Utorak, 28.06.2022 | 19:21
IZVOR: kolektiv.me

Završeno snimanje domaćeg filma "Živi i zdravi": Mediteranska KOMEDIJA u režiji Ivana Marinovića

Nakon 33 snimajuća dana u Herceg Novom i na poluostrvu Luštica završeno je snimanje novog domaćeg filma „Živi i zdravi“, u režiji Ivana Marinovića koji je ujedno i autor scenarija.




Foto: Adriatic Western

U pitanju je živopisna mediteranska komedija koja prati uzbudljive događaje neposredno pred i tokom svadbe. Zaplet počinje kada buntovna mlada, dva dana pred vjenčanje odluči da odustane od udaje, međutim mladoženjin otac ne dozvoljava da se vjenčanje otkaže. Veliko slavlje pretvara se u „farsu“ sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je naoružanjem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji tog kraja nalažu.

Glumačku ekipu čine imena iz cijelog regiona, kao i u prethodnom Marinovićevom filmu, „Igla ispod praga“. Glavnu žensku ulogu, Draganu, tumači Tihana Lazović, mladoženju Moma igra novljanski glumac Goran Slavić, njegovog kuma Goran Bogdan, a mladoženjine roditelje igraju Snježana Sinovčić Šiškov i Momčilo Pićurić. Sa mladine strane, u ulogama roditelja su Mirjana Joković i Dejan Đonović, dok kumu igra Dragana Dabović. Značajnu ulogu je ostvario i makedonski glumac Nikola Ristanovski, a upečatljive epizode su ostvarili: Miloš Pejović, Sejdo Alijaj, Omar Bajramspahić, Lara Dragović, Filip Klicov i Zoro Martinetti.

„Vrlo brzo nakon što sam dobila ulogu Dragane, počela sam da komuniciram sa rediteljem Ivanom. Osjećaj da ga poznajem jako dugo proistekao je iz činjenice da se upravo on nalazi u svom scenariju. Shvatila sam koliko je talentovan, pametan, duhovit i blag čovek. Bilo mi je jasno da ćemo se razumjeti i da će nam saradnja biti laka, tako je i bilo“, izjavila je Tihana Lazović i dodala: „ovaj scenario je nešto najbolje što sam pročitala u poslednjih nekoliko godina. Ono što me je najviše privuklo jeste činjenica da je muški scenarista i reditelj napisao tako moćne i slojevite ženske likove, to je na našim prostorima rijedak slučaj.“

Foto: Adriatic Western

„Za mene je dodir sa ovim filmom bio kao da se dotičem Felinija. Ivana Marinovića, reditelja i scenaristu filma poznajem godinama i saradnja tokom snimanja je bila baš onakva kako sam i mislio da će biti. Bio je to lagani prelaz iz maštanja tokom čitanja ovog duhovitog teksta u jedan svijet koji zajedno gradimo. Ista osjećanja me drže i sad. Svi znamo koliko je težak razvojni put od scenarija do snimanja, ali kako se snimanje završilo, ništa se nije promijenilo“, izjavio je Goran Bogdan.

„Ja volim dosta da se smijem ali se ne smijem lako. Volim životni humor koji ima veze sa prepoznavanjem istine. Kada sam pročitala scenario za film Živi i zdravi, bio je prisutan ne samo jedan dublji smijeh, već se osjećala ogromna ljubav prema ljudima o kojima Ivan govori, prema mentalitetu koji je toliko tačan da je univerzalan“, izjavila je Mirjana Joković i dodala: „to je za mene postao izazov – kako napraviti ovu priču bogatom, blesavom i drugačijom od drugih, a da se provuče jedna crta ozbiljnosti u vezi životnih dilema sa kojima se likovi u ovoj priči susreću.“

Foto: Adriatic Western

Većinski crnogorski film kompanije Adriatic Western, ''Živi i zdravi'' je ko-produkcija sa još pet zemalja. Partneri su Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Severene Makedonije i Spok Film iz Slovenije.  Film su podržali Filmski centar Crne Gore, Opština Herceg Novi, Portonovi rizort, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

KOMENTARI (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar

* Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu. "Kolektiv.me" se ne može smatrati odgovornim za napisane komentare. Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.

OSTALE VIJESTI

Nova pravila na dodjeli Oskara: Proširuje se broj nominovanih u jednoj kategoriji

Četvrtak, 25.04.2024 | 19:56

Američka filmska akademija od 2025. godine uvodi nova pravila. Već sada se zna da će 2025. godine dodjela biti organizovana 2. marta. Nominacije će biti poznate 17. januara 2025. godine.

