Petak, 27.03.2020 | 12:23
IZVOR: cdm.me

Pod NADZOROM 820 osoba: U Nikšiću NEMA oboljelih od KORONAVIRUSA

U Nikšiću nije registrovan nijedan oboljeli od koronavirusa, a trenutno je pod nadzorom 820 osoba, od čega je 590 došlo iz inostranstva, konstatovano je na današnjoj sjednici Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti, na kojoj je analizirana trenutna epidemiološka i socijalna situacija u tom gradu.




Foto: rtcg.me

Kako je saopšteno iz Opštine Nikšić, svi navedeni slučajevi su u samoizolaciji, a Centar bezbjednosti Nikšić i druge službe obilaze ih i kontrolišu da li se poštuju predočene mjere, dok se protiv svih koji krše pokreću krivične prijave.

“Sve zdravstvene ustanove na teritoriji naše opštine u potpunosti su spremne za prijem eventualnih zaraženih, a primjetno je da su znatno manje gužve u ovim ustanovama”, navode u nikšićkoj upravi.

Dodaju da policija pokriva sve ulaske u grad i rigorozno kontroliše da li se poštuju mjere o zabrani međugradskog saobraćaja, dok granična policija kontroliše povratak naših građana u zemlju, odakle bivaju direktno sprovedeni u karantin.

“Lokalne komunalne službe i Vojska Crne Gore vrše svakodnevno pranje i dezinfekciju gradskih ulica, a Komunalna policija sprovodi nadzor nad poštovanjem mjera zabrane kretanja i okupljanja u gradskim parkovima i izletištima”, naglašavaju u Opštini.

Od Opštine 10.000 eura za hranu najugroženijim porodicama

Na sastanku je bilo riječi i o socijalnoj situaciji u Nikšiću i zaključeno je, između ostalog, da su objekti za prodaju hrane dobro snabdjeveni.

“Međutim, veliki je broj osoba kojima je potrebna pomoć u osnovnim životnim namirnicama, kako licima koja su u stanju stalne socijalne potrebe, tako i ljudima koji zbog mjera preduzetih od Nacionalnog koordinacionog tijela trenutno nemaju zaposlenje. U tu svrhu, pored paketa koje je obezbijedio Crveni krst, jednokratne pomoći penzionerima koje je obezbijedila Vlada, paketa za pripadnike romske populacije, Opština Nikšić će Crvenom krstu uplatiti 10.000 eura, za kupovinu osnovnih životnih namirnica za najugroženije porodice iz našeg grada”, ističu.

Iz Opštine najavljuju da će distribucija tih paketa biti kordinirana između lokalne uprave, Crvenog krsta i Centra za socijalni rad.

Iz Opštinskog operativnog tima za zarazne bolesti još jednom su apelovali na građane da se pridržavaju svih mjera Nacionalnog koordinacionog tijela, kao i Opštinskog tima.

“Samo tako ćemo uspjeti da očuvamo stabilnu epidemiološku situaciju u našem gradu”, poručili su.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.