Ponedjeljak, 15.06.2020 | 11:32
IZVOR: cdm.me

Andrija Mandić PODNIO OSTAVKU na mjesto poslanika

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić podnio je ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore.




Foto: Screenshot, youtube/ Skupstina Crne Gore

“Podnosim ostavku na mjesto poslanika, a nakon oporavka idem na teren-svi moramo dati sve od sebe, jer cilj je jedan-pobjeda”, kazao je on.

Mandić je prošle nedjelje u Beogradu na VMA operisana žučna kesa.

“Prije svega, želim da se od srca zahvalim svima koji su iskreno izrazili zabrinutost, interesovali se za moje zadravlje i poželjeli brz oporavak. U ovih nekoliko dana, uvjerio sam se u plemenitost i solidarnost brojnih ljudi. Bilo je, očekivano, i onih drugih – manje dobronamjernih, ali se na njih ne ljutim, jer je sve to naša Crna Gora, ljudska, čojska, viteška, ali i surova, isključiva i nemilosrdna”, naveo je Mandić.

Zato, ističe, neće biti u mogućnosti da učestvuje na sjednicama kada se ovih dana u Skupštini bude raspravljalo o izboru VDT-a i o još nekim veoma važnim temama, koje iziskuju da klub poslanika DF bude kompletan.

“Ne moram ni pominjati koliko je izbor VDT-a važna tema za DF, koji se godinama neprestano nalazi na meti korumpiranog sudstva i tužilaštva. Zato ću podnijeti ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Crne Gore”, istakao je Mandić.

Na njegovo mjesto će doći predsjednik Opštinskog odbora Nove srpske Demokratije u Podgorici, diplomirani pravnik Radoš Zečević.

“Svakako, ono što sam za skupštinskom govornicom, na teme koje su donosile sjednice, imao da kažem, kazao sam u proteklom vremenu jasno i nepokolebljivo, ne potčinjavajući se onima koji su stvarali nedemokratski ambijent i iznuđivali poslušnost. Saopštavao sam i stvari za koje sam znao da nisu popularne, koje ne idu niz dlaku dijelu javnog mnjenja i koje drugi šapuću na uvo. Zato što, u susretu sa izazovima i ozbiljnim temama, nisam želio da ustuknem, proseći nove glasove a izdajući one koji su me glasali i dali mi mandat da u njihovo ime pokažem stav. Nisam se dodvoravao ni masovnim medijima i njihovim narativima. Vinston Čerčil je kazao: “Stav je mala stvar koja čini veliku razliku”. Mi smo tu razliku napravili. Bilo je žestokih rasprava, teških sjednica, gužve, meteža, ali ničega što u takvom obliku, pa i još radikalnijem, nemaju britanski, japanski, italijanski, turski, ukrajinski i drugi parlamenti u svijetu. Jedino čega u ostalim parlamentima civilizovanih zemalja nema, to je intervencija policije. Zato u narednom sazivu Skupština mora dobiti potpuni integritet”, naveo je Mandić.

Kaže da će vrijeme oporavka iskoristiti da se posveti obavezama i velikim izazovima koji su pred ovim političkim savezom, a prije svega koncipiranju strategije za period koji dolazi.

“Nakon povratka u Crnu Goru u potpunosti se posvećujem radu na terenu. Pred nama je teška kampanja, teška borba, koja se mora završiti trijumfom naroda i njegove volje, ako želimo da izvučemo Crnu Goru iz kandži kriminalnog, antisrpskog i antipravoslavnog režima. Prostora za kalkulacije nema. Svi u opoziciji moramo da pružimo maksimum. Prioritet mora imati ono što smo spremni da pružimo, a ne da uzmemo”, navodi Mandić.

Cilj je, prema njegovim riječima, pobjeda.

“Dugujemo je generacijama onih koje ovaj režim obespravljuje, svima onima koji su se borili protiv tiranije, koji nisu odustali. Pobjedu dugujemo i onima koji više nisu sa nama, a koji su do kraja ostali uspravni u svojoj borbi za slobodu. Pobjeda je zadatak svih generacija koje u ovoj borbi učestvuju”, kazao je Mandić.

KOMENTARI (5)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Kralj Bodin
15.06.2020 13:20

Vidio je i sam da ce mu koljenice doci glave. Bjezi vojvodo! :D

22 2
Auuu
15.06.2020 15:56

A kako cu zaspati nocas,a da odeš iz CG.Razmisli

13 1
Pirat
15.06.2020 19:32

Ovajdan treba proslaviti uz vatromet i gusle.

8 1
M
16.06.2020 06:21

A ostani u Srbiju necemo se ljutit 😊i povedi drugare sa sobom...

2 1
Serdjo
16.06.2020 16:56

Čim dodje iz Srbije odmah sa njim u karanti do Nove godine .

1 0

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

REFORME penzionog sistema POTREBNE , ali bez jednostranih poteza

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUTSIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.

Poznati glumac NEPREPOZNATLJIV - "Izgleda mnogo STARIJE" (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 20:25

Holivudski glumac Pirs Brosnan trenutno radi na novom filmu Giant, a fotografije sa seta su brzo obišle svijet.