Srijeda, 27.04.2022 | 21:18
IZVOR: Kolektiv.me

Telekom u prvom kvartalu lider u postpejdu, bilježi i rast prihoda i dobiti

Tržišno liderstvo u postpejdu, rast korisnika optike i fiksnih servisa, kao i rast ukupnih prihoda i profitabilnosti, obilježili su prvi kvartal Crnogorskog Telekoma u ovoj godini. Telekom je uz to u istom kvartalu prvi u Crnoj Gori lansirao komercijalnu 5G mrežu, trenutno dostupnu građanima Podgorice, i nastavio sa značajnim unapređivanjem kapaciteta i dostupnosti svoje optičke i mobilne mreže širom Crne Gore.




Foto: Telekom

Rast prihoda od 2,8% u odnosu na uporedni period prošle godine uslovljen je boljim rezultatima i u dijelu maloprodajnih i veleprodajnih usluga. Operativna dobit prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), isključujući posebne uticaje i nakon najma, u prvom kvartalu ove godine iznosila je 6,8 miliona, dok je neto dobit iznosila 0,8 miliona.

„Tehnološko liderstvo smo u prethodnom kvartalu zadržali puštanjem u rad prve komercijalne 5G mreže u zemlji, i to na četiri lokacije u glavnom gradu Crne Gore, čime smo napravili još jedan značajan iskorak u razvoju infrastrukture i stvaranju uslova za razvoj inovacija i privrede u zemlji. Riječ je o prvoj fazi širenja 5G mreže, koju nastavljamo i u narednom periodu i planiramo da obuhvatimo više crnogorskih gradova na jugu i sjeveru zemlje.

Uz to, započeli smo veliki projekat modernizacije mobilne mreže i pojačavanje njenih kapaciteta na 80 lokacija u Crnoj Gori, koristeći na najbolji način frekvencije iz spektra koji smo zakupili na decembarskoj aukciji, i unapređujući tehnologiju koja nam je već na raspolaganju. Korisničko iskustvo i brzina i kapacitet mreže su nerazdvojni, što će se naročito pokazati u predstojećoj sezoni, u kojoj očekujemo značajan broj turista i novih korisnika naše mreže“, kazao je Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

Tržišni lider u postpejdu, uz rast u fiksnim servisima

Osim tržišnog liderstva u oba segmenta mobilnog postpejda – rezidencijalnom i poslovnom – Crnogorski Telekom je na kraju prvog kvartala 2022. godine zadržao prvo mjesto i po broju korisnika mobilnog interneta.

Tako je bilo aktivno sa 266 hiljada postpejd SIM kartica, što je 7% više u odnosu na prvi kvartal prethodne godine. Broj aktivnih pripejd kartica iznosio je 113 hiljada, a broj korisnika mobilnog interneta porastao je za 10%, i iznosio je na 224 hiljade.

Broj korisnika na optici porastao je za 16% i iznosio je 29,5 hiljada, dok je broj TurboDSL korisnika porastao za 6% u odnosu na uporedni period 2021. godine i iznosio je 34,5 hiljada. Zabilježen je i rast u broju korisnika TV usluga u iznosu od 5%, dok je broj korisnika usluga širokopojasnog interneta porastao za 2%.

Redizajn portfolija i dodatno približavanje usluga našim korisnicima

Osim rada na mreži, u Telekomu su prvi kvart posvetili i radu na novoj ponudi za korisnike.

„Zbog toga smo u prvom kvartalu ljudske resurse usmjerili s jedne strane ka osvježavanju postpejd portfolija, kako bismo ponudili veću raznovrsnost sve zahtjevnijim korisnicima u zemlji, a s druge strane ka pripremi procesa i digitalnih alati za osiguranje čim efikasnijeg opsluživanja naših operacija.

Kao što sam više puta kazao, težimo tome da izgradimo kompaniju u kojoj će i našim korisnicima i našim zaposlenima sve što im je potrebno biti dostupno u nekoliko klikova, jer samo digitalizacijom procesa s oba kraja možemo ubrzati procese i ostvariti dobre poslovne rezultate. Samo zadovoljni zaposleni mogu dovesti do zadovoljnih korisnika“, zaključuje Udovičić.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.