Srijeda, 24.11.2021 | 19:23
IZVOR: Kurir.rs

Objavljene NOMINACIJE za GREMI NAGRADE: Evo ko ih je dobio najviše, a ONA bi mogla da napiše ISTORIJU

Američka Akademija za diskografsku umjetnost i nauku objavila je nominacije za 64. dodjelu Gremija, koja će se održati u Stejples Centru u Los Anđelesu 31. januara 2022. godine.




Foto: Screenshot YouTube/Justin Bieber/YT, Screenshot, The New York Times/ GQ/You Tube/Screenshot (kolaž)

Muzičar Džon Batist (35) je dobio 11 nominacija i to zbog albuma "We", uključujući i to za album godine, pesmu godine i najbolji R&B album.

Džastin Biber, Dodža Ket i H.E.R. dobili su po osam nominacija, dok će Bili Ajliš i Olivija Rodrigo u veče dodjele Gremija krenuti sa po sedam nominacija.

Bili Ajliš je ovo treća uzastopna godina s nominacijom za album godine, pjesmu godine i najbolji solo, dok se za Rodrigo otvorila mogućnost pisanja istorije, jer pobjedi li u četiri glavne kategorije, biće tek druga žena i druga najmlađa osoba kojoj je to uspjelo.

Mjesto u istoriji osigurao je i Džej-Zi s tri nominacije. Ukupno ih sada ima 83 u karijeri, čime je Kvinsiju Džonsu uzeo titulu osobe s najviše nominacija za Gremi ikad. Dvije ovogodišnje nominacije Pola Makartnija čine ga drugim najnominiranijim umjetnikom svih vremena, a tokom karijere skupio ih je 81.

Jedna Diznijeva zvijezda transformisala se, naizgled preko noći, u svjetsku pop zvijezdu koja je sama izgradila ime, obožavanu od strane generacije Zed, muzičkih kritičara starijih generacija, ali i svih ostalih.

Olivija Rodrigo nije mnogo napredovala u uređenju svog novog stana, ali je ipak okačila jedno dragocjeno umjetničko djelo u svoju spavaću sobu. Unutar bijelog okvira svečano leži jedan odštampani tvit. Radi se o tvitu Kardi Bi posvećenom njoj koji glasi:

"Ide ti jako dobro za tvoje godine. Ne dozvoli da bilo kakve toksične riječi dopru do tebe i ne dozvoli da bilo ko spriječi da se čuje tvoj glas".

Olivija Rodrigo se nalazi u nominaciji za Gremi nagrade, i to u sve četiri glavne kategorije. Ova 18-godišnjakinja se našla u kategoriji za najbolji album, najboljeg novog izvođača, album godine i pjesmu godine, ali je dobila i još tri nominacije.

Olivija Rodrigo, Foto: Screenshot, GQ/You Tube

Olivijin prvi singl, "Drivers License" (Vozačka dozvola), tužna i melodična balada o mladom slomljenom srcu, izašla je u januaru i zaživjela na TikTok-u. U maju je usledio njen debi album, "Sour", zbirka lirskih himni o raskidu, koja izlazi iz svog žanra, gde je svaka pjesma oštrija od prethodne. "Sour" je srušio sve striming rekorde i vladao na vrhu top lista, dok su ga kritičari oduševljeno hvalili.

"Moja muzika je drugačija od moje glume i to na način na koji sam uvijek sanjala. Kada je pjesma "Drivers License" izašla, svi su bili u fazonu "Nemam pojma ko je ova Olivija Rodrigo, ali volim ovu pjesmu". To je za mene apsolutni san, zato što sam oduvijek željela da kao tekstopisac, budem ozbiljno shvaćena. Kada si glumac, može doći do miješanja jer biti glumac se bazira na laži, biti tekstopisac se bazira na totalnoj istini", rekla je Olivija.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Pred nama sunčani dan - UŽIVAJTE u početku VIKENDA uz ove TEMPERATURE

Petak, 26.04.2024 | 22:04

U subotu nas očekuje pretežno sunčano vrijeme, saopštili su iz  Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

REFORME penzionog sistema POTREBNE , ali bez jednostranih poteza

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.