Petak, 25.09.2020 | 19:50
IZVOR: telegraf.rs

Nadal nikad nije bio ovako ranjiv na Rolan Garosu: Hladno je, USLOVI su grozni, loptice teške...

Španca ozbiljno zabrinut pred start turnira koji je osvajao 12 puta...




Foto: Screenshot, Roland Garros/You Tube

Španski teniser Rafael Nadal nadimak "Kralj šljake" stekao je upravo neviđenom dominacijom na zemljanoj podlozi, na Rolan Garosu naročito, gdje je nauspješniji igrač svih vremena sa 12 titula!

U normalnim okolnostima, osvajač poslednje tri titule na pariskom Grend Slemu bio bi prvi favorit turnira, ali u momentu kada je pandemija korona virusa poremetila kalendar i Rolan Garos pomerila za oktobar, Španac kaže da je i te kako ranjiv.

O Rolan Garosu kad mu vreme nije, kaže:

- Situacija je čudna svima. Uslovi za igru u Rimu su, recimo, bili dobri, ali ovdje su sada dosta teži i komplikovani. Hladno je, biće teško svima. Jutros kad sam trenirao bilo je devet stepni, to su ekstremni uslovi za tenis van hale. Nije savršeno, ali ostajem pozitivan - kaže Nadal u razgovoru za francuske medije.

Nadal je imao solidan žreb pošto će izbjeći Đokovića do finala, ali treba doći do meča za trofej pre koga vrebaju opasnosti sa svih strana, posebno zbog činjenice da Nadal od izbijanja pandemije gotovo da nije igrao.

Otud i pitanje za Španca - da li se osjeća ranjivije sada nego ranijih godina?

- Da, to je sto posto tačno. Ali, imao sam takve momente i ranije, mada sam osvajao titule. Sada je teško jer su uslovi za igru komplikovani, kao nikad prije ovde. Takođe. loptice su veoma teške, spore, i hladno je. Uslovi su, istina, isti za sve i ja ću se boriti. Moram da imam pravi stav i da uradim sve da budem najbolji što mogu. Znam ovo mjesto vrlo dobro. Morate biti strpljivi, pozitivni i tražiti prave vibracije svakog dana. Ja sam, moram priznati, na početku najvažnijeg turnira u svojoj karijeri. Drago mi je što sam opet ovdje.

Predstojeći Rolan Garos biće otud poseban u odnosu na sve prethodne po Nadala.

- Znam da će to biti veliki izazov, ali radio sam to u prošlosti i moram pronaći šansu da doosegnem najviši nivo opet. Istina je da u ovim uslovima ne možemo da treniramo kao što inače treniramo. Loptice su super teške, drugačije u odnosu na prošlu godinu, mnogo sporije. A vrijeme i hladnoća čine situaciju još komplikovanijom. Prema mom mišljenju, loptice sa kojima ćemo igrati nisu dobre za šljaku. Ranije to nije bilo tako. Ali, moram da prihvatim ovu situaciju. Vjerujem da će organizatori turnira ubuduće povesti računa o tome i o zdravlju igrača. Sa tako teškim lopticama, postoji veća opasnost od povreda ramena i laktova. Uslovi zaista nisu dobri po mene, ali ostajem pozitivan - poručio je Španac.

Izvor: www.telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Ferel: Želimo da SLAVIMO protiv PARTIZANA i finale ABA lige

Petak, 26.04.2024 | 18:54

Plej Budućnost Volija optimista pred duela sa Partizanom

DPS Budva: Predstavljanje pobjedničke liste „Budva može bolje!“ pokazalo da građani ŽELE PROMJENE

Petak, 26.04.2024 | 18:46

Sjajna atmosfera i prisustvo velikog broja naših Budvanki i Budvana na predstavljenu pobjedničke odborničke liste “Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, pokazalo je da građani žele promjene i da je Budva spremna za bolje dane koji dolaze nakon 27. maja, saopšteno je iz DPS Budva.

UDES na putu Pljevlja – Đurđevića Tara: Više osoba POVRIJEĐENO

Petak, 26.04.2024 | 18:43

Dvije osobe su povrijeđene u udesu koji se danas oko 16.23 časova dogodio na magistralnom putu Pljevlja – Đurđevića Tara u blizini sela Boščinovići, saopšteno je CdM-u iz OKC-a Uprave policije.

"Nemojte da se RADUJETE, ali...": Zendaja objavila vijest koja je ODUŠEVILA sve njene fanove

Petak, 26.04.2024 | 18:36

Zendaja, koja je objavila svoj debitantski singl „Replay“ i istoimeni album još 2013. godine, je posljednjih godina dala prioritet glumi...

Kućni posao koji će vam POMOĆI kad ste pod STRESOM

Petak, 26.04.2024 | 18:20

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

VJEROVALI ILI NE - TRČAO na maratonu i usput popio 25 ČAŠA VINA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 17:49

Društvenim mrežama širi se video snimak sa Londonskog maratona u kojoj se vidi kako jedan od učesnika pije vino, čašu za čašom.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.