Nedjelja, 28.06.2020 | 21:23
IZVOR: kolektiv.me

NKT: Vrijeme je potvrdilo naše ispravne odluke, dalje otvaranje granica biće usklađeno sa odlukama EU

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na današnjoj sjednici, kojom je predsjedavao predsjednik Milutin Simović, konstatovalo da su sve mjere ovog tijela i aktivnosti nadležnih organa doprinijele visokim nivoom zaštite zdravlja i životâ građana




Foto: Vlada Crne Gore, twitter

„Nacionalno koordinaciono tijelo je profesionalno i nepristrasno analiziralo epidemiološke podatke koji su stizali iz pojedinih država i dosljedno donosilo odluke sa ciljem zaštite zdravlja i životâ građana Crne Gore i stranaca u našoj zemlji. Putevi importacije koronavirusa u našu zemlju usljed neodgovornosti pojedinaca i razvoj epidemiološke situacije u državama regiona potvrdili su da smo i ovog puta donijeli ispravne odluke u interesu građana Crne Gore i javnog zdravlja" – konstatovano je na sjednici.

Sa žaljenjem je primljena vijest da su dvije osobe inficirane koronavirusom danas preminule, a da se za treću preminulu osobu čekaju rezultati testa na koronavirus. Nacionalno koordinaciono tijelo je izrazilo saučešće porodicama preminulih i konstatovalo da danak uzima virus koji je u našu zemlju nedavno importovan iz regiona.

--- Preminula tri pacijenta: Dva bila pozitivna na koronavirus, za trećeg se čeka rezultat testa

U okviru analize epidemiološke situacije u Crnoj Gori NKT je informisano da je broj testiranja na koronavirus u odnosu na broj stanovnika u našoj zemlji među najvišima u regionu i u skladu sa najvišim evropskim standardima. Data je puna podrška Institutu za javno zdravlje da nastavi visoku stopu testiranja.

Potvrđujući i na ovom planu strateško opredjeljenje Crne Gore da kao vodeća država kandidat za članstvo u Evropskoj uniji poštuje, slijedi i primjenjuje evropska pravila i principe Nacionalno koordinaciono tijelo je odlučilo da dalju politiku otvaranja granica, što je izvjesna potreba naše ekonomije, uskladi sa politikom i odlukama Evropske unije čim one budu konačne i saopštene.

Analizirajući pojedine dnevnopolitičke pojave u javnom prostoru NKT podsjeća da je uspjeh u prvoj fazi odgovora na koronavirus rezultat ukupnog zajedništva, solidarnosti i discipline, što je više puta saopštavano javnosti.

„Isticanje razlika, pojave spiskova kojima svjedočimo i raznih prebrojavanja nijesu put za uspjeh nego put za neuspjeh. To je svakom jasno" – konstatovalo je NKT uz poruku i poziv da treba da nastavimo svi zajedno da odgovorno čuvamo zdravlje i živote svih naših građana i da zajedno sačuvamo našu ekonomsku supstancu. Moramo i sada biti solidarni i združeni jer je to uslov za uspjeh cijelog društva.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Milun
29.06.2020 07:21

a ne mozes krompiru prebaciti na naod odgovornost,vi ste pustili granice sta treba narod i dalje poslije sve muke da se zakljuca u 18h u kucu da bi bio odgovoran a ostavili ste narod bez centa,aj ne mlati

1 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.