Četvrtak, 24.06.2021 | 17:46
IZVOR: Kolektiv.me

"Lavice" poručile: ŽELJNO iščekujemo PRVI MEČ u Tokiju

Do 15. jula i odlaska u Tokio, „lavice“ će imati provjere na turniru u Šiofoku, na kojem će 6. i 7. jula odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila, saopšteno je iz Rukometnog saveza Crne Gore.




Foto: The Home of Handball/YouTube screenshot

Ženska seniorska reprezentacija u Podgorici se priprema za Olimpijske igre u Tokiju, koje otvara 25. jula duelom protiv Angole. Od prvog dana priprema koje su počele 10. juna, u timu vlada odlična atmosfera, a selektorku Bojanu Popović posebno zadovoljnom čini to što može da računa na sve djevojke koje konkurišu za mjesto u timu, koji će biti jedini rukometni predstavnik bivše Jugoslavija na najvećoj svjetskoj smotri sportista, saopštili su iz Rukometnog saveza CG.

Kako ističu, u taboru našeg tima ističu da se naporno radi, ali da niko ne razmišlja o umoru, jer znaju što predstavlja nastup na Olimpijskim igrama i koliko je značajno da ekipa spremno dočeka 25. jul i početak takmičenja, na kojem će rivali osim Angole, biti Japan, Norveška, Južna Koreja i Holandija.

Do 15. jula i odlaska u Tokio, „lavice“ će imati provjere na turniru u Šiofoku, na kojem će 6. i 7. jula odmjeriti snage protiv domaćina Mađarske i Brazila.

"Čast je vratiti se u reprezentaciju nakon toliko vremena, ali, prije svega, važni su veliki rad i odricanja. Mnogima od nas nije prvi put da se pripremamo za Olimpijske igre i znamo koliko je težak put. Zato i vjerujem da ćemo se spremeti na najbolji mogući način. Zadovoljne smo kako teku pripreme, prije svega što smo kompletne i vjerujem da ćemo ostati zdrave do početka Igara, jer dobro znamo da je svaki igrač važan. Nije nam ostalo još puno vremena, a željno iščekujemo prvi meč u Tokiju" saopštila je Milena Raičević, reprezentativka Crne Gore u rukometu.

Ona je dodala i da sa prethodna dva nastupa na Igrama, nose dva potpuno različita iskustva.

"U Londonu je bilo fenomenalo i nikada nećemo zaboraviti 2012, ali Igre u Rio de Žaneiru treba da nam budu nauk za Tokio, prije svega da znamo što treba, a što ne treba da radimo. Trebamo da nađemo sredinu i od prvog dana, odnosno od prve utakmice, da krenemo maksimalno i podižemo formu, a onda je uspjeh zagarantovan".

Rivali u Tokiju?

"Različite ekipe, kojima se, prije svega, treba prilagoditi. Igrale smo sa njima, imamo iskustva, ali, danas, u odnosnu na ranije godine, igra se drugačiji rukomet. Sigurna sam da ćemo azijske ekipe spremiti kako treba" rekla je Milena.

Majda Mehmedović će uz Milenu Raičević biti jedna od najiskusnijih u Tokiju.

"Pripreme su uvijek teške, a prve dvije sedmice fizički su bile najteže, ali smo ih dobro odradile. Nijesam u to sumnjala, kao ni u dobru atmosferu. Pripreme teku dobro, ide onaj ljepši dio, sa više rukometa. Veoma je važno što smo kompletne, drago mi je što je to slučaj poslije duže vremena i da ima prostora da radimo i da se uvježbamo. Sve koje smo ovdje želimo da budemo dio tima za Tokio. Svaka se bori, ali je najvažnije da se radi kvalitetno, a najbolje će putovati u Tokio. Svi su navikli da dajemo maksimum na svakom takmičenju, što ćemo uraditi i na predstojećim Igrama. To nije upitno. Drugačije je sada, na prethodnim Igrama sam bila mlada i neiskusna, sada sam uz Jovanku jedna od najiskusnijih igračica. Taj teret malo postoji, ali smo se kroz karijeru navikle na mnoge stvari koje prate sportistu. Imamo jaku grupu, a na Igrama su svi rivali zahtjevni. Idemo korak po korak, spremićemo se dobro. Generalno nam najteže padaju utakmice sa ekipama koje nijesu iz Evrope. Manje ih poznajemo, ali ne sumnjam da ćemo dati sve od sebe i graditi formu" saopštila je Majda.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.