FANOVI RAZOČARNI - Netfliks OTKAZUJE jednu od najpopularnijih serija

Četvrtak, 25.04.2024 | 10:38

Netfliks je odbacio predstojeći nastavak jedne od svojih najuspješnijih serija “Vještac” (The Witcher) kao dio novog niza programskih rezova.

VIDEO: “Maestralna..." Gledaoci hipnotisani novom serijom na Netfliksu

Ponedjeljak, 22.04.2024 | 10:49

U režiji dobitnika Oskara, Stivena Zejlijana, Ripli počinje kada sitnog kriminalca, Toma Riplija (Endrju Skot), dočeka bogati Herbert Grinlif.

"To je sve što nam TREBA"- Lažni trejler za nastavak Džejmsa Bonda prikupio MILIONE PREGLEDA (VIDEO)

Nedjelja, 31.03.2024 | 17:06

Prije nekoliko dana na Jutjubu je objavljen lažni trejler za nastavak filmova o Džejmsu Bondu, a kreiran je uz pomoć vještačke inteligencije. Fanovi tako u ulozi agenta 007 priželjkuju Henrija Kavila, a kao Bondovu devojku Margo Robi.

Revija “Svjetska književnost na filmu” XII od 22. - 24. aprila u sali DODEST

Petak, 19.04.2024 | 10:16

April u KIC-u „Budo Tomović“ tradicionalno je rezervisan za reviju “Svjetska književnost na filmu” u okviru koje će dvanaesti put zaredom prikazati neka od najboljih ekranizovanih književnih djela, a sve u čast Svjetskog dana knjige.

TRIK za čišćenje zidova BEZ KREČENJA

Petak, 26.04.2024 | 21:57

Ukoliko smatrate da bi zidove trebalo osvježiti, a još niste planirali da krečite stan, postoji jednostavan način da to učinite.  

Švarceneger o snimanju jednog od svojih najpopularnijih filmova: “Bilo je UŽASNO"

Petak, 26.04.2024 | 21:51

Naučno-fantastični film "Predator" ostao je zapamćen kao jedan od najboljih filmova u karijeri Arnolda Švarcenegera.

"REFORME penzionog sistema POTREBNE, ali bez jednostranih poteza"

Petak, 26.04.2024 | 21:40

Reforma penzionog sistema u Crnoj Gori koju su najavili ministar finansija i premijer mora da bude dobro osmišljena, uz široku javnu debatu kako bi se došlo do najboljih rješenja, rečeno je u emisiji “Okvir” večeras na Prvom programu TVCG.

Đuričković PES-u: Rezolucija koju je pokrenula Njemačka, a kosponzoriše gotovo čitav region, EU i SAD, vama je “otvaranje RANA PROŠLOSTI”

Petak, 26.04.2024 | 21:30

Međunarodni sekretar SD-a Miloš Đuričković reagovao je na saopštenje Pokreta Evropa sad.

SIM kartica sa jedinstvenim brojem PRODATA za REKORDAN IZNOS -Cifra je MILIONSKA

Petak, 26.04.2024 | 21:23

Bogataši kada nešto žele, za to ne žale pare.

Objavljen UZROK SMRTI O Džej Simpsona

Petak, 26.04.2024 | 21:05

Američki mediji prenose da je otkriven uzrok smrti O Džej Simpsona.

Poznati glumac ODBIO ulogu od 12 MILIONA DOLARA: Imao je DOBAR RAZLOG za to

Petak, 26.04.2024 | 20:56

Oven Vilson odbio je ulogu u predstojećem biografskom filmu O. J. Simpsona pod nazivom "The Juice", prenosi Unilad.

Mugoša: OPASNA i NEISTINITA teza PES-a o “imputiranju odgovornosti jednom narodu"

Petak, 26.04.2024 | 20:51

Poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša kazao je da je opasna i neistinita teza Pokreta Evropa sad o “imputiranju odgovornosti jednom narodu” za genocid, te da to hrani podjele i podgrijava tenzije.

Poznati EVROLIGAŠKI sudija uhvaćen u KRAĐI PARFEMA (VIDEO)

Petak, 26.04.2024 | 20:40

Evroligaški sudija Matej Boltauzer u centru je velikog skandala zbog kojeg je elitno klupsko takmičenje Evrope pokrenulo disciplinski postupak.

Vuletić NAPUSTIO DPS, nastaviće kao NEZAVISNI ODBORNIK

Petak, 26.04.2024 | 20:32

Odbornik Demokratske partije socijalista (DPS) u cetinjskom parlamentu Stefan Vuletić napustio je tu partiju.