Subota, 19.06.2021 | 10:55
IZVOR: telegraf.rs

Oglasio se DJEČAK kome je Novak dao REKET: "To nema cijenu! Rekao sam mu 'VELIKI SI'..."

Dječak, o kome priča čitav svijet posle Rolan Garosa, otvorio dušu i otkrio sve detalje sa finala...




Foto: Youtube screenshot/SPORTY

Sjajno muško finale na Rolan Garosu obilježilo je nekoliko trenutaka. Dok je Cicipas bio u naletu snage, Novak Đoković je dobio silnu podršku iz prvog reda tribina.

Bio je to Mateo, meksički dječak, koji je bodrio Noleta i kad mu nije išlo. Nole se vratio u meč posle male pauze u svlačionici i pobijedio Grka sa 3:2 u nevjerovatnom preokretu.

Posle meča Đoković mu je poklonio reket a ta slika je obišla svijet, a još kada se saznalo da je dečak Meksikanac, to je izazvalo veliku pometnju.

- Nisam znao da me Đoković sluša, bio sam iznenađen što me je uopšte čuo - počeo je Mateo priču za Imagen Deportes.

- Sve je počelo na polufinalu protiv Nadala na koje sam bio pozvan. Davao sam mu i tada savjete, poruke motivacije, govorio mu je stvari poput "Ti to možeš", "Nije ništa strašno", "Dobra strategija, nastavi tako..." i motivisao sam ga da nastavi tako - rekao je dječak i dodao:

- To sam govorio na engleskom. Ja sam mislio da me ne čuje, ali na moje iznenađenje na kraju sam osjetio da me čuje.

- Za mene je .djelovalo skoro nemoguće, jer Nadal je kralj šljake. Činilo mi se veoma teško, ali sam nastavio da ga motivišem - kaže Mateo i objašnjava dalje

- Ne igram tenis, ali mnogo volim da gledam igru. I imao sam sreće da me pozovu na meč finala. Mnogo mi se sviđa taj sport. Ja igram fudbal. U Meksiku navijam za Ameriku, a u inostranstvu od srca navijam za Madrid, ali za sada za PSG.

- Osjetio sam da, kada mi je dao kapu i kada me je već poznavao malo, približio mi se posle i rekao sam mu "Čestitam, ti si velik" i otišao je. Kasnije se vratio i dao mi je reket. To iskustvo nema cijenu, reket ću zadržati zauvijek.

Podsjetimo, otac dječaka je posle meča otkrio da se Novak nije zaustavio na tome što je svom navijaču dao samo reket.

Nakon što ga je vidio kako skače od sreće, Novak je pogledao ka Mateu i rekao mu je da ostane tu.

"Vratiću se posle", obećao mu je najbolji teniser svijeta, koji je nakon finala imao obaveze za davanje intervjua i ceremoniju dodjele pehara.

Đoković je nakon svega ponovo došao do Matea, u svojoj torbi je našao dva kačketa, jedan je dao svom vjernom navijaču, a drugi njegovoj sestri, a dječaka je pustio na drugu stranu ograde i razgovarao je sa njim.

- To je vrlo topao trenutak za njega, mislim da ga neće nikad zaboraviti. Novak mu mnogo znači, bio je to trenutak sreće, rekao je Mateov otac.

Inače, dva dana posle Rolan Garosa, snimak koji je obišao planetu, a na kome najbolji teniser svijeta Novak Đoković poklanja reket dječaku po završetku finala Rolan Garosa protiv Stefanosa Cicipasa počeo je da nestaje sa naloga na internetu.

"Yahoo sport" piše da ga je uklonio Teniski savez Francuske sa Tvitera, zbog autorskih prava, što je izazvalo bijes pojedinih korisnika jer se radi o lijepom gestu najboljeg tenisera svijeta.

Izvor: Telegraf.rs

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.