Nedjelja, 25.10.2020 | 08:30
IZVOR: onogost.me

Nikšićki ugostitelji NEZADOVOLJNI - Sjutra najavljen NOVI PROTEST

Nezadovoljni neadekvatnim odgovorima lokalnih službenika i namještenika, ugostitelji grada pod Trebjesom organizovaće protest u ponedjeljak u 9.30h ispred zgrade Opštine Nikšić.




Foto: Kolektiv.me, Arhiva

Oni su pozivali sve građane da im se pridruže i “daju doprinos u borbi za svoja prava”.

“Naime, lokalni funkcioneri su se u prethodnih mjesec dana oglušili na zahtjeve za hitne sastanke koji su inicirani od strane predstavnika novoformiranog Udruženja ugostitelja Nikšić. Budući da je alarmantna situacija u opstanku ugostiteljske privrede, njihova neodgovornost dovodi do povećanja broja nezaposlenih, ruba egzistencije jednog broja građana, ali i depresije i možda kućnog nasilja kod istih. Smatramo da je pronalaženje zajedničkih rješenja oko spašavanja malih i srednjih preduzeća u ovoj grani privrede od vitalnog značaja za sami grad”, naveli su iz Udruženja ugostitelja Nikšić.

Zahtjevaju da se za naredni period ukine godišnja naknada za korišćenje prilaza komercijalnim putevima jer smatraju da su putevi na teritoriji Opštine Nikšić opšte-javno dobro i za građane i za privredu;

“Zahtjevamo da se za 2021. godinu ukinu lokalne komunalne takse za korišćenje javnih površina tj. zakupi terasa; da se omogući normalno radno vrijeme kako bismo imali slobodu preduzetništva koja nam je Ustavom zagarantovana, da se oslobodimo članarine Turističkoj organizaciji Nikšića čije djelovanje smatramo nesvrsishodnim; da se pod hitno pronađe rješenje za firme i zaposlene koji posluju kao noćni klubovi i svadbeni saloni koji od 15. marta ne obavljaju svoje djelatnosti”, istakli su oni.

Napominju da, kako kažu, posrnulo ugostiteljstvo i uvezane grana privrede sa njim ne mogu dovesti do revitalizacije samog budžeta opštine.

“Pozivamo sve zainteresovane da u što većem broju damo doprinos u očuvanju Dobrog duha Nikšića kojeg čine i kafane”, poručili su oni.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Nk
25.10.2020 08:43

Sram vas bilo, pokrijte se ušima i ćutite. Prvi ste da se bunite, a ništa ne poštujete...nema lokala đe ne sjedi bar po troje za stolom.

11 2
Nk
25.10.2020 10:12

Najlakse je osudjivati za po 3 za stolom a ne razmisliti da su ipak mozda rodbina koja izlazi ili sama porodica... i da nijesu, bas je strasno, korona samo napada ako je 2+ a one koji sjede sami nece. Lupas svasta. Ako 90% sjedi 2 , nikakve frke ni ako je ostalih 10% 3

0 3
Opasna
25.10.2020 10:35

Divni ste. Sto reci. Tolika zloba, nije novo. Trebalo bi vi da zivite od ugostiteljstva..Vi ste neko ko sve postuje i razdaljinu od 2 metra, ni sa kim se ne drzite, niko vam ne dolazi u kucu, distancu drzite, masku nosite, i razgovarajte na dalji. Mora da metar nosite za sobom. Nije ni cudo sto smo dosli do cega smo dosli. Kad vise ima spijuna, i zlobni ljudi. Jer da vodite svoj zivot, ne bi vam, smetalo dje ko sjedi, i koliko ih sjedi za stolom. Vase pravo je 2, nece niko treci sjesti ako VI, to ne zelite.

0 2
Nk
25.10.2020 11:39

@ Opasna, upravo tako. Poštujem sve. Znate zašto? Jer sam zdravstveni radnik i jer sam i te kako upućena u realno stanje sa oboljelima u Nikšiću koje se krije iz nekih drugih razloga. Moj komentar se odnosio na vlasnike, ne na konobare i ostale koji hrane porodice od tog posla. Vlasnici lokala su prvi kada treba da se pobuni, ali zato nijesu u stanju da ispoštuju određene mjere i preporuke, kao što ih poštuje cio svijet. Svojim postupcima direktno uzrokuju zatvaranje svaki put.

2 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.