Srijeda, 23.02.2022 | 16:50
IZVOR: Sensa.rs

Ako ste voljeli POGREŠNU OSOBU - evo šta iz razočaranja treba naučiti i zašto ne treba da se KAJETE

Šta treba da uradite kada izađete iz toksičnog odnosa - ove lekcije se nauče kada volite pogrešnu osobu!




Foto: Ilustracija, Pixabay

Na početku ljubavnog odnosa leptirići mogu da zamagle um, pa često ne vidimo neke tako očigledne znakove da osoba sa kojom ulazimo u odnos može biti toksična. Tu je strast, jake emocije, zaljubljenost, potreba da volimo i da budemo voljeni, slatko išćekivanje. Međutim, kada uđemo u odnos i kada se prvobitna zaljubljenost zamjeni istinom i maske skroz padnu, možemo se suočiti sa nečim što nismo očekivali.

Toksičan odnos je svaki u kojem partner prema vama nema poštovanja, blokira vas u ličnom razvoju, stalno vas kritikuje, manipuliše, tjera vas da postanete drugačiji... U ovakvom odnosu dolazi do stalne napetosti, svađe, nepoverenja, preljube, laži, izdaje. Zoksičan odnos je onaj u kome se ne osjećate srećno, ispunjeno, koji vas ne ispunjava lijepim osećanjima i dobrom energijom. I jedino što, možete napraviti jeste da iz njega izađete i ponovo pronađete sebe.

Mnogi su prošlo kroz isto, razočarali su se u partnera i pokajali se što su praštali i vjerovali. Ali kajanje ničemu ne vodi! Iz ovakvog iskustva se uči!

Ljubav prema pogrešnoj osobi se i događa kako biste shvatili sljedeće lekcije:

1. Učimo iz svog iskustva, prolazeći kroz velika životna iskušenja. Stičemo lekciju iz svakog lošeg izbora, a ona nam kasnije u životu može pomoći da pronađemo sreću!

2. Ne smijem da se stidim svojih osjećanja - Kada nekome date drugu šansu ili ste voljeli pogrešnu osobu, često se kao posljedica javlja osjećaj sramote zbog svojih odluka. Dolazi do stalnog zamjeranja i riječi - "Kako sam tako bio glup/glupa." Čak i ako vas bliski ljudi osuđuju i stalno podsjećaju na pogrešan izbor, vi odlučite da ćete iz ovoga da rastete.

3. Naučićete da budete sebi najbolji prijatelj - Budite sebi prioritet, podržite sebe na putu iscjeljenja emotivnih rana, volite svoje biće i počnite sebi da vjerujete.

4. Želja da volim i budem voljena je prirodna ljudska potreba. Shvatićete da je vaša odluka da budete sa ovom osobom posljedica potrebe da volite i budete voljeni. Ovo je predivno. I dalje vjerujte da je važno svoju ljubav pokloniti nekome, ali to treba da bude osoba sa čistim namjerama. Ne dajte svoje srce osobi kakva nikada ne biste željeli da postanete.

5. Prihvatite i volite tamnu stranu sebe - Budite svjesni svojih mana, prihvatite ih i radite na svom usavršavanju sa puno ljubavi. Radite na ovim aspektima svog karaktera svaki dan, ali morate biti strpljivi sa sobom.

Iako se vaša ljubavna priča nije završila kako ste planirali i maštali, završila se nekim korisnim lekcijama koje treba da vas vode ka nekoj novoj ljubavi!

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

Maj za ova dva znaka ZDODIJAKA donosi FILMSKU LJUBAVNU PRIČU

Petak, 26.04.2024 | 19:21

Čeka ih romantičan maj, pun preokreta na ljubavnom polju.

PES: POŠTUJEMO rezoluciju Skupštine, genocide PRAVE POJEDINCI, a ne narodi

Petak, 26.04.2024 | 19:09

Podsjećamo da je Parlament Crne Gore 2009. godine usvojio Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o Srebrenici, a 2021. godine usvojena je Rezolucija o genocidu u Srebrenici, navode iz poslaničkog kluba PES.

"Koliko sam se bavio njima, mogle su i u domu da ZAVRŠE ": Saša Matić progovorio o PORODICI

Petak, 26.04.2024 | 19:05

Pjevač je liberalniji roditelj.

Ferel: Želimo da SLAVIMO protiv PARTIZANA i finale ABA lige

Petak, 26.04.2024 | 18:54

Plej Budućnost Volija optimista pred duela sa Partizanom

DPS Budva: Predstavljanje pobjedničke liste „Budva može bolje!“ pokazalo da građani ŽELE PROMJENE

Petak, 26.04.2024 | 18:46

Sjajna atmosfera i prisustvo velikog broja naših Budvanki i Budvana na predstavljenu pobjedničke odborničke liste “Budva može bolje!” prof. dr Nikola Milović, pokazalo je da građani žele promjene i da je Budva spremna za bolje dane koji dolaze nakon 27. maja, saopšteno je iz DPS Budva.

UDES na putu Pljevlja – Đurđevića Tara: Više osoba POVRIJEĐENO

Petak, 26.04.2024 | 18:43

Dvije osobe su povrijeđene u udesu koji se danas oko 16.23 časova dogodio na magistralnom putu Pljevlja – Đurđevića Tara u blizini sela Boščinovići, saopšteno je CdM-u iz OKC-a Uprave policije.

"Nemojte da se RADUJETE, ali...": Zendaja objavila vijest koja je ODUŠEVILA sve njene fanove

Petak, 26.04.2024 | 18:36

Zendaja, koja je objavila svoj debitantski singl „Replay“ i istoimeni album još 2013. godine, je posljednjih godina dala prioritet glumi...

Kućni posao koji će vam POMOĆI kad ste pod STRESOM

Petak, 26.04.2024 | 18:20

Kad se ne osjećate najbolje, posebno je važno da ste ljubazni prema sebi, a svim se projektima bavite malim koracima.

Radnici Željezare PREKINULI PROTEST, isplata u ponedjeljak

Petak, 26.04.2024 | 18:11

Radnici Željezare prekinuli su protest nakon obećanja direktorice fabrike Nevenke Janković da će martovsku platu primiti u ponedjeljak.

POGLEDAJTE - Ovo je BINA ovogodišnjeg Eurosonga (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 18:06

Na službenom profilu Eurosonga predstavljena je BINA na kojoj će za dvije sedmice  nastupati izvođači iz 37 zemalja.