Srijeda, 16.06.2021 | 14:38
IZVOR: rtcg.me

DF i Demokrate NEĆE podržati smjenu Leposavića

Poslanici u Skupštini Crne Gore raspravljaju o prijedlogu za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića. U Skupštini nema poslanika DPS-a.

 




Foto: Youtube screenshot/Skupština Crne Gore

Radunović: Šta ćemo da radimo ako se DPS ne pojavi

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta Slaven Radunović saopštio je da je premijer Krivokapić, kako kaže, ishitrenim potezom doveo u situaciju da se današnja rasprava u Skupštini više tiče njega nego Leposavića.

Za ovakvu odluku je, kako kaže, potrebno da se prvu obezbijedi većina. Radunović je ponovio da DF neće glasati za smjenu Leposavića.

“Znate li da otvarate pandorinu kutiju, da svako od vas može da bude smijenjen sa jednim glasom opozicije. Šta ćemo da radimo, ako se DPS ne pojavi, pa ne bude smijenjen Leposavić. Nećete valjda napraviti presedan i reći, nema veze nastavljamo da radimo”, naveo je Radunović.

“Da smo mi znali kako ćete vi da se ponašate od momenta od kada je ostvarena pobjeda vi sigurno ne biste tu bili”, zaključio je Radunović.

Sve je dio kampanje posvađaj komšije

Poslanik Demokrata Boris Bogdanović kaže da je ministar Leposavić izjavama o Srebrenici rasplamsao, nove podjele i dao pogonsko gorivo bivšem režim.

On ipak dodaje da je Leposavić svojim izjavama oslabio položaj Crne Gore u svijetu.

“Ako na ostavku ministar nije spreman, svi treba da znaju da ga sa opozicijom nećemo smjenjivati, jer ga sa opozicijom nijesmo ni birali”, poručio je Bogdanović.

Ako za posljedicu budemo imali pad Vlade, onda, kako dodaje Bogdanović, oni koji nijesu bili spremni na ostavke neka preuzmu odgovornost za posljedice.

“Svako ko misli da će srušti ovu vlast i politiku, taj griješi i to se sigurno neće desiti”, istakao je Leposavić.

“Ja sam duboko ubijeđen da je ovo dio kampanje posvađaj komšije. Sve počelo sa pitanjem poslanika DPS-a, a završilo se sa ogovorom ministra pravade. Ostvaljam građanima da razmisle ko od ovoga ima korist sadašnja ili bivša vlast”, poručio je Bogdanović.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Picula: “Vidjećemo može li Vlada da se nosi s UNUTRAŠNJIM RAZLIKAMA”

Četvrtak, 02.05.2024 | 08:41

Vrijeme će pokazati da li akuelna Vlada ima dovoljno političkog kapaciteta da se nosi s vlastitim unutrašnjim razlikama, a potom i reformama koje nije dovoljno samo izglasati u Parlamentu već ih je potrebno i primjenjivati, poručuje specijalni izvjestilac EP za Crnu Goru Tonino Picula.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

Spajić: Iza nas su rezultati dostojni Prvog maja

Srijeda, 01.05.2024 | 09:13

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je u ime Vlade i svoje lično, svim građanima 1. maj – Međunarodni praznik rada.

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja.

Krivokapić i Abazović prijavili imovinu: Nešto uštedjeli, nešto naslijedili, a nešto dobili na poklon

Utorak, 30.04.2024 | 19:07

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine i vikendicu, pokazuju podaci o imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

SENZACIONALNA karnevalska fešta uprkos kiši, Pjerotić: Budvanski karneval više niko i ništa NE MOŽE da zaustavi

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:29

Velikom karnevalskom povorkom i spektakularnim tačkama 56 karnevalskih grupa sinoć je na izuzetan način završeno 21. izdanje Međunarodnog budvanskog karnevala koje je organizovano pod sloganom “Zajedno!”

HIT SNIMAK: Goran Bregović zapjevao VELIKI HIT ove poznate pjevačice (VIDEO)

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:21

Na društvenoj mreži TikTok osvanuo je snimak star nekoliko godina, na kojem Goran Bregović izvodi dobro poznati hit Sandre Afrike.

Martinović: Više od ŠEST MILIONA EURA podrške za projekte u Beranama, Šavniku, Gusinju i Plužinama

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:11

Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera je za opštine Berane, Šavnik, Gusinje i Plužine podržalo projekte vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda u ukupnom iznosu od preko šest miliona eura, saopštio je resorni ministar Vladimir Martinović.

Studija pokazala: Žene ŽIVE DUŽE od muškaraca, ali pogađaju ih DUGOTRAJNE BOLESTI

Četvrtak, 02.05.2024 | 11:00

Žene žive duže od muškaraca, ali više godina pate od lošeg zdravlja, otkrila je globalna analiza razlika zasnovanih na rodnoj osnovi, a stručnjaci naglašavaju hitnu potrebu za djelovanjem kako bi se poboljšalo zdravlje žena.

Podgorica: UHAPŠENA jedna osoba, ODUZETI pištolj i municija

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:53

Podgorička policija uhapsila je I.M. (40) kod kojeg je pronađen pištolj "FEG", kalibra 8 mm, izbrušenog fabričkog broja, sa četiri komada municije.

Zvijezde kažu da će se oni ludo ZALJUBITI tokom ljeta

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:35

Brzo provjerite svoj horoskopski znak – možda ćete u ljeto 2024. doživeti svu čar i lepotu ljubavi!

Glumica iz serije „Baby Reindeer“ PROSLAVILA se nakon 17 godina karijere - A evo gdje se POJAVILA prvi put na televiziji

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:19

Netfliksova serija "Baby Reindeer" trenutno je najveći hit među ljubiteljima televizijske zabave, a iza ove mračne istinite priče krije se i jedna pozitivna - ona o uspjehu glumice Džesike Ganing, koja tumači Martu.  

Kotor DOBIO Službu traganja i spašavanja na moru

Četvrtak, 02.05.2024 | 10:08

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama oformila je sekciju Službe traganja i spašavanja na moru u Kotoru.

Vučević poslaniku Jovanoviću: Vi ste PREDALI Crnu Goru, da danas imamo IZLAZ NA MORE lakše bi dobijali što nam treba

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:56

Mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević obratio se poslaniku Milošu Jovanoviću, Novi DSS, koji je spočitao srpskoj vladi da je prodala Kosovo još prošle godine.

TRAGEDIJA - Bivšeg fudbalera pregazio kamion

Četvrtak, 02.05.2024 | 09:45

Bivši fudbaler Santos Olmo (44), koji je radio kao skaut i pomoćnik sportskog direktora Saragose, tragično je nastradao nakon što ga je pregazio kamion.