Nedjelja, 20.06.2021 | 16:00
IZVOR: Vijesti.me

Abazović: Svima da bude jasno, a naročito zvaničnom Beogradu, da je CG nezavisna država

"Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donijelo ništa dobro. Budimo posvećeni rješenju problema i mijenjajmo budućnost".




Foto: Gov.me/B. Ćupić

Svima treba da bude jasno, naročito zvaničnima iz Beograda koji se poprilično bave Crnom Gorom u zadnje vrijeme, da je ovo nezavisna država koja samostalno odlučuje o svojoj sudbini i ne pristaje na poniženja, poručio je potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović za "Vijesti".

Iz zvaničnog Beograda su danas sa dvije adrese stigle poruke upućene Crnoj Gori.

Predsjednik Srbije je izjavio da je Rezolucija o Srebrenici protiv vitalnih interesa srpskog naroda.

Dok je Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić pozvao novoizabranog mitropolita crnogorski-primorskog, Joanikija "da se uključi u rješavanje političke krize u Crnoj Gori i da se pozabavi Krivokapićem".

Abazović je rekao i da ne postoji strah da će DPS da se vrati.

"Ne postoji bojazan za povratak starog režima. Bez obzira na neke nesuglasice, teške riječi ili nervozu, siguran sam da svi predstavnici parlamentarne većine neće prokockati istorijski preokret koji se desio prošlog avgusta, kada je po prvi put pokrenut demokratski točak. Naročito što pravu demontažu hobotnice tek očekujemo jer ona umnogome zavisi od pravosudnih organa koji su na putu svoje konsolidacije", kazao je Abazović.

On je kazao i da se situacija u Crnoj Gori predimenzionira, pogotovo van zemlje.

"Mislim da ponekad, bez potrebe, predimenzioniramo situaciju i skloni smo podleći opštoj propagandi koja se snažnije odvija van zemlje, nego u samoj Crnoj Gori. Sjetite se samo koliko je ovakvih situacija bilo i sve su, na kraju, prevaziđene na prilično dobar način. Koliko je samo bilo napada u periodu odluka o nastupanju na izborima, formiranja Vlade, predlaganja mandatara, šta se sve dešavalo kada je na red došao Sporazum... Mnogo prašine, a malo konkretizacije. Zato, relaksirano! Svima treba da bude jasno da su nacionalni interesi Crne Gore ispred bilo kakvih partijskih kalkulacija. Mi moramo da afirmisemo građanski koncept i evropsku politiku i sve naše odluke moraju biti kompatibilne sa tim ciljevima. Oko toga nema rasprave", kazao je Abazović.

On je podsjetio da Crna Gora vodi dobrosusjedsku politiku.

"Apelujem na sve aktere da se manemo nacionalizma, neprijateljstva i prošlosti, jer nam to nije donijelo ništa dobro. Budimo posvećeni rješenju problema i mijenjajmo budućnost. Spreman sam na dijalog sa kolegama i on je u ovom trenutku prijeko potreban. I premijer i lideri stranaka parlamentarne većine znaju da je izlaz iz ove situacije u razgovoru i dogovoru", zaključio ja Abazović.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
PG.
21.06.2021 13:03

Tako je , progovori Dritane više .

1 0

OSTALE VIJESTI

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

Spajić: Iza nas su rezultati dostojni Prvog maja

Srijeda, 01.05.2024 | 09:13

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić čestitao je u ime Vlade i svoje lično, svim građanima 1. maj – Međunarodni praznik rada.

CEP predala listu za lokalne izbore u Budvi

Utorak, 30.04.2024 | 20:59

Crnogorska Evropska Partija danas je Opštinskoj Izbornoj Komisiji Budve predala listu za opštinske izbore koji će se održati 26. maja.

