Četvrtak, 19.05.2022 | 17:21
IZVOR: Kolektiv.me

Perović: Poštovanje državnih simbola Crne Gore nije pitanje pojedinačne volje već OBAVEZA svih nas

Postavljanje trobojki na bulevarima u Budvi pred obilježavanje Dana nezavisnosti nije ništa drugo do očajnička provokacija onih koji imaju problem sa Crnom Gorom kao nezavisnom, građanskom i antifašističkom državom, kazao je Jovo Perović, član Predsjedništva OO SDP Budva.




Foto: SDP

On je kazao da "grupa predvođena bivšim predsjednikom Opštine Carevićem i dalje ne shvata da ovakvo djelovanje ne može biti čin patriotizma već degutantno gaženje Ustava Crne Gore i njenih simbola."

Odlazeća vlast u Budvi, kaže Perović, nanovo je pokazala koliko cijeni Crnu Goru i njene državne simbole jer je upravo za Dan nezavisnosti Budva osvanula okićena i zastavama stranih država, što je čin zbog kojeg su zgroženi svi oni kojima je naša zemlja na srcu.

"Duboko svjesni da svojim ponašanjem udaraju na temelje Ustava i državnog ustrojstva Crne Gore tehnička vlast na čelu sa radiklanim prosrpskim elementima želi da dodatno dijeli građane u susret jednom od najvažnijih datuma novije crnogorske istorije. Crna Gora nema dvije, tri, 5 ili 7 zastava nego jednu, a svako onaj ko misli da pravi cirkus od Budve neka zna da će ti dani uskoro biti prošlost", ističe Perović.

Perović je naglasio da "Budva sa svojim milenijumskim trajanjem, nije provincijalna i malograđanska sredina, pa da smijenjeno i odlazeće rukovodstvo daje sebi za pravo da nas crveni pred brojnim gostima koji ovih dana uživaju u tradiocionalnom gostoprimstvu."

"Nedostatak formalnog obrazovanja doskorašnjeg rukovostva ne smije biti opravdanje za opštinske službe da postupaju suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore, jer time pokazuju što su spremni da urade u mnogo ozbiljnijim situacijama", istakao je član SDP-a.

Istakao je da ih zbog toga pozivam da ne kvare predstojeći praznik našim sugrađanima koji vole Budvu i Crnu Goru iznad svega i da uklone šarene zastave sa bandera na bulevaru.

"Poštovanje Ustava i državnih simbola Crne Gore nije pitanje pojedinačne volje već apsolutna i obaveza svih nas. Nepoštovanjem prema državi Crnoj Gori i njenoj istoriji se ne može promijeniti stvarnost i istina već, se samo pokazuje sopstvena inferiornost", zaključio je Perović u saopštenju.

KOMENTARI (4)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.
Goran
19.05.2022 18:10

Peroviću još si mlad,kad porasteš samo će ti se kazati !

3 4
CG
19.05.2022 18:41

Što očekuješ kad u Budvi većina tako misli,nadavali ste se državljanstava izbjeglicama pa sad trpite

5 2
Mili
19.05.2022 18:56

Tacno tako. Crna Gora ima samo 1 zastavu... Nego, sta ce onda ona zelena na Cetinje... Ta ne smeta sdp-iju

4 2
Goran
19.05.2022 20:55

I to je zastava Cg a ti sto je ne volis druga prica. Kad si jak na rijecima ti podji pa je skini Budvanima Berancima Novljanima ako smijes.

3 2

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.