Vrlo je važno da svi budemo odgovorni i disciplinovani. Moram da istaknem da je CG preuzela pravovremeno, sve mjere i adekvatne mjere. Mi smo dugo odlagali pojavu epidemije".

Vrlo je važno da nemamo nagao i drastičan porast zaraženih, da bi sistem mogao blagovremeno reagovati, istakao je on.

Zahvalio je svima, a pogotovo zdravstvenim radnicima, vojsci, svima koji ovih dana rada i koji rizikuju zdravlje svoje porodice.

"Od nas se samo zahtjeva da budemo krajnje disciplinovani i krajnje odgovorni. Sigurno će tih mjera biti još i sigurno će se mijenjati iz dana u dan, ali važno je da je Crna Gora reagovala preventivno i pravovremeno", istakao je Brajović.

Osnovno je da poštujemo preporuke nadležnih i stručnih ljudi, rekao je on.

"Mislim da je u kratkom vremenu osmišljen i realizovan projekat "Uči doma" kojim ćemo se dičiti. Mi smo baš na vrijeme preduzeli sve restriktivne mjere, i tim se zaista možemo pohvaliti," rekao je Brajović.

Ovakve krizne situacije bude ono najbolje u našem društvu i humanost i čojstvo, rekao je on.

U petak sjednica Kolegijuma

"I Skupština je tu da poštuje preporuke, zato smo otkazali sjednice. Održavamo često sjednice kolegijuma. U petak 27. marta ćemo održati sjednicu Kolegijuma gdje ćemo analizirati sve dosadašnje mjere i da vidimo šta nas čeka u budućnosti. Zato Skupština funkcioniše u smanjenom obimu," rekao je Brajović.

U velikim razvijenim zemljama došlo je do naglog porasta oboljelih, Crna Gora to, za sada, uspjeva da spriječi.

O eventualnom odgađanju parlamentarnih izbora

"Ništa nije preče od zdravlja, daleko je sada da pričamo o tome šta će biti i hoće li biti parlamentarnih izbora, nadam se da će koronavirus do jeseni biti prošlost, ali ako budemo morali da odgodimo izbore, važno je znati da je zdravlje najbitnije, odgodili smo i izbore u Tivtu i nemamo dilemu u vezi sa tim šta je bitnije. Zdravlje je na prvom mjestu," istakao je on.

"Svaki segment našeg društva suočava se sa problemima, i ekonomija i važno je da donosimo nove mjere, i samo svi zajedno možemo da se suočimo sa problemima na pravi način," rekao je Brajović.

On je istakao da krizne situacije bude ono najbolje u nama, te da se tada razlike stavljaju po strani.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Dragan
24.03.2020 11:42

Rece mi jedan čoek

2 0
Darko
25.03.2020 01:33

Brajo. Jesi siguran. Ima li koja maska za mene.

1 0

OSTALE VIJESTI

Rajković - Nastaviću sa SMJENAMA rukovodioca

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:58

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Miloš Rajković kazao je da će nastaviti sa akcijama sprječavanja bespravne sječe šuma, i naglasio da ne postoji niko ko će vršiti bilo kakav pritisak na njega. Koncesionarima čije pozive dobija, poručio je da se Upravi obrate pisanim putem.

Šušanj: Izgorio montažni objekat, nema povrijeđenih

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:31

U požaru koji je izbio u noći između nedjelje i ponedjeljka u gornjem Šušanju, u naselju Peranovići, u potpunosti je izgorio montažni objekat. Na sreću povrijeđenih nije bilo.

Crnogorska porodica iz Berlina podržala socijalno ugrožene u Dalmaciji

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:03

Crnogorska porodica iz Berlina obezbijedila je preko 2000 humanitarnih paketa za one koje se nalaze u stanju socijalne potrebe na području Dalmacije.

CGO - 25 godina bez pravde za civilne žrtve NATO bombardovanja iz Murina

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 08:19

Sjutra, 30. aprila, obilježava se 25 godina od stradanja šest civilnih žrtava NATO bombardovanja na području Murina, Opština Plav, saopšteno je iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

Opština Bar opredijeljena za koncept NULTOG OTPADA

Nedjelja, 28.04.2024 | 15:01

U okviru projekta "Osnaživanje kapaciteta i procesa za dobro upravljanje u Crnoj Gori", koji sprovodi Međunarodni republikanski institut (IRI), u Budvi je održana dvodnevna tematska sesija o zaštiti životne sredine na lokalnom nivou. Učesnici sesije bili su predstavnici četiri crnogorske opštine: Bara, Cetinja, Plava i Žabljaka.

Stučnjaci upozoravaju - Evo zašto ipak ne bi trebalo da pijemo rakiju prije jela?

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:52

Ispijanje čašice-dvije rakije prije jela je običaj kod kuće ili u restoranu, ali ova navika navodno ne podstiče apetit i ne poboljšava ukus jela, kako mnogi tvrde.  

Šta će se desiti sa vašim organizmom ako prestanete da jedete HLJEB? Tri promjene koje ćete primijetiti

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:45

Izbacite bijeli hljeb iz ishrane i pogledajte šta će se desiti  

Veljko Ražnatović osvojio medalju i obezbijedio sebi NACIONALNU PENZIJU

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:38

Veljko Ražnatović na Evropskom prvenstvu u boksu osvojio je bronzanu medalju, a uz bronzano odličje dobio je i novčanu nagradu. Međutim, velikim uspjehom sebi je obezbijedio i nacionalnu penziju.

Da li ste čuli za burito metodu? Pomoću nje ćete osušiti veš za dva minuta (VIDEO)

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:26

Isprobajte način sušenja veša za koji mnogi tvrde da provjereno radi

Pet znakova po kojima odmah možete prepoznati pasivno-agresivnu osobu

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:17

Većina nas može lako prepoznati otvoreno agresivnu osobu koja voli kritikovati, omalovažava ili vrijeđa, ali to može biti malo teže kada je u pitanju neko ko je pasivno-agresivan. To je zbog toga što ovo ponašanje podrazumijeva prikrivenu agresivnost, odnosno ima efekat na vas iako niste u potpunosti sigurni zašto.

Šta godišnje doba u kojem ste se rodili govori o vama? Evo kada se rađaju avanturisti, a kada nježne duše

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Poput astrologije, popularna vjerovanja tvrde da godišnje doba u kojem smo rođeni može uticati na našu ličnost 

Raznovrstan kulturni program i tokom maja mjeseca u KIC-u

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 10:05

Kontinuitet promocije raznovrsnog umjetničkog stvaralaštva biće nastavljen i tokom maja u Kulturno - informativnom centru “Budo Tomović”.

"U ovom trenutku..." Marija Šerifović otkrila da li planira da dobije još DJECE preko surogat majke

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:50

Pjevačica Marija Šerifović je nedavno održala koncert u Helsinborgu u Švedskoj.

Planirate da se preselite u Njemačku? Evo koliko dugo ćete tražiti stan

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:44

U Njemačkoj se veliki broj građana našao u problemu zbog visokih kirija i nedostatka stanova na tržištu.

Šušanj: Izgorio montažni objekat, nema povrijeđenih

Ponedjeljak, 29.04.2024 | 09:31

U požaru koji je izbio u noći između nedjelje i ponedjeljka u gornjem Šušanju, u naselju Peranovići, u potpunosti je izgorio montažni objekat. Na sreću povrijeđenih nije bilo.