Četvrtak, 02.12.2021 | 12:42
IZVOR: Kolektiv.me

Uniprom - Zainteresovani da ih preuzme EPCG

Povodom informacije o mogućnosti preuzimanja Uniprom KAP-a od strane EPCG, važno je naglasiti da smo, ukoliko je ponuda ozbiljna, veoma zainteresovani, saopšteno je iz kompanije UNIPROM.




Foto: Vlada Crne Gore/YouTube screenshot

ČITAJTE - EPCG: Nećemo dozvoliti da građani trpe, da bi jedan čovjek ili jedna firma ostvarivala ekstra profit

"Uniprom sa partnerima takođe iskazuje interesovanje da preuzme EPCG, pa bi bilo veoma korisno da EPCG pošalje i svoju ponudu sa potrebnim detaljima. Na ovaj način bi na stolu imali dvije ponude i jedan veoma poslovno interesantan sastanak. Vjerujemo da će to biti u organizaciji nadležnog ministarstva. Uniprom bi prepustio KAP Elektroprivredi samo na bazi razmjene s tim da se razilka u vrijednostima kompanija utvrdi od zvanične  eđunarodne revizorske kuće. Dodaćemo da je uvijek najteže dokazati „očigledno“. EPCG želi da izbjegne svoju ugovorenu obavezu a mi samo insistiramo na ugovoru. Dužni su da donesu odluku kojom će utvrdi kategoriju potrošača kojoj KAP pripada, sa potrošačima iz te kategorije i dogovorno s tim da Uniprom KAP ne može plaćati visočiju cijenu od one koja je predviđena za tu kategoriju. Pristajemo na takav sastanak i tražimo ga od 15.06.2021. godine".

Kako se navodi u saopštenju, Uniprom KAP-u je već nanijeta ogromna šteta kako zbog informacija u domaćoj, tako i inostranoj javnosti jer je i Rojters objavio da se prijeti zatvaranjem KAP-a.

"Da je Crna Gora postala nestabilna investiciona destinacija potvrđuju i ovakva pisanja, a mi ćemo se potruditi da i međunarodna javnost dobro bude upoznara sa kakvim se pritiscima suočava bilo koja kompanija koja želi da posluje u ovako nestabilnom investicionom ambijentu. Na kraju ističemo sledeće, zbog velikih gubitaka na mreži,  EPCG je prinuđena da ih pokriva poskupljenjem struje I naravno ide se k  zaplašivanju građana da će na njihov teret ići ukoliko se se KAP-u da ugovorena cijena. Ovakve manipulacije ne priliče ozbiljnim poslovnim odnosima. Naša situacija je čista- ponašanje u skladu sa ugovorom i nastavak rada KAP-a kao i razvoj kapaciteta,  u suprotnom jedini ishod je zatvaranje KAP-a  nakon čega bi se na nadležnom mjestu tražilo mišljenje ko ga je uzrokovao", zaključeno je u saopštenju kompanije UNIPROM.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Bivši Kap
02.12.2021 18:46

Dajte Pejoviću na rate EPCG ima on partnera da naprave novi KAP samo Boksite ne dirajte

1 0

OSTALE VIJESTI

"Predsezona obećava, cijene smještaja neznatno uvećane"

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:47

Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju, ističe se u prilogu TVCG.

Hrana preskupa, za visoke cijene nema ekonomskog opravdanja

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:07

Mada su cijene hrane u svijetu u februaru pale na najniži nivo u posljednje tri godine, naši građani kažu da takav utisak nemaju kada izađu iz prodavnica. Za to, kako smatraju sagovornici TVCG, nema ekonomskog opravdanja, pa tvrde da trgovci koriste tu situaciju za dodatnu zaradu što potvrđuju podaci o rastu njihovih profita.

Kolašinci strahuju da infrastruktura ne može da podrži nove objekte

Subota, 04.05.2024 | 20:48

U Kolašinu gotovo da nema ulice u kojoj se ne gradi zgrada ili hotel. Ekspanzija gradnje zabrinjava građane koji strahuju da postojeća infrastruktura neće moći da podrži novoizgrađene objekte, ali iz opštine uvjeravaju da će sve probleme riješiti u narednih par godina. Građanski aktivisti ukazuju i na urbanističke probleme, koji su, kažu, više nego očigledni.

Abazović: Država od trajekta za godinu prihodovala više od OSAM MILIONA EURA

Subota, 04.05.2024 | 12:01

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, saopštio je da je država od trajekta za godinu prihodovala više od osam miliona eura.

Podaci Centralne banke CG - Najveći štediša u banci čuva skoro 60 MILIONA EURA

Subota, 04.05.2024 | 08:17

Podaci Centralne banke Crne Gore.

(FOTO/VIDEO) Milatović i Spajić prisustvovali na Vaskršnjoj liturgiji u Podgorici

Nedjelja, 05.05.2024 | 10:37

Vjernici pravoslavne vjeroispovjesti danas slave najveći hrišćanski praznik Vaskrs.

Mandić na Vaskršnjoj liturgiji u Manastiru Morača

Nedjelja, 05.05.2024 | 10:22

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić prisustvovao je Vaskršnjoj liturgiji u Manastiru Morača.

Šabanović i Saša Popović došli glave Bjelopoljcu u Zvezdama Granda, surovo je srušen san Elsana Pilice

Nedjelja, 05.05.2024 | 10:07

Bjelopoljac Elsan Pilica nije uspio da se plasira u naredni krug “Zvezda Granda”.

MC Stojan i poznata pjevačica započeli vezu: Nikada ne biste pomislili da njih dvoje mogu biti par

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:40

Pjevač Marko Stojković, mnogima poznatiji kao MC Stojan, uplovio je u romansu sa mlađom koleginicom, pjevačicom Zoranom Mićanović

Milatović: U Vaskrsu pronalazimo nadu za bolje sjutra

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:23

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao je svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti Vaskrs.

NAJVAŽNIJI DATUMI U 2024. GODINI: Astrolozi tvrde da donose promjene svim horoskopskim znacima

Nedjelja, 05.05.2024 | 09:18

Spremite se za preokrete

"Predsezona obećava, cijene smještaja neznatno uvećane"

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:47

Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju, ističe se u prilogu TVCG.

Spajić čestitao Vaskrs: Neka naše društvo još snažnije bude protkano razumijevanjem, praštanjem i slogom

Nedjelja, 05.05.2024 | 08:10

Premijer Gore Milojko Spajić je u ime Vlade i svoje lično čestitao Vaskrs svim građankama i građanima pravoslavne vjeroispovijesti koji slave po julijanskom kalendaru.

Brnović: Nijednog trenutka nisam pomislio da odem, to što se desilo nema veze sa organizovanim navijačima

Subota, 04.05.2024 | 21:41

Poslije turbulentnih dešavanja u i oko kluba – tuče saigrača, upada navijača u svlačionicu i prijetnji igračima, te užasne situacije u kojoj su se našli trener Ivan Brnović i njegova porodica – za Budućnost stižu bolji dani. Podgoričani su u Tivtu savladali Arsenal 4:0 i ostali u igri za titulu prvaka Crne Gore, mada je i dalje sve u rukama Dečića.

McDonald's bi uskoro trebao predstaviti svoj najveći burger ikada, evo šta je poznato do sada

Subota, 04.05.2024 | 21:26

Hamburgeri iz McDonald'sa vrlo su ukusni i često poželimo da su još veći. Čini se da bi se to sada moglo i ostvariti jer su iz McDonald'sa potvrdili da njihovi timovi širom svijeta rade na lansiranju još većeg i još zasitnijeg hamburgera.