Nedjelja, 31.05.2020 | 08:50
IZVOR: stil.kurir.rs/minimagazin.info

Sastojak koji imamo kod kuće je SPAS: Tretmani koji će preporoditi kožu, kosu i nokte iz korijena

Blagotvorna svojstva sode bikarbone poznata su odavno, ali ono šta ona može učiniti za vašu kožu lica i tijela, kosu, nokte – je nemjerljivo!




Foto: pixabay.com, ilustracija

Pored toga što je izuzetno korisna, soda je i izuzetno jeftin sastojak, pa će vam uštedjeti dosta novca u odnosu na skupe kozmetičke preparate i tretmane.

Evo kako da koristite sodu bikarbonu za različite regije vašeg tijela:

Pranje lica

Jedan od načina da koristite sodu bikarbonu za njegu kože jeste da je koristite kao sredstvo za pranje lica. Kombinujte dvije kašičice sode bikarbone i jednu kašičicu tople vode i od toga napravite smesu nalik pasti. Umijte lice toplom vodom i nanosite pastu na lice nježnim, kružnim pokretima. Lagano utljavajući u kožu. Nakon par minuta lice isperite mlakom vodom.

Piling

Sodu bikarbonu možete je koristiti i kao piling. Potrebno je da pomiješate 15 grama sode bikarbone, 30 grama ovsenog brašna i 20 ml vode, sve to dobro izmješate dok masa ne postane kompaktna i nanosite na lice. Ovaj piling otklonice mrtve ćelije sa površine kože i podstaći cirkulaciju, što će dovesti do poboljšanja tonusa kože.

Kupka za stopala

Koži stopala često zna biti veoma zapuštena i teška za održavanje, jer koža stopala dosta trpi i zna da bude zadebljana i gruba. Međutim, uz pomoć sode bikarbone, koža stopala može biti mekana i njegovana. Potrebno je da na tri litre vode dodajte 70 grama sode bikarbone i u tu mješavinu potopite stopala na pola sata. Nakon toga pete i druge kritične djelove stopala istljajte četkom ili kamenom za pete, isperite stopala pod mlazom mlake vode inamažite ih hidratantnom kremom u debljem sloju.

Kupka za detoksikaciju

Kupke za detoksikaciju su odličan način da se iz organizma izbacite neželjeni nagomilani toksini, što će koži vratiti zdrav sjaj i tonus . Za ovu kupku potrebno vam je da sodu bikarbonu (80-140 grama) i 140 grama gorke soli izmiješate u kadi napunjenoj toplom vodom. Lezite u kadu, opustite se i ostanite oko pola sata u rastvoru, kako bi stigao da adekvatno djeluje.

Soda za njega noktiju

Sodu bikarbonu možete koristiti i za čišćenje noktiju i nokatne ploče, između ostalog, jer je odlična u eliminisanju gljivica koje često napadaju nokte, posebno na nogama. Za čišćenje noktiju potrebno je da na nokte pospete malo sode bikarbone i dobro izribajte četkicom (vodite računa da četkica ne bude preoštra, da ne ošteti nokatnu ploču). Za tretman gljivica na noktima, pomiješajte dvije kašičice sode bikrabone i jednu kašičicu vode, kako biste dobili pastu, koju ćete nanijeti na cijelu površinu nokta i kožu oko njega. Ostavite da odstoji desetak minuta i ponavljajte tretman dva do tri puta dnevno, sve dok ne eliminišete gljivice u potpunosti.

Maska protiv akni

Soda bikarbona je odličan u borbi protiv akni i upalnih procesa na licu. Ukoliko imate problema sa aknama, bubuljicama i upalnim rekcijama na koži – soda je rješenje. Nakon pranja lica, pomiješajte malo sode bikarbone sa toplom vodom kako biste dobili pastu koju ćete nanijeti na lice. Ostavite je da odstoji pet do deset minuta i isperite mlakom vodom. Soda bikarbona ne samo da će dubinski očistiti kožu i zapušene pore, već će je i omekšati i vratiti joj zdravu boju i tonus.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Maj za ova dva znaka ZDODIJAKA donosi FILMSKU LJUBAVNU PRIČU

Petak, 26.04.2024 | 19:21

Čeka ih romantičan maj, pun preokreta na ljubavnom polju.

PES: POŠTUJEMO rezoluciju Skupštine, genocide PRAVE POJEDINCI, a ne narodi

Petak, 26.04.2024 | 19:09

Podsjećamo da je Parlament Crne Gore 2009. godine usvojio Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, a 2021. godine usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, navode iz poslaničkog kluba PES.

"Koliko sam se bavio njima, mogle su i u domu da ZAVRŠE ": Saša Matić progovorio o PORODICI

Petak, 26.04.2024 | 19:05

Pjevač je liberalniji roditelj.

Ferel: Želimo da SLAVIMO protiv PARTIZANA i finale ABA lige

Petak, 26.04.2024 | 18:54

Plej Budućnost Volija optimista pred duela sa Partizanom

DPS Budva: Predstavljanje pobjedničke liste „Budva može bolje!“ pokazalo da građani ŽELE PROMJENE

Petak, 26.04.2024 | 18:46

Sjajna atmosfera i prisustvo velikog broja naših Budvanki i Budvana na predstavljenu pobjedničke odborničke liste “Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, pokazalo je da građani žele promjene i da je Budva spremna za bolje dane koji dolaze nakon 27. maja, saopšteno je iz DPS Budva.

UDES na putu Pljevlja – Đurđevića Tara: Više osoba POVRIJEĐENO

Petak, 26.04.2024 | 18:43

Dvije osobe su povrijeđene u udesu koji se danas oko 16.23 časova dogodio na magistralnom putu Pljevlja – Đurđevića Tara u blizini sela Boščinovići, saopšteno je CdM-u iz OKC-a Uprave policije.

"Nemojte da se RADUJETE, ali...": Zendaja objavila vijest koja je ODUŠEVILA sve njene fanove

Petak, 26.04.2024 | 18:36

Zendaja, koja je objavila svoj debitantski singl „Replay“ i istoimeni album još 2013. godine, je posljednjih godina dala prioritet glumi...

Kućni posao koji će vam POMOĆI kad ste pod STRESOM

Petak, 26.04.2024 | 18:20

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.