Nedjelja, 05.12.2021 | 11:06
IZVOR: Vijesti.me

Rukometašice večeras protiv Angole: Ne zovu nas džabe "LAVICE", znamo kako da se izdignemo

Rukometašice Crne Gore večeras (20.30) moraju da savladaju Angolu, kako bi ostale u igri za drugu fazu Svjetskog prvenstva u Španiji.




Foto: Handball Planet/YouTube screenshot, arhiva

Prva šansa za drugu fazu Svjetskog prvenstva je prohujala pored rukometašica Crne Gore, jer je Slovenija slavila čak 28:18 i dovela “lavice” u veoma tešku situaciju. Tim Bojane Popović sada nema kud - večeras (20.30) nema nijednu drugu opciju, osim da savlada Angolu.

Ni to, međutim, neće biti dovoljno ako ekipa Dragana Adžića u posljednjem kolu ne osvoji makar bod protiv prvaka Afrike, jer bi mogao da se stvori krug od tri reprezentacije sa dva boda, u kojem bi “lavice” vjerovatno bile najgore, jer sada imaju gol-razliku minus 10.

Sve bi bilo riješeno da se ponovi rezultat od prije četiri mjeseca, kada je Crna Gora večerašnjeg rivala savladala 33:22, ali je sada u mnogo slabijem sastavu nego na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Sve smo bile tužne i prazne poslije meča sa Slovenijom. Promašile smo mnogo zicera, nismo koristile šanse koje smo stvarale. To nas je koštalo boljeg rezultata. Na startu meča smo imale dobar napad, ali nismo koristile zicer situacije pred golom rivala", naglasila je Matea Pletikosić.

Srednji bek nacionalnog tima se nada da su naučili nešto iz grešaka.

"Mislim da je svaka djevojka svjesna svojih grešaka. Krenuću od sebe i reći da možemo i moramo mnogo bolje. Mislim da će biti puno bolje protiv Angole - jasna je 23-godišnjakinja iz Sinja.

U odnosu na ljetošnji duel na OI, u timu Angole nema četiri igračice, ali one nisu ni izbliza bile bitne za svoj tim kao Đurđina Jauković, Majda Mehmedović, Jelena Despotović i Andrea Klikovac za Crnu Goru.

"Angola je veoma dobra reprezentacija. Igrale smo protiv nje na Olimpijskim igrama, posjeduje individualni kvalitet. Međutim, u Tokiju smo dobro odigrale protiv njih i smatram da ćemo to izdanje ponoviti i sada. Idemo korak po korak do druge faze", optimistična je Pletikosićeva.

Marina Rajčić zbog lakše povrede nije bila u timu protiv Slovenije, ali će večeras njeno iskustvo biti veoma važno.

"Bilo mi je preteško, nisam mogla da pomognem u tom trenutku. Baš mi je čudno kada nisam na terenu, jer sam ranije često branila i pod bolovima. Ovoga puta je dogovor bio da me sačuvaju malo. Nismo otvorile fino utakmicu, imale smo dosta promašaja, nadam se da će sada biti bolje i da ćemo taj osjećaj da promijenimo", istakla je golmanka turskog Kastamonua.

Nakon Jovanke Radičević najiskusnija reprezentativka je ubijeđena da će reakcija tima biti prava.

"Jeste teško, ali to nije nešto na šta nismo navikle. Nije nam prva utakmica da odigramo loše, ali izvući ćemo se kao uvijek dosad. Znamo i kako, ne zovu nas džabe “lavice”. Znamo formulu kako da se izdignemo iz ovoga, znam da ćemo da “izginemo” na terenu i pobijediti. To zaslužujemo, jer se maksimalno pripremamo za svaku utakmicu. Protiv Slovenije nam se nije dalo. Nije da nismo stvarale šanse, ali golmanka nas je pobijedila. Ovog puta će biti mnogo bolje, jer radimo na tome, vježbamo i vratiće nam se sigurno, dodala je Rajčić.

Zanimljivo, i Angola je prvi meč u Granoljersu izgubila sa 10 razlike, jer je od olimpijskog šampiona Francuske poražena 30:20.

"Angola je drugačija od ostalih iz grupe, ali igrale smo sa njom na OI i znamo šta nas čeka. Znamo formulu, samo da naše glave pripremimo i sve će biti kako bi trebalo", - rekla je djevojka koja je od prethodnih 14 velikih takmičenja, na kojima je nastupila Crna Gora, propustila samo jedno.

KOMENTARI (1)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Pablo
05.12.2021 15:50

Pravi ste zoološki vrt od rukometa, hijene u savezu, i majmuni u stručnom štabu, a pola lavica osta kući. Jaganjce poveli.

0 0

VIDEO: Šokantan nastup predstavnice Irske na Eurosongu - Ovo se ne viđa često na sceni

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Održano je prvo polufinalno veče Eurosonga, a jedan nastup je posebno šokirao gledaoce.

