Utorak, 26.01.2021 | 18:30
IZVOR: kurir.rs

Luka Jović konačno o problemima u Realu: "Sa Zidanom nisam mogao da pričam, ali..."

Srpski reprezentativac Luka Jović napravio je pravi bum povratkom u Ajntraht iz Frankfurta.




Foto: Screenshot, youtube/ ESPN

Srpski špic je na prve dvije utakmice po povratku u Njemačku postigao dva pogotka i otvorio pitanje zašto tako nije bilo u Realu iz Madrida. 

Da bi razriješio sve te priče i konačno se posvetio isključivo terenu, Ajntraht je organizovao konferenciju za medije na kojoj je Jović "otvorio karte" i ispričao sve što je imao o Realu, Zidanu i povratku u Njemačku.

"Imao sam mnogo pehova u Madridu i povreda i privatnih problema za koje jesam i za koje nisam kriv. Htio sam da se vratim ovdje da igram i da budem srećan. To je prednost za igrača, kada imam povjerenje trenera i kada igram često", počeo je Jović obraćanje medijima.

"Sigurno da sam mnogo napredovao samo jer sam trenirao sa njima. To su veliki profesionalci i među najboljim igračima na svijetu na svojim pozicijama. Sigurno da sam pokupio neke fore, da sam došao iskusniji i u razgovoru sa trenerom oko povratka u Ajntraht smo pričali da imam utisak da sam napredovao iako nisam igrao. Pričali smo i da će mi biti potrebno vrijeme da se vratim u formu, u kondiciju".

Novinare je zanimalo da uporedi Zinedina Zidana i Adija Hitera.

"Ne bih sada ulazio u detalje. Sigurno je da su oni fenomenalni treneri. Za Zidana sam već rekao da je vrlo iskren i fenomenalan čovjek. Sa Adijem imam bolju komunikaciju zato što obojica pričamo engleski. U Španiji nisam mogao da napravim tu komunikaciju sa Zidanom. On ne priča engleski, ja ne pričam španski... Ali obojica su sjajni treneri i odlične osobe", rekao je Jović.

Njemački novinari su bili uporni i još jednom su pitali Jovića zbog čega nije uspio u "kraljevskom klubu".

"Nemam neki poseban odgovor na to pitanje. Nisam toliko puno ni igrao, nisam dobio utakmice u kontinuitetu i jako je teško da se uđe u formu, naročito za napadača sa malim brojem minuta. Veći je pritisak tamo, drugačije je naravno. Ekipe igraju drugačije protiv Reala i brane se. Kada imate rezultat onda se malo i vi branite, kada uđete u igru nemate toliko prilika za gol... Ovdje je drugačije i osjećao sam da bi ovo mogao da bude pravi potez u ovom trenutku".

Ipak, za sada još uvijek nije spreman da bude starter, odnosno, da odigra svih 90 minuta.

"Imam bolove u mišićima koje vučem neko vrijeme, poslije korone imam problema sa tim mišićem, i nisam u potpunosti spreman. Odluka je na treneru, vidjećemo kada će biti pravi trenutak. Nećemo se mi dogovoriti kada ću ja igrati, nego će to on odlučiti", poručio je Luka Jović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.

Alkaraz LAKO sa Ševčenkom - Teniset RUTINSKI do trećeg kola

Petak, 26.04.2024 | 17:57

Španski teniser Karlos Alkaras opravdao je ulogu favorita protiv Rusa koji predstavlja Kazahstan Aleksandra Ševčenka 6:2, 6:1 i plasirao se u treće kolo mastersa u Madridu.

VJEROVALI ILI NE - TRČAO na maratonu i usput popio 25 ČAŠA VINA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 17:49

Društvenim mrežama širi se video snimak sa Londonskog maratona u kojoj se vidi kako jedan od učesnika pije vino, čašu za čašom.

Podgorica: Za Vaskrs NEMA gradskog prevoza, ovo su NOVE IZMJENE

Petak, 26.04.2024 | 17:45

Iz Gradskog prevoza obavijestili su građane da će tokom prazničnog perioda doći do izmjena u rasporedu rada linijskog prevoza.

FSCG SUSPENDOVAO igrača Koma zbog fizičkog napada na gledaoce

Petak, 26.04.2024 | 17:39

Disciplinska komisija FSCG suspendovala je igrača Koma Opeke Tejiri Mosesa zbog fizičkog napada na gledaoce po završetku utakmice sa Bokeljom u Kotoru.

Spajić: Uz turizam, hidroelektrane će biti stubovi EKONOMSKOG RAZVOJA

Petak, 26.04.2024 | 17:25

Predsjednik Vlade Milojko Spajić se tokom zvanične posjete Berlinu sastao sa vicekancelarom Njemačke i saveznim ministrom ekonomije i zaštite klime Robertom Habekom. Energetska tranzicija bila je u fokusu razgovora, a premijer Spajić je istakao da je to velika šansa Crne Gore.

Zvijezda serije "Vinova loza" ČEKA SINA - Glumac OTKRIO pol djeteta

Petak, 26.04.2024 | 17:18

Progovorio i o vjenčanju.

NAJGORE PIĆE koje možete popiti prije spavanja, a NISU NI KAFA NI ČAJ

Petak, 26.04.2024 | 17:06

Poznato je da se ne preporuča piti kafu ili čaj prije spavanja, ali postoji piće koje i više pospješuje nesanicu.

Nikolić: 35 poslanika UPUTILO inicijativu Spajiću da donese ODLUKU o KOSPONZORSTVU prijedloga Rezolucije o Srebrenici

Petak, 26.04.2024 | 16:52

Poslanik DPS-a, Andrija Nikolić saopštio je da su 35 poslanika Skupštine uputilo je pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući vladu na čijem je čelu, da bez daljeg odgadjanja, donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.