Subota, 10.04.2021 | 13:02
IZVOR: vijesti.me

Grupa građana ponovo BLOKIRALA put Nikšić - Podgorica

Blokada puta, kako su juče kazali, planirana je do 16 časova, a prolazak će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom i bolesnim osobama.




Foto: Arhiva, MediaBiro (detalj sa blokade puta 08. aprila)

Grupa građana i danas je blokirala magistralni put Nikšič - Podgorica, u mjestu Bogetiće.

Blokada puta, kako su juče kazali, planirana je do 16 časova, a prolazak će biti omogućen vozilima hitne pomoći, roditeljima sa djecom i bolesnim osobama.

"Inicijalni odbor slobodnih građana" najavio je radikalizaciju protesta ukoliko Vlada u naredna dva dana ne ispuni njihova tri zahtjeva. 

U nepotpisanom dopisu "inicijativnog odbora slobodnih građana Crne Gore" juče su naveli da se blokade sprovode "zbog perfidnih namjera Vlade Crne Gore, kojima kroz izmjene odluka o kriterijumu za sticanje crnogorskog državljanstva žele da omoguće sticanje državljanstva za 62.000 stranaca, većinom državljana Rusije i Srbije,nakon čega bi oni po Ustavu bili upisani u birački spisak".

On Vlade i premijera Zdravka Krivokapića očekuju da u narednih nekoliko dana odgovori na zahtjeve.

Uz zahtjev koji se odnosi na odluku o kriterijumima za sticanje državljanstva, traže i da se procesuira vozač službenog vozila PG-CG301 i da se "saopšti ko je bio u vozilu zatamnjenih tablica, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio".

Tražili su i da se Krivokapić "javno izvini građanima Crne Gore kojima je prijetio".

"Ukoliko se naši zahtjevi ne ispune u naredna tri dana, do 12. aprila, naš opravdani građanski protest ćemo radikalizovati. Pozivamo sve naše prijatelje u ostalim gradovima Crne Gore da prihvate ove naše zahtjeve i urade isto u svojim gradovima. Pozivamo članove svih suverenističkih partija da izađu iz svojih kabineta i sa sastanaka i da se pridruže svom narodu na ulici. Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati. Upućujemo izvinjenje svima koji čekaju u kolonama i molimo za razumijevanje jer je ovo jedini način na koji smo mogli da iskažemo građanski protest, za ovako teške i opasne odluke po državu Crnu Goru", naveli su u nepotpisanom dopisu. 

KOMENTARI (7)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Lord
10.04.2021 13:22

Nema ovdje ni domaćice, ni majke, ni domaćina, ni oca. Koja će to domaćica majka moći da ode da blokira put pored svih kućnih obaveza, i još da povede dijete, divan mu primjer dava. A ovi što povedu unuka, šta reći za njih? Zatvorene škole, a vodiš unuka u rulju gdje niko maske nema, da mu daš primjer kako da psuje, brata, prijatelja, kuma, rođaka. Dno dna smo dotakli kao društvo. Svirate kroz grad, kao da ne znate da nam se dva sugrađanina koja su tek nastala bore za život, jedan mladi život je ugašen. Sramite se, ne samo vi nego i drugi koju su šetali. Branite državu, prijetite premijeru, njegovoj djeci, prijetite ratom, drugi prijete predsjedniku, njegovom sinu, njegovom bratu, još malo i svima nama ćete početi, čemu tolika mržnja braćo? Smetaju vam zakoni koje nalaže EU, a ni jedan od vas ne zna kako to funkcioniše. Mi smo kao društvno nemogući u sve se razumijemo, a ništa ne znamo. Dosta ne zna, zašto je blokada puta. Isto kao što dosta ne zna zašto je sinoć bila šetnja u čast Heroja sa Košara. “Vidjela žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu”

35 1
Sveto
10.04.2021 15:33

CRNOGORCI KOLO VODE ..CG OLOBODE ...OD NASIJE i Tudjije NEZNALICA ..JADNA LICA.. KOJE,,,, PASE I VOJVODE PASA+++++LUKA ,,,,,PREVARISE IH DA OMRZNU SVOJU KUCU ..MAJKU I ZATAVU S VUCJEG DOLA I MOJKOVCA OCINSKOGA IM POZNAJEM OCA...I NJEGOVO SVO NASLEDJE UMOVI IM KAO MEDJE...TOLIKE SU KUKAVICE DA ZA MRTVU SAKU PARA ...OCE SVOGA DA IZDAJU GOSPODARA ...KOJI STOJI ..NE BOJI SE ..CVRSTO NA TEMELJU ...IMA JAKU CVRSTU VJERU ...SVIH VLADARA GOSPODARA .. STO SE BOGU IZMOLISE TE OD BOGA SVE DOBISE...KOME TO ON NEKOM... SMETA PROKLETOGA TOG MILETA ...CRNOGORCI SE PJESMOM VODE ..POZIVAJU NASE SVETE DA CERAJU TUDJE PASE VELIKASE ...PROKLETE IM DUSE NJINE ....NEK NAM NEBESKO SUNCE SINE DA SE ZEMLJA CG BUDE VLECNA SVETA I BOGATO SVAKOG BLAGA DA NIODCEGA NE POSTRADA. ,,,CRNA GORO ZDRAVO DA SI,,,Kamen pasi,,,,,

3 4
Ja
10.04.2021 16:50

Ne znam kako ovi komite izgubise izbore u NK ako su toliko brojni i moćni.Šaka dokonih gubitnika oće da maltretiraju sve ostale

10 5
NK.
10.04.2021 17:36

Nećemo se dati Braćo moja , ovo je tek početak .

3 10
🇲🇪🇲🇪🇲🇪
10.04.2021 18:01

SAMO JAKO .

1 6
Nole
10.04.2021 18:08

Šetajte,šetajte kako nedje rece vas Adzic

5 1
Mirjam
11.04.2021 11:15

Još gospođa tvrdi ,,svi imamo propusnice'', pa draga policiji, svaku ponaosob uzeti i ispitati, ko im je izdao te propusnice pa protiv svakog krivičnu prijavu. Pa da li je moguće ovo? Gospođa ne pere kosu danima, ogrnuta zastavom zaustavlja saobraćaj. Radi li ona negdje? Rade li uopšte ovi ljudi? Ko im piše dnevnice? Djeluju prilično devijantno i Bog da mi oprosti aljkavo. Ja ne mogu da vjerujem ko nama sve može da zatvori put i da svoje mještane načeraju da idu pješke desetinu kilometara. Tako se ne voli domovina. Nego se domovina voli tako što plačeš porez uredno, radiš posao časno, kupujem domaće proizvode, ne bacam smeće po ulici i voliš je onako iskonski kao nekog svog, kao svoju porodicu. A ne na ovaj način, ogrneš se zastavom, pljuješ, psuješ, pola njih ne zna ni gdje ide ni za šta se bori jer su nažalost preskočili bitne razrede u školi i sad podvođeni mašu i kliču.....

2 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.