Petak, 15.04.2022 | 10:29
IZVOR: Kolektiv.me

Milačić: SNP da ne predaje vlast u ruke Đukanoviću, zarad šest ministarskih fotelja i šačice vlasti

Prava Crna Gora još jednom poziva SNP da odustane od učešća u izdajničkoj manjinskoj vladi, u vladi prodaje izborne volje i vladi afirmacije Mila Đukanovića, saopštio je lider te partije Marko Milačić.




Foto: Prava Crna Gora

"Pravoj Crnoj Gori je jasno da svojim apelom ne pokušava buđenje "uspavanog" SNP-a, nego doziva političkog bolesnika koji je u dubokoj komi, na respiratorima i aparatima, zalegao od trovanja ministarskim foteljama. Ipak i moralna dužnost i vjera u čuda nas tjeraju da pokušamo još jedan elektrošok ove partije koja samo formalno politički diše na aparatima lažnih obećanja i ciničnih benefita manjinske vlade. Tačnije, Abazović planira vladu od 19 članova (18 ministara plus premijer) u kojoj bi SNP imao šest. To znači da se SNP neće pitati ništa čak ni kada se primjeni dvotrećinska formula, jer je šest glasova ispod jedne trećine. To znači da se SNP neće pitati ni u konstruktivnim predlozima, niti će imati blokirajući mehanizam veta ili bilo čega, a u Skupštini će se pitati još i manje. To je cijena konverzije pet poslaničkih mjesta za šest ministarskih u toj vladi".

Kako je naveo Milačić, "Prava Crna Gora još jednom poziva SNP da ne predaje vlast u ruke DPS-u zarad šest ministarskih fotelja i da se u poslednjem trenutku kada je sve jasno - kada povjerenje za najosetiljivije resore dobija ni manje ni više nego SDP sa penzionisanim Rankom Krivokapićem u resoru ministra vanjskih poslova, što ovaj gospodin ni za 30 godina šurovanja sa DPS-om nije mogao ni da sanja - kada su sva obećanja oko manjinske vlade uveliko pogažena i definitivno postala nemoguća, da bar u ovom trenutku naprave otklon od izdajničke i štetočinske politike u koju su slijepo zagazili već mjesecima, zbog koje su potpisali izdajnički Memorandum, rušili Vladu, rukovodstvo Skupštine, parlamentarnu većinu, odnose među građanima i svaki svoj kredibilitet".

"Već sada je jasno da Temeljni ugovor sa SPC koji najavljuje SNP nije priznanje njenog vjekovnog kanonskog i državotvornog statusa, nego izgovor za degradaciju njenog statusa i pravdanje potpisivanja istog takvog "ugovora" sa NVO CPC, proisteklu iz evidencije nekoliko ateista kod MUP-a. Isti model je za ovih 30 godina već izlizano primijenjen na druge nacionalne institucije kada je Crnogorska akademija nauka i umjetnosti degradirana i izjednačena sa NVO Dukljanska akademija nauka i umjetnosti, kada je Univerzitet Crne Gore degradiran izjednačavanjem sa raznim kojekakvim tajkunskim univezitetima i privatnim noćnim školama. Po istom modelu su firme od jednog evra, lažnih biznismena i privrednika, preuzimale velika državna preduzeća, kradući ime, poslove, novac, znanje i imovinu. Potpuna degradacija svega što ovaj narod i građane Crne Gore drži u poretku, međusobnom uvažavanju i pristojnoj zajednici plaćena je sa šest ministarskih fotelja SNP-a. Prava Crna Gora poziva SNP, svakog njegovog člana, svaki njegov organ pa i glavni odbor da odustajanjem od izdajničke i promašene politike i odluke o manjinskoj vladi, sruše izdaju građana i izdaju Crne Gore, zarad šest ministarskih fotelja i šačice vlasti koja će svakako kratko trajati, ako uopšte bude i nastupila", zaključio je Milačić.

KOMENTARI (2)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Ko-Ko-Da
15.04.2022 12:11

Ovaj kokotić je najveće zastidje CG .

1 1
Backo
15.04.2022 12:21

Od njega su i doma digli ruke .

0 0

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.