Utorak, 01.12.2020 | 18:01
IZVOR: Telegraf.rs

Pravo je vrijeme za zimsku ZABAVU - Sedam SERIJA koje ne smijete propustiti ovog DECEMBRA

Koju seriju gledate ovih dana? Koju biste preporučili?




Foto: Printskrin, YouTube/Netflix, HBO

Vrijeme za toplu šolju čaja (za punoljetne kuvano vino), ćebe i dobru knjigu ili seriju konačno je stiglo. Tim prije što je napolju hladno, a i nema gdje da se ode.

Neke od najboljih serija po pravilu stižu krajem godine, a ukoliko još niste odlučili šta ćete pratiti u decembru, možda na ovoj listi novih naslova i sezona neđete svoju zimsku TV zabavu. 

"Klan" 

Ubistvo Tigra, najvećeg mafijaškog bosa ovog dijela Evrope, uzdrmalo je do dna srpsko podzemlje. Mnogi žele da zauzmu njegovo mjesto, karte se ponovo dijele, svi žele svoje parče plijena i spremni su na sve da bi ga osvojili... Na marginama tog svijeta, Šok i Paša, provincijalci i ne preterano uspješni sitni lopovi, tek počinju svoju karijeru koja će ih dovesti do neslućenih visina.

Zamišljena kao dubok i do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova, ova savremena akciona drama furioznog ritma prati uzdizanje dva sitna kriminalca u svijetu srpskog podzemlja.

"Njegova mračna tkanja", 2. sezona (His Dark Materials)

Kada smo zadnji put videli Lajru, ona je slijedila svoga oca kroz prozor u novi svijet. Vil je takođe našao način da se skloni iz svog Oksforda u kome ga proganjaju ser Čarlsovi ljudi. U drugoj sezoni njihovi putevi će se ukrstiti i to u svijetu koji nije nalik ni njenom, ni njegovom i ujediniti ih u potrazi za magičnim predmetom koji jedini može da im pruži zaštitu. Za to vrijeme, Li i Hester takođe tragaju za načinom kako da pomognu Lajri, rat između vještica i Magistrata počinje, a gospođa Koulter pomjera sve granice da vrati svoju ćerku.

Druga sezona HBO i BBC serije, koja je u ovoj teškoj godini ipak uspjela da vrati fantastiku na male ekrane, ima 10 epizoda od kojih je do sada objavljeno četiri.

"Bridžerton" (Bridgerton)

Zamislite "Tračaru" smještenu u regentski period Engleske i dobićete opis nove serije koju potpisuju Šonda Rajms.

Osmoro braće i sestara Bridžerton dio su londonskog visokog društva čija pisana i nepisana pravila pokušavaju da ispoštuju. Serija, rađena po romanima Džulije Kvin, prati Dafne Bridžerton, bogatu i lijepu djevojku koja želi da nađe sebi dobru priliku, no ipak se i nada da će se udati iz ljubavi. Nevolje nastaju kada njen stariji brat počne da odbija bračne ponude za Dafne, a časopis o skandalima visokog društva to shvati kao povod da o djevojci počne da širi glasine.

Istovremeno, Dafne privlači pažnju zakletog neženje, buntovnog grofa Hejstngsa.

Serija na Netfliks stiže 25. decembra.

"Industrija" (Industry)

Grupa mladih ljudi takmiči se za stalno radno mjesto u Pierpoint & Co, prestižnoj investicionoj banci u Londonu. Radnja se dešava 2008. godine, nakon velike ekonomske krize, a prvu epizodu režirala je Lena Danam.

Serija u produkciji HBO i BBC počela je da se emituje 9. novembra i odmah zaslužila pohvale. Ono od čega je publika najviše zazirala - ekonomski termini, silni brojevi i krivulje koje ne može da shvati onaj ko nije u struci - prevaziđeno je time što se oni ne objašnjavaju, već se prikazuju teške posljedice koje igranje sa njima može da prouzrokuje.

"Selena" (Selena: The Series)

Nova Netfliksova serija premijeru će imati 4. decembra. Radnja prati Selenu Kvintanilju, američko-meksičku pop pjevačicu koja je bila Dženifer Loper prije Dženifer Lopez i jedna od najpoznatijih i najvoljenijih Latinosa u šoubiznisu krajem 20. vijeka.

"Selena: Serija" prati nevjerovatni uspjeh i brzinu kojom je mlada pjevačica uspjela da zavlada srcima publike i obogati i američku muziku novim, lokalnim zvukom.

Da nije ubijena nekoliko dana pre svog 24. rođendana, velike su šanse da bi i dan-danas imala zavidnu karijeru.

"Uporište" (The Stand)

Svijet je u ruševinama zbog kuge koju je stvorio čovjek (sve sličnosti sa sadašnjim trenutkom su slučajne). Među preživjelima se odvija bitka biblijskih proporcija. Oni su podijeljeni u grupe, od kojih dominiraju dvije - jednu vodi ostarjela proročica koju igra Vupi Goldberg, dok je na drugoj strani svu moć u svojim rukama drži jedan tiranin - Aleksandar Skarsgard.

Serija će se sastojati od 9 epizoda, a uloge tumače i Džejms Marsden, Jovan Adepo, Amber Herd, Bred Vilijam Henk, Ketrin Meknamara i drugi.

Premijera je zakazana za 17. decembar na striming servisu CBS All Access.

"Prostranstvo", 5. sezona (The Expanse)

"Prostranstvo" je jedna od najuspjelijih naučnofantastičnih adaptacija na televiziji, hvaljena baš zbog toga što je bogati svijet romana uspjela da priredi za male ekrane.

Radnja se odvija 200 godina u budućnosti širom Solarnog sistema, kolonizovanog od strane ljudske vrste. Tenzije među kolonijama i matičnom planetom rastu i prijete da eskaliraju ratnim sukobom.

Peta sezona stiže 16. decembra na Amazon Prajmu, a nakon vijesti da će naredna, šesta, biti i posljednja, fanovi "Prostranstva" su na iglama - još je mnogo toga ostalo nedorečeno i neispričano u romanima, te se pitanje kako će serija uspješno sve privesti kraju glavno u fandomu.

Koju seriju gledate ovih dana?

Izvor: telegraf.rs

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Milo
01.12.2020 19:27

Ni jednu. Ali mi se bas gledaju "The expanse" i "The stand" sad. "Klan" je obicno s**nje koje "zivi" od popularizacije i glamurizacije nasilnickog ponasanja i fenomena mafije.

1 0

OSTALE VIJESTI

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

VIDEO: “Maestralna..." Gledaoci hipnotisani novom serijom na Netfliksu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 10:49

U režiji dobitnika Oskara, Stivena Zejlijana, Ripli počinje kada sitnog kriminalca, Toma Riplija (Endrju Skot), dočeka bogati Herbert Grinlif.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.