Utorak, 24.11.2020 | 07:22
IZVOR: Vijesti.me

Da li je Dritanu Abazoviću UGROŽENA BEZBJEDNOST?

Uprava policije preduzeće opsežne mjere da utvrdi da li lidera Građanskog pokreta URA Dritana Abazovića planira da ugrozi jedan od šefova jednog regionalnog kriminalnog klana.




Foto: arhiva, PR Centar

To su “Vijestima” saopštili iz institucije kojom rukovodi Veselin Veljović, a odgovarajući na pitanja - da li imaju saznanja da je lideru izborne liste Crno na bijelo život ugrožen od mafijaškog klana na čijem je čelu višestruko osuđivana osoba, koja se teretila i za ubistva i prodaju droge...

“Vijesti” su iz više izvora iz regiona i Crne Gore dobile informacije da se Abazović našao na meti jednog kriminalnog klana, a iz policije kažu da tim podacima ne raspolažu.

“Na osnovu svih raspoloživih informacija, operativnih i terenskih provjera, Uprava policije ne raspolaže podacima da je bezbjednost Dritana Abazovića ugrožena, kao ni članovima njegove porodice, niti da mu je ugrožena imovina”, piše u odgovoru policije.

Tvrde da će sprovesti detaljne provjere povodom pitanja “Vijesti”: da li imaju zvaničnu ili operativnu informaciju da je čelnik Građanskog pokreta URA ugrožen od te ili bilo koje druge osobe, da li su sa Abazovićem razgovarali o njegovoj sigurnosti i šta tim povodom čine...

“U odnosu na navode iz Vaših pitanja biće sprovedene opsežne provjere sa ciljem utvrđivanja stvarnog činjeničnog stanja. Ukoliko se tokom preduzimanja policijskih mjera i radnji dođe do osnova sumanje da je Dritanu Abazoviću ugrožena bezbjednost od strane navedenog ili drugog lica, neodložno će o svemu biti upoznat nadležni državni tužilac, a policijski službenici će sprovesti kontinuirane aktivnosti u cilju zaštite života i imovine oštećenog lica”, navode iz Uprave policije.

Na kraju odgovora Tima za odnose s javnošću Uprave policije, konstatuju da je “od strane nadležnog organa” sačinjen izvještaj o bezbjednosnoj procjeni stepena ugroženosti Dritana Abazovića:

“I Uprava policije u odnosu na navedeno preduzima operativne mjere i aktivnosti”, stoji u odgovorima.

Direktor URA Zoran Mikić, tvrdi da tom pokretu još nije odgovoreno, iako su od bezbjednosnih službi 3. septembra tražili da naprave procjenu bezbjednosti njihovog lidera.

“Vijestima” je nezvanično i iz GP URA rečeno da raspolažu sličnim informacijama - da Abazoviću prijeti jedan od bitnijih kriminalnih igrača iz regiona i da je u taj slučaj navodno uključen i jedan državljanin Crne Gore, koji živi u inostranstvu...

Najavili su da će tim povodom držati pres konferenciju.

Iz Agencije za nacionalnu bezbjednost i jedne policije iz okruženja nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti”, a Abazović nije želio da komentariše navode o njegovoj ugroženosti.

Prema zakonu, na zahtjev Uprave policije (UP), procjenu radi Agencija za nacionalnu bezbjednost, na čijem čelu je Dejan Peruničić.

Mikić je tada u odvojenim dopisima Peruničiću i Veljoviću napisao da očekuje njihovu hitnu reakciju: “Imajući u vidu narasle tenzije u javnosti, a kako bi se izbjegla bilo kakva opanost po bezbjednost Abazovića”.

Iz te partije ranije su kazali da sumnjaju da će odgovor ANB i UP biti potvrdan, odnosno da će stići ocjena da lideru Crno na bijelo treba zaštita.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

REFORME penzionog sistema POTREBNE , ali bez jednostranih poteza

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUTSIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.