Krivokapić i Abazović prijavili imovinu: Nešto uštedjeli, nešto naslijedili, a nešto dobili na poklon

Utorak, 30.04.2024 | 19:07

Bivši premijer u tehničkom mandatu, lider i poslanik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović ima 26.000 eura gotovine i vikendicu, pokazuju podaci o imovini koje je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

Eraković: Članovi Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore od ASK traže dokumenta upućena Tužilačkom savjetu i podatke o prihodima i imovini načelnika SPO

Utorak, 30.04.2024 | 18:36

“Danas sam sa svojim kolegama i članovima Odbora za antikorupciju Skupštine Crne Gore Andrijom Nikolićem i Nikolom Janovićem, zatražio od Agencije za sprečavanje korupcije da nam u što kraćem roku dostavi obavještenje koje je Agencija, prema riječima direktorice Jelene Perović, uputila Tuzilačkom savjetu, a koje se odnosi na navodno nezakonito oduzimanje predmeta specijalnim tužiocima, odlukom glavnog specijalnog tužioca”, izjavio je dr Jevto Eraković predsjednik Odbora za antikorupciju.

Madrid dobija NOVOG ŠAMPIONA: Rubljov eliminisao Alkarasa

Srijeda, 01.05.2024 | 19:03

Nakon dvije godine, završena je vladavina Karlosa Alkarasa u Madridu - španski teniser je danas u četvrtfinalu ovog Mastersa izgubio od Andreja Rubljova 2:1 (4:6, 6:3, 6:2).

Alkaras: Razmišljam o tituli, imam šansu da postanem legenda Madrida kao Nadal

Srijeda, 01.05.2024 | 14:10

Nakon trijumfa nad Janom Lenardom Štrufom, Karlos Alkaras je istakao da je počeo da razmišlja o tituli u Madridu.

Registrovan ZEMLJOTRES kod Nikšića

Srijeda, 01.05.2024 | 13:47

Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju je dana 1. maja 2024. godine, u 12 časova i 19 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na 10 km sjeverno od Velimlja u Opštini Nikšić, saopšteno je iz Seizmološkog Zavoda Crne Gore.

Predlog za POSNU TRPEZU - Pasulj na vodi

Srijeda, 01.05.2024 | 17:15

Za sve koji prate post na vodi, recept koji ne treba zaobići jeste pasulj. Pasulj je veoma hranljiva namirnica i u bilo kom obliku je mnogima i uvijek rado viđen na trpezi.

MUP - Apel građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima

Srijeda, 01.05.2024 | 13:35

Ministarstvo unutrašnjih poslova apelovalo je građanima da tokom prazničnih dana vatru lože u kontolisanim uslovima.

Uprava policije: Ciljanom potragom u Podgorici lišen slobode državljanin Republike Srbije

Srijeda, 01.05.2024 | 13:01

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Grupe za međunarodne ciljane potrage Odjeljenja za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL – EUROPOL – SIRENE, juče su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Podgorica realizovali ciljanu potragu i u Podgorici lišili slobode međunarodno traženo lice M.T. (41), državljanina Republike Srbije, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Kako da skinete pečat sa jaja? Potrebne su vam DVIJE STVARI

Srijeda, 01.05.2024 | 16:42

Bližimo se Velikom petku, danu kada farbamo jaja za predstojeći praznik Vaskrs. Uveliko su domaćice opremljene svime što im je potrebno za ovaj proces, a posebno jajima.

Da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje? Saznajte uz pomoć OVOG TRIKA

Srijeda, 01.05.2024 | 16:09

Uradite ovaj jednostavan test i saznajte da li je vrijeme da kupite novi dušek za spavanje.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Srijeda, 01.05.2024 | 12:39

Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava, saopštio je predsjednik DPS-a Danijel Živković.

FOTO: Pogledajte - Pojačan saobraćaj na GRANIČNIM PRELAZIMA

Srijeda, 01.05.2024 | 12:07

Prvomajske i vaskršnje praznike, mnogi su iskoristili da se odmore i otputuju.