Nedjelja, 07.03.2021 | 16:00
IZVOR: rtcg.me

DUPLIRAN broj ZARAŽENIH: "Bolnice na granici izdržljivosti"

U Pljevljima se za posljednjih 30 dana gotovo duplirao broj aktivnih slučajeva infekcije korona virusom. Sa 199, koliko je bilo aktivno 7. februara broj trenutno oboljelih popeo se na 366.




Foto: Gov.me

Važeće mjere za suzbijanje epidemije na nivou Pljevalja ne daju očekivane rezultate, a lokalni zdravstveni sistem prenapregnut je i na granici izdržljivosti, konstatovano je na sjednici opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

"Epidemiološka situacija u Pljevljima je loša, povećava se broj novozaraženih, aktivno oboljelih, bolnice se nalaze na granici izdržljivosti, nedostaju kadrovi, sada imamo samo jednog doktora", kazao je potpredsjednik opštine Pljevlja, Mervan Avdović.

Internista Mirha Hasanbegović, zbog bolesti kolege, od novembra je jedini ljekar u kovid stacionaru. Sa petočlanim timom tehničara uspješno zbrinjava sve kovid pozitivne pacijente.

Od danas mi imamo stopostotnu popunjenost bolničkih postelja, 25 pacijenata leži u pljevljskoj bolnici, 8 pacijenata je na kiseoničkoj potpori", kazala je internista dr Mirha Hasanbegović.

Zbog konstantnog broja od dvadesetak novoinficiranih dnevno povećava se i broj pacijenata sa potrebom bolničkog liječenja.

Iako su sva bolnička mjesta popunjena saradnjom sa drugim kovid centrima za sada se prevazilazi problem smještaja pacijenata na bolničko liječenje.

"Po prvi put smo u problemu što se tiče obezbjeđivanja da li ćemo imati slobodnog mjesta u toku dana. Dinamika otpuštanja pacijenata dosta je sporija", kazala je Hasanbegović.

U Pljevljima je u posljednjih 30ak dana broj aktivnih slučajeva gotovo dupliran. Pojačane inspekcijske kontrole i policijske patrole natjerale su građane da propisane mjere u cilju suzbijanja epidemije konačno počnu da poštuju. Rezultati bi trebalo da budu vidljivi u narednih nekoliko dana, a nada je da će uslijediti pad broja novozaraženih.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Mirsad
07.03.2021 17:48

Dovedite apostolku da pomogne. Ona je veliki strucnjak.

3 6
Marija
07.03.2021 18:40

Sad se sjetili Pv,sve dr Mirha pokopa drzi nesrecnike do zadnjeg daha ne salje ih za brezovik,ka zale je svi radi dan noc ne gleda dijete ne Bgm mile pare,nije njoj do naroda no do para,lupise joj danas hvala Bogu krivicnu

2 1
Pop
07.03.2021 20:34

Ako nastave da mru Srpski popovi i dalje u Bosnu Srbiju Cg...a mi redom ispracamo i sa njima se izljubimo ,oticemo svi jedan po jedan za njima...Neka sluzbe sahranjuju ka ostali narod...manite se mrtvaca Zive ljude spasavajte Narode e bojim se da ce ni falit grobnice...kako smo bistri...Bog je rekao,,,cuvaj se ti cuvacute i ja,,,,kako bog da nas cuva ako mi ne cuvamo sami sebe...TAJ STO JE UMRO ,,,,,FALA BOGU ,,,,,,BOG JE TAKO HTIO STA SE TU VISE MOZE UCINJETI eto neka mu jedan pop odrzi opelo i dosta ,,,

5 0
Med.sestra
07.03.2021 23:52

E kolko se ismijah g.Popu,ali covjek je potpuno u pravu😄

2 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.