Petak, 17.12.2021 | 09:15
IZVOR: Kolektiv.me

Milačić poručio Jokoviću: Građani su taoci vašeg prekrajanja izborne volje, nećete uspjeti u naumu

Gospodine Jokoviću, nema robova Prave Crne Gore, kako ste sinoć izjavili. Niko nije rob Prave Crne Gore, ali narod od potpisivanja Memoranduma sa Đukanovićevim strateškim partnerima postaje rob vaše politike. Narod je rob Memoranduma potpisanog sa tradicionalnim agentima DPS-a, a izborna volja građana je talac tog Memoranduma i te politike, saopštio je predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić.




Foto: Prava Crna Gora; I.Šljivančanin/skupstina.me (kolaž)

/// Joković: Što se tiče SNP-a veliko DOVIĐENJA Krivokapiću

"Slobodni građani su taoci, ne Prave Crne Gore, već vaših zakulisnih sastanaka sa predstavnicima DPS-a, koji su rezultirali Memorandumom sa DPS-ovim satelitima. Slobodni građani, kojima ovih dana vrijeđate inteligenciju braneći neodbranjivo, su taoci vašeg puzajućeg prekrajanja izborne volje. Slobodni građani su taoci vaše manipulacije da im saradnike organizovanog kriminala “prodate” za “nacionalne manjine”. Slobodni građani su taoci vašeg Memoranduma sa opozicijom na čijem čelu je Milo Đukanović. Slobodni građani su taoci vašeg sinoćnjeg nemuštog izbjegavanja da odgovorite na najprostije pitanje da li ćete formirati manjinsku Vladu uz podršku DPS-a. Slobodni građani su trenutno vaši taoci, a ja vam garantujem da nećete uspjeti u onome što ste naumili, makar dok postoji Prava Crna Gora. Memorandum, koji ste potpisali, kako se moglo čuti, nije nikakav “čaj od nane”. Ni jedan čaj u politici, a naročito na stolu sa Đukanovićevim saradnicima, nije skuvan slučajno, pa ni “čaj od nane”. Takvi čajevi obično budu najgorči i najskuplji za građane. Stoga se Prava Crna Gora ne zalaže za “čaj od nane”, nego za “Bostonsku čajanku” koja je neophodna vašem Memorandumu. Gospodine Jokoviću, Prava Crna Gora je jedna od rijetkih partija koja ni organski ni ideološki ne vuče porijeklo od KPJ. Prava Crna Gora je partija koja je nastala na želji građana za smjenom režima, za slobodom i zdravom borbom, na aktivizmu i žrtvi. To je istina koju brani Prava Crna Gora".

Kako navodi Milaćić, "kada se već govori o ekonomiji treba da se zna da se izdaja dobro plaća, ali i da su troškovi političkog života tada znatno, znatno skuplji".

"Kada govorite o opravdanosti i održivosti projekta Evropa sad, treba da kažete da bi narod na referendumu za taj projekat zaboravio ko je vlast, a ko je opozicija. Kada se već govori o ekonomiji treba da se zna da se izdaja dobro plaća, ali i da su troškovi političkog života tada znatno, znatno skuplji. Treba uzeti u obzir strahovite rashode koji idu sa izdajom izborne volje naroda koja se sabrala poslije 30 godina diktature. Za to vam nije kriva Prava Crna Gora. Prava Crna Gora je bila na braniku formiranja ove Vlade da ne bi došlo do izdaje izborne volje, pa se naša politika, na što smo ponosni, nije promijenila ni milimetar od 30. avgusta do dana današnjeg. Prava Crna Gora je bila na braniku borbe protiv Belvederskih ucjena petog septembra. Prava Crna Gora je danas opet na braniku izborne volje građana, ali i ekonomskih i političkih projekta važnih za građane. Prava Crna Gora je partija vizije, a ne partija izdaje. Treba da znate da je Prava Crna Gora bila glas naroda, dok su drugi trgovali. Siguran sam da ćete jednog dana morati da se pogledate u ogledalo, i vi i mnogi koji ne biraju sredstva u političkom ućutkivanju naroda i klevetama protiv Prave Crne Gore. Sve će izaći i sve izlazi na vidjelo. Ne zaboravite kada pominjete Pravu Crnu Goru da je to partija koja je odgovorila na svaki izazov i bila sa narodom, da nije potpisala, niti će ikada ni jedan nečasan Memorandum. Ne zaboravite da govorite o partiji koja je nastala od nule, na entuzijazmu i talentu građana, na mišićima ljudi koji brane pozicije slobode, razvoja i čestite vizije Crne Gore. Da, Prava Crna Gora je čedo 21. vijeka, nastala u borbi protiv diktatorskog režima, litijskog pokreta i probuđene Crne Gore", zaključio je Milaćić.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Daga
17.12.2021 13:16

Ovo sto kaze paljitelj Nato zastava , može moja baba objesit mačku o rep.

8 0
🤪🤪🤪
17.12.2021 13:41

Da se gosp. Milačiću-Praščeviću obezbijedi jedno dobro plaćemo mjesto predavača mna Filozofskom fakultetu u Babušnici .

3 0

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUTSIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.

Poznati glumac NEPREPOZNATLJIV - "Izgleda mnogo STARIJE" (FOTO)

Petak, 26.04.2024 | 20:25

Holivudski glumac Pirs Brosnan trenutno radi na novom filmu Giant, a fotografije sa seta su brzo obišle svijet.

Abazović o odluci USTAVNOG SUDA - To je SATISFAKCIJA, ne znam kako će se ponašati kad me vide sjutra oni koji su me OPTUŽIVALI

Petak, 26.04.2024 | 20:17

Lider Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović doživljava kao ličnu satisfakciju odluku Ustavnog suda da odbije prijedloge za utvrđivanje ustavnosti Temeljnog ugovora i izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Bakingemska palata o ZDRAVSTVENOM STANJU Kralja Čarlsa - "VRAĆA se dužnostima"

Petak, 26.04.2024 | 20:07

Kralj Čarls će sljedeće nedjelje nastaviti sa javnim angažmanima nakon što je postigao ohrabrujući napredak u liječenju raka, saopštila je Bakingemska palata. Za kralja to još neće biti potpuni povratak zvaničnim angažmanima, ali palata šalje pozitivne signale, piše BBC.