Utorak, 30.11.2021 | 13:18
IZVOR: Kolektiv.me

Stanić: Došli ste žutim taksijem na posao, a sada trošite milione eura poreza građana na Majbahe, avione...

Slučaj izvjesnog Gorana Radosavljevića koji Vladu Zdravka Krivokapića savjetuje za 3.000, a možda i 6.000 eura mjesečno, još jedan je u nizu primjera brutalne zloupotrebe novca građana u ko zna kakve svrhe, ocijenio je šef Medijskog pula i član Predsjedništva SDP-a Mirko Stanić.




Foto: SDP

"Navodni “eksperti” troše desetine hiljada novca od poreza i akciza da plaćaju “eksperte” koji se u susjednoj Srbiji bave politikom. Što je pozadina ovog angažmana i koji su sve poslovi predviđeni u naftnom sektoru će se tek istražiti, a ovim putem pozivamo i nadležne državne organe da ispitaju moguće zloupotrebe. Vlada Zdravka Krivokapića i njegovih koloritnih ministara troše miliona eura, uzete od građana preko previsokih akciza, stopu PDV i razne namete, kako bi omogućavali sebi bliskim ljudima privilegije o kojima obični građanin ne može ni da sanja. Tako Radosavljević iz Svilajnca za mjesec dana zaradi godišnju platu profesora u školi ili medicinske sestre u kovid odjeljenju da savjetuje “eksperta” Spajića kako da ukine budžetska sredstva raznim insitucijama".

Kako je dodao Stanić,  "moglo se naslutiti kad su prvi dan došli žutim taksijima na posao, da će se brzo navići na Majbahe, Mercedese i Audije,..."

"A direktor “ToMontenegro” Predrag  Todorović zaradi 4.400 eura svaki mjesec, dok za stan dobije još 1000 eura, a ukoliko dobije otkaz primiće 100.000 eura. A firma u milionskom minusu poslije par mjeseci rada. I poslije Verice, Zdravko i Milojko. A moglo se naslutiti kad su prvi dan došli žutim taksijima na posao, da će se brzo navići na Majbahe, Mercedese i Audije, vladin mali avion, na poslovne kartice i ugovore o djelu. Samo što ne shvataju da tu bahatost i rasipništvo građani dobro vide i da će svi tajni ugovori vrlo brzo ugledati svjetlost dana, a onda će shvatiti da je novac umjesto u Radosavljevića i Todorovića trebalo ulagati u poboljšanje uslova u jednoj ustanovi pod Veljim Brdom", zaključio je Stanić.

KOMENTARI (3)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Hajro
30.11.2021 13:29

A vi ste dosli na vlast prebogati i cuvali imovinu i dostojanstvo građana,zato ste i orisli u opoziciju i tamo vam je i mjesto

3 0
Mili
30.11.2021 15:13

Milaš je došao sa prslim džemperom...pa pokrao sve...

1 0
Guči
30.11.2021 22:10

Ti si se rodio u Armaniju i sa kravatom,neka de -znamo se

0 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.