Nedjelja, 05.07.2020 | 17:46
IZVOR: rtcg.me

Kavarić: Ako bude potrebe i ZATVARANJE Podgorice je opcija

Epidemiološka situacija i rast broja oboljelih u Podgorici je zabrinjavajući, kaže direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić.




Foto: PR Centar

Ukoliko građani ne budu odgovorni poput zdravstvenog sistema i ne redukuju svoje dnevne obaveze, Kavarić za Radio Crne Gore, kaže daće predložiti NKT-u uvođenje dodatnih mjera za područje Podgorice.

„To ćemo predložiti u cilju sprečavanja dalje eskalacije broja oboljelih , koje bi moglo ugroziti funkcionalnost zdravstvenog sistema“, naveo je Kavarić.

Ne isključuje ni opciju zatvaranja Glavnog grada, ukoliko se za tim pokaže potreba.

„To je domen epidemiološke službe. Nama ostaje da apelujemo na građane da se ponašaju disciplinovano. Preporučujem da usluge ugostiteljskih objekata koriste samo u nužnoj potrebi uz preporuke koje važe za sve ostale objekte zatvorenog tipa, a to su nošenje maske, distanca i pranje ruku. To su tri jednostavne riječi koje znače mnogo i praktično prekidaju lanac prenošenja. Svi smo svjedoci da se građani toga ne pridržavaju“, tvrdi Kavarić.

S obzirom na postojeće dnevno kretanje epidemiološke situacije i povećanog broja oboljelih Dom zdravlja Podgorica pojačaće rad kovid centra u Tološima.

„Molimo građane za odgovornost i strpljenje da prilikom čekanja na pregled u kovid centru drže distancu. I da još jednom pomenem da je nošenje maske u objektima Doma zdravlja obaveza. Apel građanima da i u ostalim djelovima Doma zdravlja redovne zdravstvene potrebea svedu na ono što je zaista neophodno, a da ono što se može završe on-line. Još uvijek svi objekti Doma zdravlja rade. U skladu sa epidemiološkom situacijom na području Glavnog grada blagovremeno će građani biti obavještavani ukoliko dođe do izmještanja rada pojedinih objekata“, zaključio je direktor podgoričkog Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić.

* Završena analiza 450 UZORAKA: 61 slučaj infekcije KORONAVIRUSOM

PG: Medicinska sestra iz vrtića ZARAŽENA koronavirusom- djeca i kontakti u samoizlocaji

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
he
05.07.2020 18:10

Korišćenje ugostiteljskih objekata samo u nužnoj potrebi !!!??? Zar ne bi bilo lakše zatvorit ugostiteljske objekte nego Podgoricu ?

17 3
J
05.07.2020 18:40

Ela ,zatvorite Podgoricu i onda stavite kljuc u bravu za sve i za primorje i za sjever.Kako god okrenete,svi cemo se prije il kasnije zaraziti...i to je ocigledno.Al ako se sad zatvori Podgorica zaboravote i na turizam i na ekonomiju,plate i slicno.

13 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.