Kladionice predviđaju: Hrvatska FAVORIT ZA POBJEDU na ovogodišnjem Eurosongu

Srijeda, 08.05.2024 | 08:41

Održano je prvo polufinalno veče Eurosonga, a svoj plasman u finale izborili su takmičari iz 10 zemalja.

Dva znaka će biti na "udaru" tokom mladog mjeseca: Očekuju ih IZAZOVI i PREVRTLJIVA SREĆA

Srijeda, 08.05.2024 | 10:52

Stiže nam mlad mjesec u Biku i to 8. maja u 05.21. Sa sobom nosi izuzetno dinamičan period, nekima promjene i izazove.

Knežević: Uslovi u pritvoru nehumani, tražim dolazak diplomatskog osoblja iz Ambasade UK, posjetu Mitropolita Joanikija

Srijeda, 08.05.2024 | 13:11

Predsjednik Atlas grupe i Univerziteta Mediteran dr Duško Knežević, koga je Velika Britanija izručila Crnoj Gori 30. aprila i nakon saslušanja u Višem sudu u Podgorici određen mu jednomjesečni pritvor, obratio se pismom Vladimiru Šćepanoviću, načelniku Istražnog zatvora u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija.

Air Montenegro OTKAZUJE LETOVE na liniji Podgorica - Minhen

Srijeda, 08.05.2024 | 11:40

Uslijed geopolitičkih prilika koje onemogućavaju obavljanje letova na liniji Podogorica - Tel Aviv, nacionalni avioprevoznik će tokom ljetnje sezone saobraćaj obavljati na četiri aviona. Uzimajući navedeno u obzir, Air Montenegro je pristupio optimizaciji reda letenja za ljetnju sezonu i donio odluku o otkazivanju letova na liniji Podgorica – Minhen, saopšteno je iz nacionalne aviokompanije.

Poslije sunca ponovo PROMJENA - Evo kakvo nas vrijeme očekuje u ČETVRTAK

Srijeda, 08.05.2024 | 22:03

U četvrtak nas očekuje promjenljivo do potpuno oblačno vrijeme, saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Kakav SREĆNIK: Izvučena LOTO SEDMICA od 100.000 eura, i to u našem regionu

Srijeda, 08.05.2024 | 21:55

U Hrvatskoj u emisiji izvlačenja Lota 7 održanoj 8. maja, osvojen je dobitak DRUGA ŠANSA u iznosu od 100.000,00 eura.

Jelena Tomašević objavila NOVI SPOT- "ISKRENO" osvojila PUBLIKU (VIDEO)

Srijeda, 08.05.2024 | 21:47

Jelena Tomašević obradovala je svoje fanove. 

Ovi znaci zodijaka NE VOLE svoj posao - Da li ste među njima?

Srijeda, 08.05.2024 | 21:28

Nije tajna da se mnogi ljudi osjećaju nezadovoljno na svom radnom mjestu.

Stručnjaci UPOZORAVAJU - Ovaj kuhinjski predmet koji svi koristimo može izazvati OZBILJNE INFEKCIJE

Srijeda, 08.05.2024 | 21:17

Upozorenje se odnosi na sunđere i krpe za suđe koje se često ostavljaju na sudoperu i budu zaboravljene dok ne počnu smrdjeti.

Konatar: Crnu Goru čeka POVEĆANJE javnog duga na preko 100 odsto BDP

Srijeda, 08.05.2024 | 20:59

Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar  kaže da ako Vlada Milojka Spajića nastavi kao do sada, onda Crnu Goru čeka povećanje javnog duga na preko 100 odsto BDP.

Glumica dobila ČETVRTO DIJETE - Porodila se kod kuće, a bebi dala NEOBIČNO IME (FOTO)

Srijeda, 08.05.2024 | 20:39

Glumica objavila srećne vijesti. 

Nastup predstavnika Hrvatske NAJGLEDANIJI na JUTJUBU, a IZNENADIĆETE ko mu je "za petama"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:54

Baby Lasagna, hrvatski predstavnik na Eurosongu, plasirao se u finale takmičenja. 

Šušić: "Konačno mišljenje za korišćenje SKY prepiske kao DOKAZA treba da da Vrhovni sud"

Srijeda, 08.05.2024 | 19:44

Vrhovno državno tužilaštvo tvrdi da je presuda Evropskog suda za korišćenje SKY prepiske kao dokaza obavezujuća samo za članice Evropske unije. Istovremeno, advokat, Mitar Šušić, smatra da konačno mišljenje treba da dâ Vrhovni sud, kako bi postojao jedinstveni stav.

NAJPLAĆENIJI jutjuber u istoriji za 26. rođendan POKLANJA 26 automobila: Ovo su USLOVI

Srijeda, 08.05.2024 | 19:34

MrBeast, najplaćeniji youtuber u istoriji, objavio je da pratiteljima povodom svog 26. rođendana poklanja 26 Tesla automobila.